سیاست‌های بیمه‌ای اشتباه و بحران در صنعت داروسازی کشور
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ابراهیم هاشمی نسبت به پیامدهای سیاست‌های بیمه‌ای اشتباه هشدار داد و گفت: ادامه این روند صنعت داروسازی را به مرز بحران و کمبود دارو خواهد کشاند.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل‌ با انتقاد از مدل‌های اجرایی بیمه‌های درمانی گفت: در نظام سلامت، همه تصور می‌کنند که باید خدمات با حداقل قیمت ارائه شود، اما این هزینه در نهایت بر دوش پزشکان، پرستاران، صنعتگران دارویی و فعالان این حوزه خواهد بود. این نگاه اشتباه صنعت داروسازی را تحت فشار شدید قرار داده است.

وی با اشاره به چالش‌های ایجادشده توسط بیمه‌ها افزود: مدل فعلی بیمه‌ اشتباه است و تعدد قوانین و ساختارهای جداگانه در بیمه‌های تأمین اجتماعی و سلامت، هزینه‌های اضافی و ناکارآمدی را در پی دارد. تأمین اجتماعی تنها افزایش ۱۵ درصدی تعرفه‌های دارویی را پذیرفته درحالی‌که هزینه‌های تولید و نرخ تورم بسیار بیشتر از این مقدار رشد داشته است. اگر این روند ادامه پیدا کند کارخانه‌های دارویی تعطیل و واردات دارو با هزینه‌های چندبرابری انجام خواهد شد.

هاشمی با اشاره به افزایش بیش از ۴۵ درصدی تورم در کشور گفت: این موضوع هزینه‌های تولید را افزایش داده و ثبات قیمت دارو غیرواقعی است، سیاست ارز دولتی یکی از عوامل اصلی رانت و فساد در صنعت دارو است و این سیاست نه‌تنها مشکلات داخلی ایجاد کرده بلکه صادرات دارو را نیز با چالش مواجه کرده است.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل‌ با تأکید بر اهمیت شفاف‌سازی هزینه‌های تأمین اجتماعی گفت: بیمه‌های پایه ادغام شوند تا هزینه‌های دولت کاهش یابد. اگر بیمه های پایه ادغام شوند هزینه‌های دولت به شدت کاهش پیدا می‌کند، همچنین باید شفاف‌سازی در زمینه هزینه‌کردهای تأمین اجتماعی ایجاد شود تا مشخص شود «۹ بیست‌وهفتم» «9/27» سهم درمان دوره اشتغال و بازنشستگی هر بیمه شده کجا هزینه می‌شود؟.

وی اظهار کرد: تأمین اجتماعی تنها افزایش ۱۵ درصدی تعرفه‌های دارویی را پذیرفته درحالی‌که هزینه‌های تولید و نرخ تورم بسیار بیشتر از این مقدار رشد داشته است، تامین اجتماعی ماهانه بین ۶۵ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان دریافت می‌کند که یک‌سوم آن باید به درمان اختصاص یابد اما تنها 6 هزار میلیارد ریال هزینه می‌شود. به‌رغم الزام قانونی برای جداسازی سهم درمان این اقدام انجام نمی‌شود.

هاشمی در پایان با اشاره به مشکلات مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: مطالبات بخش پخش از بیمارستان‌های دانشگاهی تا پایان دی‌ماه به ۲۴.۳ هزار میلیارد تومان می‌رسد و مجموع مطالبات از نهادهای دولتی مانند تأمین اجتماعی و هلال‌احمر ۳۷.۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، اگر اصلاحات اساسی در نظام بیمه‌ای کشور صورت نگیرد بحران کمبود دارو و آسیب‌های ناشی از آن هزینه‌های جبران‌ناپذیری برای مردم و نظام سلامت خواهد داشت. سالم خبر

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.