افزایش تعداد بیماران دیابتی و کاهش روند درمانی این بیماران در کشور
معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، از افزایش تعداد بیماران دیابتی و کاهش روند درمانی این بیماران در کشور انتقاد کرد و گفت: بیمه سلامت بیشترین هزینه را صرف درمان دیابت و پس از آن برای درمان سرطانها و پوکی استخوان میکند، باید مشخص شود که برای کاهش ابتلاء به این بیماریها چه اقدامات موثری صورت گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرشید عابدی در سومین همایش آموزشی مسئولین واحدهای سلامت خانواده و نظام ارجاع استانی گفت: حفاظت مالی و حفظ سلامت بیمه شدگان دو هدف اصلی سازمان بیمه سلامت است. متأسفانه گاهاً حفاظت مالی، خیلی جدی و قدرتمند انجام نمیشود. توجه تنها به حفاظت مالی بیمه شدگان به معنای تبدیل شدن سازمان بیمه سلامت به یک بیمه تجاری است که قطعاً جزو اهداف آن نیست، به همین علت بیمههای پایه سلامت باید در کنار حفاظت مالی به حفظ سلامتی بیمه شدگان خود تعهد داشته باشند.
معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت بیشترین هزینه را صرف درمان دیابت و پس از آن برای درمان سرطانها و پوکی استخوان میکند، باید مشخص شود که برای کاهش ابتلاء به این بیماریها چه اقدامات مؤثری صورت گرفته است. همچنین باید بررسی شود که چرا به رغم همه اقدامات انجام شده در نظام سلامت در مورد بیماری دیابت متأسفانه در مدت ۵ سال طبق مطالعه steps تعداد بیماران از ۱۰ درصد در میانسالان به ۱۴ درصد رسیده و به رغم اینکه از سال ۹۸ انسولین و داروهای جدید دیابت تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند اما متأسفانه درمان مؤثر از ۳۶ درصد به ۲۷ درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: تمام این موارد نشان دهنده این است که باید دیدگاهمان را نسبت به کنترل دیابت از یک دیدگاه درمانی به دیدگاه پیشگیرانه تغییر دهیم. از طرفی با توجه به مصرف بالای انسولین باید به بیماران نیازمند انسولین ضمن آموزش چگونگی تزریق انسولین نسبت به تغییر سبک زندگی آنها و انجام فعالیتهای ورزشی و تغذیه سالم برای کاهش مصرف انسولین آموزش داد، در کنار مصرف انسولین باید فعالیتهای ورزشی و رژیم غذایی سالم نیز رعایت شود. در کشورهای دیگر دنیا این مساله مد نظر بوده و همین باعث کاهش هزینههای حوزه سلامت و کاهش مصرف انسولین شده است.
به گزارش پایگاه خبری بیمه سلامت عابدی در پایان اضافه کرد: باید مسئولین و کارشناسان استانی نسبت به میزان شیوع هرگونه بیماری مختص استان خود حساس بوده و اقدامات لازم را در بحث پیشگیری انجام دهند، هزینه درمان بیماریها فوق العاده بالا بوده و ورود بیمه سلامت به بحث پیشگیری جدی است. توجه به مباحث سلامتی از کودکی «مانند کاهش رؤیت صفحات تلویزیون، کاهش مصرف خامه و یا نمک» باعث کاهش چشمگیر افراد در ابتلاء به بیماریهای مزمن میگردد، پزشکی خانواده تنها مسیر مقابله با افزایش هزینههای حوزه سلامت است. بدون شک پزشکی خانواده یک سیستم و نظام بوده که دارای تیم سلامت است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید