تعرفه‌های غیرواقعی آفت جان پزشکی و دندانپزشکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، غلامرضا شیرانی گفت: شرایط موجود و مراجعه بیماران از کشورهای منطقه به جراحان فک و صورت در ایران حاکی از ظرفیت بسیار بالای ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه در رشته جراحی دهان‌، فک و صورت است.

وی افزود: هرچند که امروز به لحاظ علمی و تکنیکی جایگاه اول را در منطقه داریم اما باتوجه به سرمایه‌گذاری کشورهای منطقه به ویژه کشورهای حوزه خلیج‌فارس و همچنین جذب متخصصان برجسته ایران در زمینه پزشکی و دندانپزشکی، این نگرانی وجود دارد که به تدریج جایگاه این رشته هم در کشور به خطر افتاده و توریسم کنونی به جای ایران، کشورهای دیگر حوزه خلیج‌فارس را برای درمان خود انتخاب کنند.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن جراحان فک و صورت ایران با اشاره به کمبودهای تکنولوژی و تجهیزات پزشکی ایران در حوزه بین‌الملل گفت: البته این کمبودهای ناشی از شرایط اقتصادی و تحریم‌ها نه تنها بازدارنده نبوده بلکه خوشبختانه به لحاظ تکنیکی انجام اقدامات درمانی، آموزش جراحی دهان و فک و صورت و همچنین خلاقیت و مهارت متخصصان این رشته نه تنها عقب نیستیم بلکه دوشادوش علم مدرن و کشورهای پیشرفته حرکت می‌کنیم.

تعرفه‌های غیرواقعی آفت جان پزشکی و دندانپزشکی

شیرانی تعرفه‌های غیرواقعی و پوشش بیمه‌ای را دو چالش اساسی حوزه پزشکی و دندانپزشکی برشمرد و ضمن تاکید بر بازنگری اساسی در این امر تصریح کرد: باتوجه به تعرفه‌های غیرواقعی، بیمه‌ها هم غیرواقع‌بینانه هزینه‌ها را متقبل می‌شوند و همین امر منجر به بروز مشکلاتی بین بیمار و پزشک و یا بیمار و بیمارستان شده است که با واقعی شدن تعرفه‌ها و پوشش بیمه‌ای درست می‌تواند ضمن رفع برخی مشکلات، منجر به دلگرمی متخصصان و رضایت بیشتر بیماران شود.

وی با اشاره به وجود 16 مرکز تخصصی آموزش جراحی دهان، فک و صورت در دانشگاه‌های سراسر کشور اظهار کرد: باتوجه به تعدد مراکز آموزشی و نبود دسترسی به بیمار در برخی مناطق کشور ضعف‌هایی در آموزش برخی دانشگاه‌ها هست که نیازمند آنالیز متخصصان و برطرف شدن آن با همکاری سایر مراکز آموزشی است، اما مهمتر از آن کمبود هیئت‌علمی در برخی از همین دانشگاه‌ها است که می‌توان ضمن بومی‌سازی، با اختصاص امتیازهای مادی و معنوی برای جذب اساتید و ماندگاری آنها در دانشگاه‌ها این وضعیت را ساماندهی کرد.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن جراحان فک و صورت ایران ادامه داد: در حال حاضر 650 جراح دهان و فک و صورت در کشور فارغ التحصیل شده‌اند و حدود 100 تا 150 رزیدنت هم در حال آموزش داریم.

شیرانی رفع مشکلات و تقویت جایگاه هیئت علمی را منجر به ارتقاء کیفی آموزش دانست و گفت: باید توجه داشت که ضمن توجه به کمیت مورد نیاز کشور، کیفیت فدای کمیت نشود و با راهکارهایی مثل جذب اساتید صاحب نام در دانشگاه‌ها و تبادل رزیدنت‌ها در شهرها و حتی کشورهای مختلف برای ارتقای سطح علمی و آموزشی تلاش کرد که در نهایت این امر منجر به بهبود سطح ارائه خدمات درمانی به بیماران می‌شود.

وی مهاجرت پزشکان و دندانپزشکان را زنگ خطری برای کشور و مسئولان خواند و افزود: این مسئله امروز بسیار جدی است و باید با سرمایه‌گذاری درست و اقدامات مناسب از خروج سرمایه‌های انسانی کشور جلوگیری کنیم.

به گزارش ایسنا رئیس هیئت‌مدیره انجمن جراحان فک و صورت ایران در پایان با اشاره به برگزاری کنگره انجمن جراحان فک و صورت از 30 بهمن ماه در هتل المپیک تهران گفت: مسئولان آموزشی وزارت بهداشت با همکاری انجمن‌های تخصصی باید مشکلات حوزه‌های مختلف را احصاء و واکاوی کنند تا ضمن ارزیابی راهکارها با استفاده از ظرفیت‌های انجمن‌های تخصصی و با همکاری وزارت بهداشت مشکلات آموزشی، پژوهشی و ... را به تدریج برطرف کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.