سالانه ۷۰۰۰ عضو سالم زیر خاک می‌رود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امید قبادی در سالگرد تاسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان که امروز ۹ اسفند ماه برگزار شد گفت: بررسی‌ها بیانگر این است که بیش از ۷۵ هزار نفر طی دو دهه گذشته پیوند عضو شده‌اند. انجام این عمل‌ها سبب شده که ۲۵۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی ارزی تا سال ۱۴۰۱ انجام شود. 

نایب‌رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان اینکه ایران تنها کشوری در خاورمیانه است که پیوند تمام اعضای حیاتی را انجام می‌دهد ادامه داد: ۶۷ واحد اهدای عضو در کشور داریم که وظیفه شناسایی و برداشتن اعضای قابل پیوند را بر عهده دارند، سالانه ۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شده و اهدا نمی‌شود و این در حالی است که ۳۰۰۰ بیمار به پیوند عضو نیاز دارند. 

وی در خصوص پایش افکار عمومی درباره اهدای عضو در سطح جهان افزود: کشورهای مختلف نسبت به پایش افکار عمومی در ارتباط با اهدای عضو به صورت سالانه اقدام می‌کنند. میزان تمایل افراد به اهدای عضو در صورت مرگ مغزی در این پایش‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد اما این پایش‌ها در کشور انجام نمی‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده وزارت ارشاد در نظر دارد برای انجام یک کار پژوهشی به منظور بررسی پایش افکار عمومی به انجمن اهدای عضو ایرانیان کمک کند.

قبادی در پایان در خصوص چگونگی دریافت کارت اهدای عضو گفت: نخستین کشوری در جهان هستیم که با ارسال کد ملی به شماره ۳۴۳۲ می‌توانیم کارت اهدای عضو دریافت کنیم. افرادی که تمایل به دریافت کارت اهدای عضو دارند با مراجعه به سایت اهدای عضو می‌توانند با ارسال یک فیلم کوتاه رضایت خود را نسبت به اهدای عضو اعلام کنند، اگر داوطلبان اهدای عضو دچار مرگ مغزی شوند فیلم ضبط شده در اختیار خانواده آنها قرار می‌گیرد تا به تصمیم‌گیری خانواده‌ها برای اهدای اعضای بدن کمک کند. ایسنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.