تصمیمات غیرکارشناسی یکی از علل «کمبود ساختگی» دارو
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، اجرای آئین نامه تأسیس داروخانه‌ها در آخرین نسخه اصلاحی با انتقادات شدیدی از سوی صنف و حرفه داروسازی مواجه شد. به طوری که این آئین نامه ابلاغی یکی از علل بروز کمبودهای دارویی از نوع ساختگی آن تلقی می‌شود.

خرداد ۱۴۰۰ بود که محمدباقر ضیا رئیس وقت انجمن داروسازان ایران در نامه‌ای به وزیر بهداشت وقت ابلاغ آئین نامه جدید تأسیس داروخانه‌ها را یک اقدام کاملاً غیرکارشناسی خواند و درخواست لغو آن را داشت، ابلاغ آئین نامه جدید «تأسیس، ارائه خدمات و اداره داروخانه‌ها» در تاریخ هشتم خرداد ۱۴۰۰ به امضای وزیر بهداشت وقت رسید که رئیس وقت انجمن داروسازان ایران آن را ناگوارترین اتفاقی دانست در ماه‌های پایانی دولت دوازدهم رخ داد.

در نامه رئیس وقت انجمن داروسازان ایران عنوان شده بود که با ابلاغ آئین نامه موصوف که در آن عملاً حدنصاب‌های جمعیتی و فاصله‌ای برای تأسیس داروخانه‌ها حذف شده و متقاضیان در هر زمان «با فراهم کردن چند شاخص ساختمانی در داروخانه» قادر به تأسیس در هر مکانی حتی دیوار به دیوار با داروخانه دایر هستند.اما از آن سال تاکنون آئین نامه مورد اشاره به قوت خود باقی مانده و جامعه داروسازی همچنان منتظر اقدام قانونی برای اصلاح آن است.

مرضیه بذرافشان عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در این خصوص گفت: آئین نامه غیرکارشناسی ابلاغی خرداد ۱۴۰۰ با توجیه افزایش دسترسی جامعه به دارو باعث شد تعداد داروخانه‌ها در سه سال گذشته بیش از ۴۰ درصد افزایش یابد.

وی افزود: این افزایش تعداد داروخانه هیچ گاه به معنی افزایش دسترسی به دارو نیست زیرا در حال حاضر با اینکه هیچ گونه کمبود داروخانه در مشهد نداریم کمبودهای دارویی انکارناپذیر است و حتی همین افزایش تعداد داروخانه‌ها خود به تنهایی باعث کمبود دارو شده است زیرا داروی تولیدی و توزیعی شرکت‌ها بین تعداد بیشتری داروخانه تقسیم می‌شود و سهم هر داروخانه بسیار کاهش می‌یابد. این خود زمینه افزایش بار مالی وارد شده بر نظام سلامت را فراهم خواهد کرد.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با تأکید بر این موضوع که دولت باید تمرکز اصلی خود را بر افزایش و ارتقای تولید و تأمین دارو بگذارد ادامه داد: جلوگیری از رشد بی رویه تأسیس داروخانه و تسویه منظم و به موقع مطالبات این مؤسسات می‌تواند به رفع کمبود دارو کمک کند.

شهرام کلانتری خاندانی رئیس انجمن داروسازان ایران با تاکید بر اینکه افزایش بی‌رویه تأسیس داروخانه‌ به اقتصاد داروخانه‌های قدیمی فشار آورده است گفت: بسیاری از داروخانه‌های قدیمی تا مرز ورشکستگی پیش رفتند و خیلی‌ها هم یا مجبور به جذب سرمایه‌گذار شدند یا به سمت تغییر شغل رفتند، پراکندگی داروخانه‌ها در سطح کشور از حالت یکنواخت برخوردار نیست، در برخی استان‌ها به ازای هر ۱۱ هزار نفر یک داروخانه وجود دارد و در مناطق شمالی شهر تهران به ازای هر ۱۵۰۰ نفر یک داروخانه تأسیس شده است.

همایون سامه یح نجف‌آبادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این خصوص گفت: آئین‌نامه جدید تأسیس داروخانه‌ها مشکلات زیادی برای داروسازان ایجاد کرده و بسیاری از داروسازانی که در سال‌های گذشته داروخانه تأسیس کرده‌اند یا با سوءاستفاده‌های مالی روبرو یا به دلیل مشکلات اقتصادی و قانونی دچار ورشکستگی شده‌اند و این مسائل نیازمند بازنگری و اصلاحات جدی است.

وی یادآور شد: در کمیته دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به دنبال اصلاح و بازنگری در آئین‌نامه تأسیس داروخانه‌ها هستیم تا از سوءاستفاده‌ها جلوگیری شود و داروسازان بتوانند در شرایط مناسب‌تری به فعالیت خود ادامه دهند. همچنین بر این باوریم که باید حمایت‌های بیشتری از داروسازان صورت گیرد تا بتوانند در فضای بهتری به خدمت‌رسانی بپردازند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان به کمبود دارو و مشکلات مربوط به تأسیس داروخانه‌ها اشاره کرد و گفت: این مسائل به ویژه کمبود دارو در کشور و مشکلات ناشی از تأسیس داروخانه‌های جدید باعث ایجاد مشکلات عظیمی در بخش دارویی کشور شده و ما باید برای رفع این مشکلات از تمامی ظرفیت‌ها و منابع موجود استفاده کنیم. مهر

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.