احتمال موج کوچکی از بیماری آنفلوآنزا در ابتدای فصل بهار
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت بیماریهای تنفسی توضیح داد و گفت: بررسی روال معمول اپیدمیولوژیک آنفلوآنزا بیانگر این است که احتمال موج کوچکی از این بیماری در ابتدای فصل بهار وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، قباد مرادی در خصوص آخرین وضعیت بیماریهای تنفسی گفت: «آزمایشگاه ملی آنفلوانزا» و ۱۷ آزمایشگاه منطقهای تابعه، ۱۲۷۸ نمونه آزمایش شده برای بیماری آنفلوآنزا را طی هفته منتهی به ۳ فروردین مورد بررسی قرار دادهاند که از این تعداد، ۱۰ درصد موارد از نظر آنفلوانزا مثبت بودند. آنفلوآنزا نوع A بیماری غالب عفونتهای تنفسی است و ساب تایپ شایع نیز H۳N۲ بود.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص موج خفیف عفونتهای تنفسی در ابتدای فصل بهار گفت: بررسی روال معمول اپیدمیولوژیک آنفلوآنزا بیانگر این است که احتمال موج کوچکی از این بیماری در ابتدای فصل بهار وجود دارد.
وی در خصوص آخرین وضعیت بیماری کووید-۱۹ افزود: آمار و ارقام نظام مراقبت دیدهوری کووید-۱۹ بیانگر است که چرخش کووید-۱۹ نسبت به آنفلوآنزا در آخرین رصدها بسیار پایینتر است. روش دیگری که وزارت بهداشت عفونت های تنفسی را رصد می کند نظام دیدهوری است. براساس اطلاعات نظام مراقبت دیدهوری ۳.۶ درصد نمونههای تنفسی در مراجعان سرپایی و ۱۱.۶ درصد نمونههای تنفسی در مراجعان بستری آنفلوآنزا مثبت بودهاند.
مرادی در خصوص نتایج دیدهوری ۲۱ پاتوژن تنفسی که روش دیگر رصد عفونتهای تنفسی است در استان تهران طی اسفند ماه گفت: براساس نتایج آزمایش نمونههای گرفته شده با هدف دیدهوری ۲۱ پاتوژن تنفسی در استان تهران در اسفند ماه، آنفلوآنزا با ۱۲ درصد نرخ شیوع در بین افراد مبتلا به عفونت تنفسی در میان بزرگسالان به عنوان شایعترین پاتوژن تنفسی در گردش بوده است. رینویروسها و RSV نیز هرکدام با ۹ درصد در جایگاه دوم قرار داشتند و سهم کووید-۱۹ نیز از پاتوژنهای در گردش ۱.۸ درصد است.
به گزارش ایسنا سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پایان اضافه کرد: مورد مثبتی از کووید-۱۹ در نمونههای تنفسی ۲۱ پاتوژن تنفسی در اسفند ماه سال گذشته در کودکان دیده نشده است. سویههای در گردش کووید-۱۹ در همه دنیا از نوع امیکرون است که به مراقبتهای شبیه سرماخوردگی برای افراد مبتلا نیاز دارد و به طور معمول بیماری خفیفی ایجاد میکنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید