تا کنون در ترویج زایمان طبیعی در کشور موفقیت چندانی نداشته ایم
دبیر ستاد ملی جمعیت با تاکید بر اهمیت ترویج زایمان طبیعی در کشور گفت: یکی از اهداف استراتژیک ما در ستاد ملی جمعیت و وزارت بهداشت ترویج زایمان طبیعی و گسترش خدمات زایمان بدون درد است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مرضیه وحید دستجردی از ضعف در فرهنگسازی به عنوان یکی از موانع عدم ترویج زایمان طبیعی در کشور یاد کرد و گفت: تا زمانی که زایمان بدون درد در کشور گسترش نیابد موفق نمیشویم زایمان طبیعی را ترویج دهیم. گسترش زایمان بدون درد نیاز به واقعی شدن این خدمت برای متخصص زنان، ماما و متخصص بیهوشی دارد که تا کنون در ترویج زایمان طبیعی در کشور موفقیت چندانی نداشته ایم.
دبیر ستاد ملی جمعیت ادامه داد: مراکز بهداشتی و درمانی باید به تمامی امکانات مرتبط با سلامت مادر، جنین، نوزاد و کودک مجهز باشند. در برخی مناطق نیروی انسانی و یا تجهیزات کافی در این زمینه وجود ندارد. علم مامایی در حال حاضر وابسته به دستگاه های سونوگرافی است که باید در مراکز بهداشتی و درمانی این امکان فراهم باشد تا مسائل داخل رحم مادران باردار تشخیص داده و تصمیم مناسب برای آنها اتخاذ شود.
وی اظهار کرد: باید کمیته های رسیدگی به مرگ مادران باردار در همه دانشگاه ها فعال باشد، اگر یک مورد مرگ مادران باردار در هر منطقه ای از کشور رخ داد باید این کمیته ها در آن مناطق مستقر و وضعیت را به طور کامل بررسی و اشکالات را با کمک وزارت بهداشت حل کنند، هر قدر سن مادران در اولین بارداری بالاتر رود احتمال بروز بیماری های زمینه ای افزایش یافته و زایمان پرخطرتر خواهد بود و این مادران ممکن است در معرض برخی عوارض ناخواسته قرار می گیرند که باید برای این موارد، خودمان را آماده کنیم.
دستجردی انجام غربالگری سلامت جنین را جزئی از قانون جوانی جمعیت دانست و گفت: برای انجام این غربالگری زوجین خودشان باید هزینه ها را پرداخت کنند و پوشش بیمه ای برای آن وابسته به تصمیم وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه سلامت است، سقط درمانی در حال حاضر توسط سازمان پزشکی قانونی به درستی انجام می شود و تعداد موارد سقط درمانی در سالهای گذشته افزایش و کاهش نیافته است چون سازمان پزشکی قانونی مرّ قانون مصوب 1384 سقط درمانی مجلس و 1400 جوانی جمعیت را اجرا می کند.
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به روند نامناسب مرگ و میر مادران باردار در دوران قبل و اوایل انقلاب افزود: این شاخص در آن دوره حدود 240 در هر 100 هزار تولد زنده و خیلی بالا بود که به تدریج و با ظرفیت نظام شبکه بهداشت و درمان و نیز تربیت متخصصان زنان، ماماها و رشته های فلوشیپ توانستیم این شاخص را کاهش داده و به 21 تا 22 در هر 100 هزار تولد زنده برسانیم.
وی افزود: زمانی که در وزارت بهداشت مسئولیت داشتم از نظر سرعت کاهش مرگ و میر مادران باردار دومین کشور دنیا بودیم و در شاخص مرگ و میر مادران بادار کشور ما در وضعیت مناسبی در جهان قرار دارد، مرگ و میر مادران باردار یک مصیبت بزرگ است، با مرگ مادران باردار فرزندان رها می شوند، خانواده ها از هم می پاشند و تاثیرات جدی بر روح و روان همسران و کودکان خواهد داشت بنابراین پیشگیری از مرگ و میر مادران باردار از اقدامات اساسی و مهمی بوده که در کشور انجام شده است.
وحید دستجردی ارائه مراقبت های قبل و حین بارداری را عاملی در جهت جلوگیری از زایمان های زودرس، مساله دار و مشکلات جسمی برای نوزادان عنوان کرد و گفت: خوشبختانه نرخ مرگ و میر نوازدان نیز با اقداماتی که در نظام سلامت و توسط نیروهای متخصص در کشور انجام شده کاهش چشمگیری داشته و به 8.8 در 1000 تولد رسیده است که موفقیت بزرگی برای کشورمان محسوب می شود.
به گزارش وبدا دبیر ستاد ملی جمعیت در پایان با تاکید بر اهمیت استمرار اجرای برنامه های سلامت مادران، نوزادان و کودکان در کشور خاطرنشان کرد: باید از نیروهای متخصص و همچنین مراقبان سلامت در این زمینه بهره مند شویم تا روند کاهش مرگ و میر نوزادان استمرار یابد البته کاهش بیشتر این شاخص دشوار و نیازمند مراقبت های ویژه تر است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید