رقابت ایران با دو قطب تولید مواد دارویی در جهان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو که همراه محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در اجلاس شانگهای شرکت کرده است روز گذشته در دیداری که هیئت ایرانی با مقامات چینی داشتند گفت: ما سالانه ۷۰ میلیون دلار تبادلات مالی با کشور چین داریم و علاقمندیم مواد اولیه داروها را از کشور چین خریداری کنیم.

فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی نیز با اشاره به تولید بیش از ۶۱۶ قلم ماده مؤثره دارویی در کشور گفت: ایران از معدود کشورهایی است که در حوزه تولید مواد دارویی در منطقه و جهان موفق بوده است.

در همین حال در نشست شورای سیاستگذاری فارمکس که به میزبانی معاونت صنایع عمومی وزارت صمت برگزار شد اکثر فعالان و بازیگران صنعت مواد اولیه دارویی در این نشست حضور داشتند و به دفاع از صنعت ماده موثره دارویی در کشور پرداختند.

یکی از حاضران در نشست شورای سیاستگذاری فارمکس با اشاره به دو کشور هند و چین به عنوان قطب تولیدکنندگان مواد دارویی در جهان به این نکته اشاره کرد که کیفیت مواد اولیه دارویی که در ایران تولید می‌شود به مراتب بهتر از محصولات چینی است.

فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی با عنوان این مطلب که ایران در صنعت داروسازی مورد وثوق کشورهای منطقه و آفریقا قرار دارد گفت: خیلی از کشورها برای خرید دانش فنی تولید مواد موثره دارویی سراغ ایران آمده‌اند و تاکنون چند قرارداد همکاری نیز منعقد شده است.

وی با اشاره به جایگاه صنعت مواد دارویی در تولید محصول نهایی افزود: بعد از دوران کرونا، مقوله تولید مواد موثره دارویی مورد توجه دنیا قرار گرفت و در ایران بیش از ۷۰ درصد مواد دارویی در داخل تولید می‌شود، دستاورد تولید مواد موثره بسیار با ارزش است و باید به آن افتخار کرد.

رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی با انتقاد از نگاه تبعیض آمیز به صنعت گفت: صنعت ماده موثره و تولید کننده دارو در کشور هر دو در یک کشتی نشسته‌ایم و انتظار داریم تمامی قوانین و مقررات و امتیازاتی که برای یکی از این دو صنعت پیاده می‌شود برای دیگری هم دیده شود و به عدالت در حمایت از زنجیره دارو توجه بیشتری داشته باشیم.

اختراعی در پایان با اظهار تأسف از سیاست واردات بی رویه مواد دارویی که در دولت قبل اتفاق افتاده بود ادامه داد: در شرایطی که انبارهای تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی پُر از محصول بود اما اجازه واردات می‌دادند، وقتی کالایی را می‌توان از داخل تأمین کرد چرا مجوز واردات می‌دهیم. با این کار عملاً سرمایه در گردش شرکت‌های دارویی و منابع ارزی کشور را محدود می‌کنیم در حالی که همان محصول را در داخل داریم. مهر

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.