حواسپرتی و کاهش تمرکز از علائم افسردگی
یک روانپزشک در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه حواسپرتی و کاهش تمرکز میتواند علامتی از افسردگی باشد، گفت: این افراد به دلایل افسردگی دچار حواسپرتی میشوند و نمیتوانند حواس خود را روی مسائل رومزه جمع کند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، غمگینی، احساسی است که همه ما در طول زندگی آن را تجربه کردهایم، این احساس میتواند به ما در شناخت و برخورد با مشکلات زندگی کمک کند، اما در افسردگی بالینی یا اختلالات دو قطبی احساس غمگینی بسیار شدیدتر است، در این حالت این احساس برای مدت طولانی باقی میماند و حتی انجام امور عادی زندگی را سخت یا غیر ممکن میکند.
افسردگی و شیدایی برای دوستان و خانواده ناراحت و خسته کننده است، دانستن اینکه به افراد بسیار افسرده چه بگوییم سخت است، آنها همه چیز را از دیدگاه منفی میبینند و قادر نیستند بگویند از شما چه میخواهند، آنها ممکن است زودرنج و گوشه گیر باشند، اما در همان حال به کمک شما نیاز دارند، آنها ممکن است نگران باشند ولی نخواهند یا نتوانند که نصیحت شما را بپذیرند، سعی کنید در حد امکان صبور باشید و آنان را درک کنید.
سلیمان محمدزاده گفت: افسردگی یکی از اختلالات شایع جامعه امروز ما است، که با بیحوصلگی و گریز از فعالیت یا بیعلاقگی و بیمیلی بوده و میتواند بر روی افکار، رفتار، احساسات فرد تأثیر مخرب بگذارد.
وی در ادامه افزود: افسردگی در زنان بیشتر از مردان است، 25 درصد افراد جامعه مبتلا به این اختلال هستند، گاهی افسردگی با کماشتهایی، اختلال خواب و خستگی همراه با درد جسمانی دیده میشود.
محمدزاده ادامه داد: این اختلال فقط مختص به بزرگسالان نیست در کودکان و نوجوانان به شکل دیگری است، که بیشتر با گوشه گیری، دردهای جسمانی، عدم وزن گیری، عصبانیت و بی قراری دیده میشود.
این روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه غمگینی یکی از علائم مهم افسردگی است، بیان کرد: این افراد معمولا بغض و گریه میکنند و بیشتر ترجیح میدهند تنها بوده و با کسی ارتباط برقرار نکنند.
محمدزاده خاطرنشان کرد: ممکن است افراد افسرده اشتیاق خود در انجام فعالیتهایی که زمانی برایشان لذتبخش بوده از دست بدهند، نسبت به غذا بیمیل و کماشتها شوند، علاقه و لذت بردنشان نسبت به گذشته کاهش مییابد.
وی افزود: افسردگی علت مشخصی ندارد، علتهای متعددی میتواند دخیل باشد، اما مهمترین علت آن ژنتیک است، یعنی افرادی دیگر از خانوده نیز مبتلا به این اختلال شدهاند و با استرسهایی در زندگی این افراد، افسردگی سریع خود را نشان میدهد.
این روانپزشک در ادامه یکی از علائم شایع افسردگی را کاهش تمرکز دانست و ذکر کرد: این افراد به دلیل افسردگی حواس پرت شده و مدام از لیست برنامههایشان یکی دو مورد را فراموش کرده و انگیزهای برای انجام کارهایشان ندارند.
این روانپزشک در ادامه یکی از علائم شایع افسردگی را کاهش تمرکز دانست و ذکر کرد: این افراد به دلیل افسردگی حواس پرت شده و مدام از لیست برنامههایشان یکی دو مورد را فراموش کرده و انگیزهای برای انجام کارهایشان ندارند.
محمدزاده تصریح کرد: کاهش تمرکز در همه زمینهها تاثیر گذار است، فرد، قبلا کارش را بدون نقص و با دقت انجام میداد اما در این دوره به دلیل عدم تمرکز و فکرهای متفاوت در ذهن نمیتواند درست تمرکز کند و کارهایش را درست انجام دهد.
وی اضافه کرد: افراد افسرده قضاوت دیگران برایشان مهم است و مدام به فکر این هستند که دیگران در موردشان چه فکر میکنند و در این صورت بسیار زود رنج و تا حدی دچار بدبینی خفیف میشوند، که مربوط به روحیه ضعیف و خلق افسردهشان است.
این روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: این افراد معمولا دچار ناامیدی شدید شده و انگیزهای برای کار کردن ندارند، آنها نسبت به اتفاقات خوشایند در زندگی نمیتوانند خوشحال شوند و مدام خود را مقصر دانسته و خود سرزنشگری را دنبال میکنند.
محمدزاده با اشاره به اینکه مهمترین علامت افسردگی فکر کردن به خودکشی است، ذکر کرد: افسردگی یکی از علل شایع خودکشی بین جوانان است که متاسفانه امروزه در کودکان زیر 10 سال نیز دیده میشود.
وی ادامه داد: فعالیتهای لذت بخش از قبیل ورزش کردن در کاهش افسردگی تاثیر گذار است.
این فوق تخصص کودکان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در صورت خفیف بودن افسردگی ورزش کردن میتوانند فرد را شاد کند، افزود: ورزش روزانه در کنار درمان دارویی و جلسات مشاوره میتواند اثر بخش باشد، ورزش باعث شده تا مواد شیمیایی نشاط آور و انرژی بخشی چون سروتنین و اندورفین در مغز آزاد شوند و سلولهای مغزی رشد کنند؛ کاری که داروها بهطور مصنوعی انجام میدهند.
محمدزاده خاطرنشان کرد:ورزشهایی مانند ایروبیک یا پیاده روی ساده نیز از جمله ورزشهای مناسب برای بهبود افسردگی هستند.
به گزارش ایسنا وی در پایان یادآور شد: خانوادهها نشانههای افسردگی به ویژه افکار خودکشی را جدی بگیرند و در صورت مشاهده علایم افسردگی جهت ارزیابی و درمان به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید