لزوم استقرار نظام مراقبت تسکینی به منظور مدیریت عوارض ناشی از سرطان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، مریم رسولی با اشاره به تغییرات سریع اجتماعی ناشی از روند توسعه، تغییر سبک زندگی، افزایش امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمندان، افزود: پیش بینی می شود که در دهه آینده، سرطان بار جهانی بیماری ها را به ویژه در کشورهای در حال توسعه، به خود اختصاص دهد. در این راستا، نظام سلامت نیازمند طراحی برنامه های جامع و نظام مند به منظور پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان موثر و ارائه مراقبت حمایتی و  تسکینی جهت کنترل سرطان است. 
 
رسولی در ادامه با اشاره به این موضوع که براساس تخمین سازمان جهانی بهداشت، همه ساله ۴۰ میلیون نفر در دنیا نیازمند خدمات مراقبت حمایتی و تسکینی بوده که ۷۸ درصد آنان در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می کنند، اضافه کرد: در تمام دنیا، بخش بزرگی از برنامه های مراقبت سرطان، در قالب برنامه های مراقبت تسکینی و حمایتی به بیماران ارائه می شود.
 
وی افزود: مواجهه با سرطان به خودی خود می تواند به عنوان یک حادثه تنش زا، جنبه های مختلف سلامت بیمار از جمله سلامت جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی وی را به مخاطره بیندازد و خانواده بیماران مبتلا به سرطان نیز درجات گوناگونی از بحران های مختلف را تجربه کنند. همچنین وجود علائم و عوارض روانی و اجتماعی ناشی از بیماری و درمان های مرتبط و تحمیل هزینه های هنگفت درمانی، بیمار و اطرافیان را نیازمند یک مراقبت همه جانبه می کند. 
 
مدیرکل ارتقا سلامت معاونت پرستاری ادامه داد: در پاسخ به این نیاز، مراقبت تسکینی از سوی سازمان جهانی بهداشت به منظور مدیریت علائم و کاهش عوارض ناشی از درمان و با هدف اولیه ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری های تهدیدکننده زندگی معرفی شده که یکی از اصلی ترین گروه های هدف آن، بیماران مبتلا به سرطان و خانواده آن ها است.
 
رسولی خاطرنشان کرد: استقرار نظام مراقبت تسکینی، نیازمند ادغام و یکپارچه سازی نظام مراقبت های حمایتی و تسکینی با نظام سلامت و اتخاذ سیاست های ملی در ارتباط با این خدمات است، در مطالعات انجام شده در کشور، این ادغام به چهار شکل سازمانی (هماهنگی سازمان ها از طریق شبکه های ارتباطی)، عملکردی (وجود پرونده الکترونیکی)، خدماتی (حضور تیم های بین رشته ای در ارائه خدمات) و بالینی (یکپارچه سازی فرآیند ارائه خدمات با استفاده از دستورالعمل ها و پروتکل های مشترک) پیشنهاد شده که مستلزم سیاست های ملی به منظور افزایش دسترسی به خدمات مراقبت تسکینی است.
 
به گزارش وبدا گفتنی است، پویش ملی مبارزه با سرطان از ابتدای بهمن ماه سال جاری آغاز و تا هفتم این ماه ادامه دارد. همچنین، ۱۵ بهمن ماه (۴ فوریه) به عنوان روز جهانی سرطان نامگذاری شده است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.