نقش الکل در افزایش سایز کمر و چاقی شکمی
پایگاه خبری پزشکان و قانون؛

الکل پنجمین ماده مخدر اعتیادآور در جهان شناخته می‌شود که تأثیرات بسیاری بر مغز دارد. حدود ۲۲ درصد از افرادی که مصرف الکل را تجربه می‌کنند، در طول زندگی خود به این ماده مخدر اعتیاد پیدا می‌کنند.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی بیش از سه میلیون نفر در سال ۲۰۱۲ میلادی به دلیل مصرف الکل و آسیب رسیدن به بدنشان جان‌باخته‌اند‌ که این آمار هرسال در حال افزایش است. همچنین الکل در جایگاه آسیب‌رسان‌ترین مواد مخدر شناخته‌شده است.

سه‌چهارم مرگ‌هایی که در اثر الکل بوده‌اند، مربوط به مردان است و درمجموع مصرف الکل عامل5 درصد از مرگ‌ومیرهای جهان را رقم می‌زند.

هر گرم الکل باعث تولید 7 کیلوکالری خواهد شد. تقریباً هر یک گرم الکل به‌اندازه یک گرم چربی کالری دارد و ارزش غذایی آن صفر است! مشروبات الکلی در بدن تبدیل به مواد قندی می‌شود و درنتیجه به‌صورت چربی در بدن ذخیره خواهد شد. فردی که تصمیم به کاهش وزن دارد چه به‌صورت جراحی یا غیر جراحی باید از آن پرهیز کند.

الکل با افزایش اسید معده باعث ایجاد زخم معده شده و مشکلات حاد دیگری در بدن مانند بیماری‌های کبد، پانکراس، سوءهاضمه، التهاب مزمن معده، سرطان و چاقی را به وجود می‌آورد. از دیگر مشکلات مصرف الکل می‌توان به دهیدراته شدن بدن، بیماری فشارخون، بیماری‌های قلبی و ایجاد افسردگی اشاره کرد.

الکل در ورزشکاران باعث افت عملکرد آنها در فعالیت‌های ورزشی خواهد شد زیرا مصرف الکل باعث افت عملکرد قشر حرکتی مغز می‌شود. متأسفانه بانوان به علت دارا بودن بافت چربی بیشتر و آب کمتر و متابولیز آهسته‌تر در کبدشان در برابر الکل آسیب‌پذیرترند. به‌علاوه برای ورزشکاران به علت تأثیراتش بر افت قدرت، سرعت، تمرکز، استقامت عضلانی، سطح مایعات بدن، اختلال در خواب، تضعیف سیستم ایمنی، کاهش ریکاوری و ترمیم عضلات اصلاً توصیه نمی‌شود.

با تداخل در عملکرد خواب، می‌تواند سطح هورمون رشد را هفتاد درصد کاهش بدهد که برای همه خصوصاً بانوان بسیار چالش‌برانگیز است. این مسئله سبب افزایش بافت چربی می‌شود که از بین بردن آن کاری بسیار سخت و زمان‌بر است. 

نوشیدن روزمره الکل، خطر ابتلا به انواع مختلف دمانش مانند بیماری آلزایمر و دمانس عروقی را افزایش می‌دهد.

از دیگر مضرات مصرف الکل می‌توان به کمبود پروتئین و ویتامین ب اشاره کرد. با مصرف مشروبات الکلی کبد کالری اضافی در بدن را به‌صورت چربی در خود ذخیره می‌کند که به این وضعیت «کبد چرب الکلی» می‌گویند. کبد چرب الکلی در طولانی‌مدت می‌تواند باعث آسیب جدی به کبد یا سیروز کبدی شود.
 
سیروز کبدی

این اختلال با مقدار مصرف کم یا زیاد الکل ولی طولانی‌مدت ایجاد می‌شود. الکل باعث می‌شود عملکرد سلول‌های کبد به‌تدریج به دلیل فیبروزه شدن کبد از بین برود.

برای داشتن وزن ایده‌آل و اندامی متناسب، در کنار ورزش و تغذیه صحیح از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنید تا نتیجه سریع‌تر و بهتری بگیرید.

پایان پیام/

حسین سعادت‌مهر نویسنده: حسین سعادت‌مهر

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.