"انتخاب بزرگ" در سازمان نظام پزشکی
انتخابات فردا عرصه دو تقابل و دو رویکرد بسیار مهم در حوزه پزشکی کشور است؛ سیاسی شدن کامل نظام پزشکی با حضور لخت و عریان سیاسیون در اداره این نهاد بسیار مهمی که بسیاری از پتانسیلهای آن معفول و مسکوت مانده است یا بازگشت آن به مدار غیرسیاسی آن...
پایگاه خبری پزشکان و قانون؛
باید از خواب پرید؛ امکان ندارد که روپوش سفید به تن داشته باشی و از انتخابات فردا متاثر نشوی؛ پزشک هم باشی که به طریق اولی این اتفاق خواهد افتاد.
باید از خواب پرید؛ امکان ندارد که روپوش سفید به تن داشته باشی و از انتخابات فردا متاثر نشوی؛ پزشک هم باشی که به طریق اولی این اتفاق خواهد افتاد.
انتخابات فردا عرصه دو تقابل و دو رویکرد بسیار مهم در حوزه پزشکی کشور است؛ سیاسی شدن کامل نظام پزشکی با حضور لخت و عریان سیاسیون در اداره این نهاد بسیار مهمی که بسیاری از پتانسیلهای آن معفول و مسکوت مانده است یا بازگشت آن به مدار غیرسیاسی آن.
جنس دنیای سیاست، جنس تبانیها و جنس توجیه وسیله توسط هدف است و قطعا یک نظام پزشکی سیاسی اولویت اول آن مسائل صنفی و حرفهای نخواهد بود. فردا ممکن است در اثر بیتفاوتی پزشکان مسیری پیش روی نظام پزشکی گشوده شود که برای چند دهه گردش نخبگان را در راس آن مختل کند و نخبگان را در حاشیه و سیاسیون را بر متن آن مسلط کند. در چنین شرایطی قطعا در کشور ما باید به تکرار اسمها در راس این سازمان برای سالهای متمادی عادت کرد.
دکتر سعید، از مخاطبان ما معتقد است که انتخاب و پیروزی سیاسیون در این کارزار انتخاباتی تحولاتی ایجاد خواهد کرد که آثارش فقط به سازمان نظام پزشکی معطوف نخواهد شد و حتی به تغییرات جدی در برخی از سازمانهای بیمهای نیز منجر خواهد شد و مسائل صنفی پزشکان وجه المصالحه بسیاری از توافقات پشت پرده خواهد شد.
امیر دیگر پزشکی است که با نگرانی به فردا نگاه میکند و با صحه گذاشتن به پست قبلی ما معتقد است که فضای صفر صفر دربی با تسلط سیاسیون بر سازمان رقم خواهد خورد و از نمایندگان شورا میخواهد تصمیمی نگیرند که نتوانند آن را اصلاح کنند و میراثی به جا بگذراند که تا چند دهه پزشکان جوانتر هزینه آن را بپردازند.
محمد دیگر پزشک مخاطب ماست که معتقد است همگرایی خاص بین دکتر شهابالدین صدر و یکی از کاندیداها و انفعال یا چرخش طیف خصوصیها به این سمت، اگر چه ممکن است بر اساس برخی از توفیقات گذشته صورت گرفته باشد؛ اما نتیجهای جز پشیمانی به بار نخواهد آورد زیرا شرایط اقتصادی و اجتماعی حاکم بر بیمهها و کشور موجبات رویکرد عکس خواهد بود.
مریم تنها پزشک خانم است که در صحبتهایی که با او داشتم معتقد است یک پزشک نیمه وقت بر راس سازمان میخ تابوتی است که بر سازمان کم رمق این روزها کوبیده خواهد شد. مریم میگوید نمایندگان هیئت مدیرههای تعیین کننده رئیس کل نظام پزشکی یادشان باشد که پرستیژ علمی فرد بسیار مهم است و فرد منتخب باید بتواند علاوه بر تعاملات بیرونی، قدرت همگرا کردن انجمنهای علمی را داشته باشد. مریم معتقد است تکانههای ناشی از انتخاب یک فرد سیاسی ممکن است فراتر از حد تصور باشد. او میگوید هیچگاه سیاسیون در مقام رئیس کل، یک رئیس تمام وقت نبودهاند.
جعفر آخرین مخاطبی است که معتقد است سازمان به شدت نیازمند شفافسازی هزینههاست و مداخلات سیاسی همیشه عکس این رویکرد را نشان داده است؛ جعفر میگوید قریب به دویست هزار عضو این سازمان، اگر فرد امین خودشان را پیدا کنند، قطعا خواهند توانست بخش عمدهای از مشکلات رفاهی و صنفی خود را به شکل مسالمتآمیز و خردمندانهای حل کنند. جعفر از بزرگان و اساتید جامعه پزشکی و خصوصا از فرهنگستان نشینان خواست در این برهه توصیههای دلسوزانه را به رایدهندگان بنمایند و از تجربیات خود با آنان سخن بگویند...
باید تا فردا صبر کرد و دید که نمایندگان جامعه پزشکی که همواره خود را جامعه ممتاز کشور به لحاظ هوش و شان و تشخیص میدانند، چه مسیری را پیش روی جامعه پزشکی میگشایند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید