نگرانی امروز نظام سلامت کشور، بیماریهای غیرواگیر است
مدیر کل امور غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: چراغ راهنمای تغذیهای دارای ۳ رنگ سبز، نارنجی و قرمز است. این چراغ روی مواد غذایی مختلف نصب میشود که رنگ سبز نشان دهنده وضعیت خوب، رنگ نارنجی یعنی باید با احتیاط مصرف کرد و اگر قرمز باشد باید خیلی احتیاط کرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، وحید مفید درباره اصلاح شیوه غذایی مردم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های غیر واگیر اظهار کرد: بیماریهای واگیر با برنامههای اجرا شده کنترل شد و اکنون در این زمینه مشکلی نداریم. نگرانی امروز ما بیماری غیر واگیر مثل مشکلات قلبی، دیابت، فشار و ... است که به گفته محققان سالیانه ۸۰ درصد مرگ و میرها ناشی از ابتلا به این موارد است.
وی در ادامه با بیان اینکه تغذیه بخش مهم عدم ابتلا به این امر است، گفت: محققین نقش پررنگی به بخش تغذیه داده اند. در کشور با بیش خوری قند رو به رو هستیم. حدود مصرف قند کشور در سال ۳۰ کیلوگرم است و متوسط جهانی ۱۵ تا ۱۶ کیلو است. حدود مصرف نمک در کشور ۲ و نیم و تا ۳ برابر متوسط جهانی است یعنی ۱۲ تا ۱۵ گرم مصرف نمک روزانه را داریم که فاجعه است. در مورد چربیها هم آمار مصرف چربیها بالا است و سرجمع نزدیک به ۲۵ کیلوگرم تا ۳۰ کیلو است.
وی در ادامه افزود: وجود اسید چرب ترانس مخاطرات بسیاری برای سلامت دارد و پیش زمینه بیماریهای قلبی است.
مفید اضافه کرد: از سال ۹۴ اقدامات برای کنترل میزان قند، نمک و چربی در برنامه غذایی افراد در ۲ بخش انجام شده است. بخشنامه یک مربوط به استاندارد محصولات صنعتی بود که طی آن میزان قند در محصولات صنعتی در انواع کیکها و محصولات قنادی ۱۰ درصد کم شد.
مفید با بیان اینکه در زمینه اصلاح استانداردها موفق عمل کردهایم، افزود: یکی از شکایتهای صنعتگرن از ما این است که مصرف کنندهها به کم شیرین بودن مواد اعتراض دارند که در این راستا چراغ راهنمای تغذیهای را تدوین کردهایم.
وی درباره اقدامات سازمان غذا و دارو درباره میزان زیاد قند موجود در نوشابه افزود: کارخانههای نوشابه سازی را بالای ۱۰ تا ۲۰ درصد مجبور به کاهش قند کرده ایم. میزان
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید