۲ شیوه درمانی ساده برای افرادی که از جراحی کاشت دندان هراس دارند
یک جراح دندانپزشک گفت: ایمپلنت فوری و ایمپلنت پایه کوتاه دو شیوه درمانی ساده برای افرادی است که از جراحی کاشت دندان هراس دارند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد امامداد افزود: بسیاری از بیماران به دلیل جراحی فک و دوران نقاهت کاشت پایه فیکسچر از انجام کاشت دندان خود داری میکنند و یا آن را به تعویق میاندازند درحالی که این بیماران میتوانند از شیوههای مدرن درمانی در کاشت دندان استفاده کنند.
این جراح دندانپزشک گفت: بیمارانی که تاکنون دندان پوسیده خود را نکشیده اند باید بدانند که بهترین زمان برای ایمپلنت، بلافاصله پس از کشیدن دندان و استفاده از حفره ایجاد شده در لثه است، بدین ترتیب که درمانگر پایه تیتانیومی ایمپلنت را بدون هیچ جراحی و خونریزی اضافه ای، درست در جای ریشه قبلی قرار میدهد که این شیوه درمانی به کاشت ایمپلنت فوری شهرت دارد.
امامداد تصریح کرد: اگر چه میتوان بلافاصله بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت گذاشت اما این روند نیازمند معاینه و تأیید دندانپزشک است؛ زیرا باید مطمئن شد که انتهای ریشه دندان مبتلا به عفونت و کیست نباشد در این صورت با بررسیهای انجام شده و اطمینان از این موارد، همان جلسه امکان ایمپلنت فوری وجود دارد در غیر این صورت بیمار باید برای مدتی زیر نظر پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کند تا پس از برطرف شدن عفونت، اقدام به کاشت دندان کند.
وی افزود: افراد سالخورده، بیمارانی که دچار تحلیل رفتن استخوان شده اند و یا از زمان کشیدن دندانشان بیش از یک سال میگذرد و از جراحی و سوراخ شدن احتمالی سینوسهای خود نگران هستند و در مجموع امکان انجام ایمپلنت فوری را ندارند میتوانند با استفاده از ایمپلنتهای پایه کوتاه دوباره صاحب دندان شوند.
این جراح اضافه کرد: ایمپلنتهای پایه کوتاه نیاز به جراحی عمیقی ندارد، طول ایمپلنتهای پایه کوتاه حدود ۵ میلیمتر است و همین ارتفاع کم فیکسچر باعث میشود تا در جریان عمل جراحی خطر آسیب به ریشه دندانهای مجاور و عصب فکی و یا حتی آسیب به سینوسها وجود نداشته باشد به طوری که درمانگر میتواند با کمترین برش و خونریزی آن را در لثه قرار دهد.
امامداد اظهار کرد: در ایمپلنتهای پایه کوتاه، استخوان اطراف ایمپلنت که نگه دارنده پایه تیتانیومی است، به دلیل آسیب کمتر در هنگام جراحی، سریعتر نیز بهبود مییابد و در نتیجه احتمال عفونت و درد کمتری دارد ضمن اینکه باید توجه داشت که طول عمر این ایمپلنتها هیچ تفاوتی با سایر یکدیگر ندارد.
به گزارش مهر وی در پایان اضافه کرد: با شیوههای مدرن درمانی در کاشت دندان دیگر نیازی به نگرانی و هراس جراحیهای طولانی مدت و عمیق نیست و امروزه جراحان تلاش میکنند تنها با یک خراش و برش کوچک، افراد را صاحب دندان کنند به خصوص اینکه کاشت ایمپلنت هیچ محدودیت سنی ندارد و همه افراد میتوانند در صورت از دست دادن دندانهای خود دوباره صاحب دندان شوند فقط اینکه بیماران باید به رشد کامل استخوانی خود رسیده باشند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید