مصرف پفک موجب سوء تغذیه،کمبود آهن و بروز آلرژی می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا عبداللهی اضافه کرد: پفک در تغذیه کودکان جایگاهی ندارد و ذائقه کودک را به غذاهای شور عادت می دهد و تمایل به خوردن غذاهای شور زمینه را برای ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی در بزرگسالی فراهم می کند.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: اختلال در رشد و بروز کمبود انواع ریزمغذی ها مثل کمبود آهن، کمبود روی، کمبود ویتامین آ و سایر ویتامین ها از عوارض مصرف پفک است و مواد افزودنی و نگهدارنده هایی که به انواع تنقلات صنعتی اضافه می شود، زمینه آلرژی را در افراد مستعد تشدید می کند.

وی افزود: نوشابه های گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند، یک قوطی 300 میلی لیتری نوشابه در حدود 28 گرم شکر دارد و مقدار زیادی کالری وارد بدن می کند که نتیجه اش اضافه وزن و چاقی است.

عبداللهی ادامه داد: نوشابه های بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که از جذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوانها ضروری است، جلوگیری می کند و در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود، بهتر است همراه غذا از دوغ استفاده شود.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: انواع چیپس ها نیز حاوی مقدار زیادی نمک و روغن است و ممکن است روغن مورد استفاده در تهیه آنها کیفیت مطلوبی نداشته باشد، به این دلیل مصرف انها حتی می تواند سرطانزا باشد. 

وی تاکید کرد: باید مردم را به سمت مصرف مواد مغذی و کم ضرر سوق دهیم به عنوان مثال بسیاری از مردم به مصرف سس همراه با غذا تمایل دارند در حالی که سس مایونز و سایر سس های چرب از نظر تغذیه ای مضر هستند و افراد می توانند با مخلوط ماست، آبلیمو، کمی نمک و فلفل و در صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد تهیه کنند.

عبداللهی اضافه کرد: در مصرف گوشت کبابی نیز باید توجه کرد که کاملا پخته باشد تا در صورت وجود آلودگی اولیه، بر اثر حرارت کافی از بین برود، کباب کوبیده، همبرگر یا هر غذای دیگری که در رستوران با گوشت چرخکرده تهیه می شود، معمولا حاوی مقدار زیادی چربی است و به همین دلیل، احتمال فسادپذیری آن زیاد است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: این نوع غذاها معمولا آن قدر حرارت نمی بینند که به اصطلاح مغز پخت شوند، بنابراین احتمال آلودگی میکروبی و انگلی با خوردن این غذاها که خوب پخته نشده اند، زیاد است.

به گزارش ایرنا وی در پایان اضافه کرد: بهتر است در رستوران، همراه با غذایی که میل می شود، از ماست کم چرب و پاستوریزه، لیمو ترش یا آبلیمو استفاده شود، با مصرف این مواد غذایی دستگاه گوارش اسیدی شده و از رشد و تکثیر میکروبها در دستگاه گوارش و در مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.