۲۲۰ خانه بهداشت سیار برای کشور پیش‌بینی شده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در آئین بهره‌برداری از ١٨ خانه بهداشت عشایر فارس، با اشاره به آمارهای موجود در زمینه خدمات سلامت، گفت: در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی، از هر هزار نوزاد، ۱۲۰ نفر تا قبل از یک سالگی و ۱۴۷ نفر هم تا قبل از پنج سالگی، جان خود را از دست می‌دادند. پوشش واکسیناسیون ۲۵ درصد بود و از هر هزار مادر باردار نیز ۲۴۵ مورد مرگ در اثر عوارض بارداری و زایمان به ثبت می‌رسید.

وی تلاش بهورزان عشایری را موجب دستیابی به شاخص‌های ارزشمند در عرصه سلامت عشایر دانست و تاکید کرد: با افزایش دسترسی جامعه عشایری به خدمات سلامت، باید زمینه‌های تداوم این سبک از زندگی را فراهم کرده و نیاز به مراجعه به دیگر مناطق برای دریافت خدمت را برطرف سازیم که این امر باید در تمام کشور مورد توجه قرار گیرد.

وزیر بهداشت راه‌اندازی کانکس‌های سیار را نیز گامی در این راستا دانست و از تلاش‌های دست اندرکاران حوزه سلامت فارس تقدیر کرد و افزود: این خدمت جدید در نخستین مرحله در فارس راه‌اندازی شده است.

گفتنی است علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز از برنامه‌ریزی برای توسعه این خدمت در دیگر استان‌ها خبر داد و گفت: ۲۲۰ خانه بهداشت سیار برای کشور پیش‌بینی شده که امیدواریم با حمایت وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی، پوشش کامل ایجاد شود.

وی افزود: این واحدها همانند خانه بهداشت، به تمام امکانات مجهز هستند و به دلیل محدودیت دسترسی به برق، به پنل‌های خورشیدی مجهز شده‌اند تا امکان نگهداری دارو و واکسن فراهم باشد.

معاون وزیر بهداشت همچنین در خصوص تربیت نیروی بهورز عشایر با انتخاب از جامعه عشایری، گفت: این افراد آموزش‌های بسیار خوبی دیده و دانش آنها همانند دیگر بهورزان است؛ چرا که در توسعه خانه‌های بهداشت عشایری، مهم‌ترین مساله تربیت بهورز است.

در ادامه عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در آئین گشایش این خانه‌های بهداشت سیار، جمعیت عشایر فارس را ۱۴۰ هزار نفر اعلام کرد که معادل 12.5 درصد از جمعیت عشایر کشور بوده و بر همین اساس می‌توان فارس را قطب فصلی عشایر کشور دانست.

وی از پیش‌بینی و تصویب ۴۸ خانه بهداشت برای عشایر استان و همچنین جذب ۸۸ بهورز خبر داد که بهره‌برداری از این ۱۸ خانه بهداشت سیار، با آموزش و به کارگیری ۲۰ بهورز از این مناطق، تلاشی در همین راستا است. همچنین تمام استانداردهای لازم برای ارائه مراقبت‌های بهداشتی در این خانه‌های بهداشت سیار رعایت شده است.

همتی از اجرای طرح پزشک خانواده عشایری، با تعیین مراکز خدمات جامع سلامت معین این مناطق به عنوان اقدامی نو در توسعه خدمات‌رسانی به عشایر یاد کرد که در استان فارس به اجرا در آمده است. برای این خانه‌های بهداشت‌ سیار با پیش‌بینی امکانات لازم، ارائه تمامی خدمات بهداشتی اولیه به تمام گروه‌های سنی، در نظر گرفته شده است.  

شایان ذکر است 18 کانکس خانه بهداشت در 18 منطقه عشایری نورآباد ممسنی، فراشبند، بوانات، اقلید، فیروزآباد، مهر، قیروکارزین، زرین دشت، داراب، کازرون و آباده استقرار یافته و به چرخه ارائه خدمات سلامت افزوده شدند.با فعالیت این کانکس‌ها تمامی خدمات بهداشتی اولیه به تمامی گروه‌های سنی ارایه و امکان دسترسی عشایر کوچ رو به خدمات بهداشتی، فراهم  شده است.

به گزارش ایسنا دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال ۱۳۹۴ ، با پذیرش ۲۰ نفر از فرزندان عشایر کوچ روی استان در مرکز آموزش بهورزی اقلید، زمینه‌های راه‌اندازی این خدمت جدید را فراهم کرده است.این افراد که سال گذشته فارغ التحصیل شدند، اکنون با استقرار در این کانکس‌های سیار، حلقه‌ای دیگر از خدمات سلامت را در زنجیره بهداشت و درمان فارس، تکمیل کرده و به عشایر کوچ‌رو، ارائه خدمت می‌کنند.

برای تهیه و تجهیز هر کانکس، یکصد میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.