طراحی هوش مصنوعی با هدف افزایش ایمنی دستگاه ماموگرافی برای بیمار
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا دیوبند با اشاره به تحقیقات و فعالیت‌های علمی خود در گروه فیزیک پزشکی و همکاری با سازمان انرژی اتمی و سایر مراکز تحقیقاتی، اظهار کرد: استفاده از هوش مصنوعی در تصویربرداری یکی از طرح‌های تحقیقاتی این بخش است که با هدف بکارگیری آن در پیش‌بینی و پیش‌گویی تشخیص و اطمینان از وجود خروجی مؤثرتر برای تشخیص و درمان بیمار انجام می‌شود.

دانشیار گروه مهندسی و فیزیک پزشکی دانشکده پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در حال حاضر به خاطر هزینه بالا، بسیاری از دستگاه‌های ماموگرافی موجود در مراکز تشخیصی دوز بیمار یعنی میزان اشعه استفاده شده برای تصویربرداری از بافت سینه را نشان نمی‌دهند، در حالی‌که آگاهی از میزان دوز تحمیلی به بیمار در هر آزمون به منظور بکارگیری راهکارهای عملی جهت بهینه‌سازی کیفیت تصویر و دوز ضروری است، البته برخی از مراکز با خریداری سیستم‌های ویژه و استفاده از فیزیسیست مرتبط، قادر به اندازه‌گیری میزان خروجی سیستم‌های مورد استفاده هستند که در حال حاضر حدود ۱۵ مرکز از این سیستم استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به طرح تحقیقاتی استفاده از هوش مصنوعی در تصویربرداری با هدف افزایش ایمنی دستگاه برای بیمار، عنوان کرد: بر اساس این ایده، خروجی دستگاه‌های تصویربرداری با در نظر گرفتن میزان انرژی، زمان پرتودهی اندازه و جنس بافت سینه و ترکیب جنس هد و فیلتر در دستگاه می‌توان قبل از پرتودهی به بیمار خروجی مربوطه را تخمین زد و از آن به منظور بهینه‌سازی تکنیک تصویربرداری استفاده کرد.

دیوبند تصریح کرد: بر اساس این ایده، با در نظر گرفتن میزان انرژی، زمان پرتودهی اندازه و جنس بافت سینه و ترکیب جنس هد و فیلتر در دستگاه‌های تصویربرداری می‌توان قبل از پرتودهی به بیمار خروجی مربوطه را تخمین زد و از آن به منظور بهینه‌سازی تکنیک تصویربرداری استفاده کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به عبارت دیگر این روش با پیاده‌سازی الگوریتمی برگرفته از هوش انسان عمل می‌کند. در این روش از داده‌های موجود الگوریتمی شبیه به مغز انسان در اشل کوچک پیاده‌سازی شده تا پس از اطمینان از صحت خروجی داده‌های مجهول، بتوان در شرایط واقعی و با ارائه داده‌های مورد نیاز نیز از خروجی آن استفاده کرد.

 به گزارش ایسنا وی در پایان با اشاره به پیاده‌سازی روش هوش مصنوعی در دستگاه‌های ماموگرافی، عنوان کرد: در این روش بدون استفاده از دستگاه‌های گران‌قیمت و تنها با طراحی و نصب یک نرم‌افزار در دستگاه ماموگرافی، می‌توان خروجی دستگاه برای بیمار را تخمین زد و در نهایت از ایمنی اشعه خروجی اطمینان حاصل کرد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.