وزارت بهداشت متفاوت از سایر وزارتخانه‌هاست و نباید به سیاست آلوده شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در دیدار رییس و مدیران مجمع خیّرین سلامت کشور اظهار داشت: بنده حق ندارم وزارت بهداشت را به سیاست آلوده کنم البته ممکن است خودم دیدگاه هایی داشته باشم اما بنا دارم که از تمام ظرفیت های کشور و همه اندیشه هایی که دلشان برای آینده این مملکت می تپد، استفاده کنم.
 
وزیر بهداشت گفت: اعتقاد دارم که دولت در سالهای آینده بدون کمک مردم، خیّرین و سازمان های مردم نهاد کار موثری نمی تواند انجام دهد. دورانی با 5 دلار، فرزندان مان را علیه 6 بیماری مهلک مسری قابل پیشگیری با واکسن، واکسینه می کردیم و عوامل تهدید کننده سلامت، محدود بود اما امروز عواملی مانند فشار خون، دیابت، حوادث جاده ای، سرطان ها، سلامت روان و شیوه زندگی نادرست، نظام سلامت را دچار بحران های شدید کرده است.
 
نمکی با اشاره به افزایش سهم سلامت از GDP از 6 به حدود 9 درصد، افزود: این حفره باز هم پرشدنی نیست در حالیکه این شاخص در برخی کشورها از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس شاید کمتر است و باید بدانیم که بضاعت کشور در حل و فصل مسائل نظام سلامت، محدود است. 
 
وی ضمن تقدیر از تلاش های وزرای بهداشت پیشین، خاطرنشان کرد: به نظر بنده، در امور خیّرین دو سه خطای استراتژیک داشته ایم؛ اول اینکه از آنها با برنامه کمک نگرفته ایم. هفته پیش به استان فارس سفر کردم و در شهرهای مختلف آن حاضر شدم و احساس کردم که چه پتانسیل عظیمی از خیّرین سلامت در کشور داریم که مغفول مانده و نه تنها یک منطقه یا استان، بلکه ایران را می توان با استفاده از ظرفیت خیّرین، ساخت.
 
وزیر بهداشت ادامه داد: به سرمایه برخی از خیّرین سلامت، جفا کرده ایم، متاسفانه می بینیم که گاهی در فاصله 15 کیلومتر در دو شهرستان، دو کار جزیره ای موازی انجام داده ایم و منابع را به هدر داده ایم درحالیکه اگر به خیّرین می گفتیم که بر اساس نقشه راه سلامت، می توانید در این مکان یا این حوزه مشارکت داشته باشید، به مردم هر منطقه و کلیت نظام سلامت خیر می رساندیم.
 
نمکی تصریح کرد: بجای اینکه سازمان خودمان را غیردولتی کنیم، خیّرین سلامت را دولتی کرده ایم. همیشه می گویم که یک دایناسور با تنه بزرگ و مغز کوچک ایجاد کرده ایم که کل کشور را به گل می کشاند و متاسفانه می خواهیم خیّرین را هم به این معضل مبتلا کنیم و ساختار مردم نهاد جامعه محور را می خواهیم دولتی کنیم.
 
وی اضافه کرد: سومین خطای ما در وزارت بهداشت در استفاده از ظرفیت خیّرین این بود که با سرمایه و منابع پاک خیّرین، در برخی موارد آلودگی ایجاد کرده ایم و خیّرین را این‌قدر پشت درهای بسته نگه داشته ایم.
 
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه فردی سیاسی نیستم و با عینک سیاسی نمی بینم، اضافه کرد: سیاسی کاری، انسان را به کج قضاوتی می اندازد و عینک سیاسی کاری، انسان را از انصاف دور می کند. وقتی عینک سیاست نباشد و عینک مصلحت و منافع ملی باشد، مسائل را شفاف تر می توان دید، اما نگاه سیاسی کارانه، انسان را به بیراهه می برد.
 
نمکی اظهار کرد: وزارت بهداشت با سایر وزارتخانه ها متفاوت است و مطلقا نباید به سیاست آلوده شود و امور خیرین سلامت هیچ ارتباط و ضرورتی ندارد که در یک معاونت خاص، ادغام شود بلکه باید یک ساختار مستقل مردم نهاد با تصمیم گیری بیرون از وزارت بهداشت برای خیّرین، متولی آن باشد و آن سازمان باید برای وزارت بهداشت تصمیم بگیرد و وزارت بهداشت باید نقشه ها و استانداردها را مشخص کند.
 
وی تاکید کرد: به شدت امور خیّرین را بیش از قبل دنبال خواهم کرد و متولی این کار، بیشتر از قبل، دیدگاه های خیّر محور و مردم محور خواهد داشت و مستقیما این حوزه را اداره خواهم کرد و با واسطه این حوزه را اداره نمی کنم و امانت دار سرمایه افرادی خواهیم بود که منابع مالی خود را برای مردم هزینه خواهند کرد.
 
وزیر بهداشت ادامه داد: نمی گذارم که کسی چوب لای چرخ خیّرین سلامت بگذارد و فردی که بخواهد ترمز کار خیر را بکشد، برکنار خواهم کرد و با هیچ کسی هم تعارف ندارم.
 
نمکی از مجمع خیّرین سلامت به عنوان اتاق فکر وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: مجمع خیّرین سلامت، برای مشارکت خیّرین در حوزه سلامت، مرامنامه تهیه کند که ما باید چه کنیم. در استان فارس از خیّرین خواستم که نقشه راه برای آینده نظام سلامت این استان تهیه کنید که می خواهم به چه چیزی برسیم. 
 
وی با اشاره به افتتاح 18 خانه بهداشت سیار عشایری در استان فارس، افزود: روز اول که به عنوان سرپرست وزارت بهداشت مسئولیت گرفتم، تاکید کردم که عشایر باید خدمت مستمر بهداشتی دریافت کنند و از بین عشایر، فرزندانی را انتخاب و به عنوان بهورز تربیت کردیم و یک کانکس به همراه پانل خورشیدی و وانت به همراه عشایر، کوچ می کند و در آینده، تعداد خانه های بهداشت عشایری حتی به 400 خانه بهداشت افزایش می یابد و هزینه این کار، چه بسا کمتر از ساخت 10 تخت بیمارستانی خواهد بود و با این کار جمعیت مولد عشایری را در برابر بسیاری از خطرات و بیماری ها، بیمه می کنید.
 
وزیر بهداشت اضافه کرد: از مجمع خیّرین سلامت می خواهم که در کنار خیّرین استانها، نقشه راه توسعه 5 سال آینده نظام سلامت هر استان را تهیه کند و سهم خیّرین و دولت مشخص باشد و نیازی به اخذ مجوز و مراحل بوروکراسی اداره نداشته باشد. 
 
به گزارش وب‌دا نمکی در پایان یادآور شد: وقتی برای دیابت، چاقی و فشار خون باید سبک زندگی را تغییر دهیم، بهترین مکان تغییر سبک زندگی، مدرسه است. وقتی در سازمان برنامه و بودجه بودم، طرح نماد(نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزی) را تصویب کردیم و یا طرح کاهش آسیب های اجتماعی در مدارس نوشتیم که تبدیل به یک مگاپروژه می شود، باید اقدامات خود را از مدارس آغاز کنیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.