احیای فعالیت سلولی مغز خوک ها در ساعات اولیه پس از مرگ
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در این تحقیق که محققان امیدوارند منجر به پیشرفت درمان‌های سکته مغزی و آسیب‌های مغزی در انسان شود، هوشیاری مغزِ خارج از بدنِ این خوک بازنگشت؛ در واقع این آزمایش برای جلوگیری از چنین نتیجه‌ی هرچند نامحتملی طراحی شده بوده است.

این مطالعه باعث شده تا بسیاری از مسائل پیرامون اخلاق پزشکی از جمله سوالاتی درمورد تعریف دقیق مرگ مغزی و پیامدهای احتمالی پروتکل‌های مربوط به اهدای عضو، مطرح شود. هرچند به گفته محققان این مطالعه هیچ پیشرفت غیرمنتظره‌ی بالینی بالقوه برای درمان انسانها ارائه نکرده است.

نتایج این آزمایش که امروز (پنج‌شنبه) در مجله Nature منتشر شده است، بر خلاف اصول پذیرفته‌شده مرگ مغزی است که می‌گوید فعالیت سلولی حیاتی به طور غیرقابل برگشت چند ثانیه یا چند دقیقه پس از قطع اکسیژن و جریان خون در مغز متوقف می‌شود.

جوان‌سازی دوباره عملکرد جریان خون و متابولیسم سلولی در مغز خوک‌ مورد مطالعه از طریق تزریق نوعی محلول شیمیایی خاص که برای حفظ بافت طراحی شده بود، چهار ساعت پس از مرگ این خوک صورت گرفت.

برای انجام این تحقیقات مغز ۳۲ خوک از کشتارگاه‌ها جمع‌آوری شد و چهار ساعت پس از مرگ جانوران مغز آن‌ها به دستگاهی که توسط محققان دانشگاه ییل ساخته شده، متصل شد. این دستگاه مایع خاصی را که حاوی خون مصنوعی برای انتقال اکسیژن و داروهایی برای کند کردن و جلوگیری از مرگ سلول‌ها بود، به مدت شش ساعت و به طور متناوب درون مغز به گردش درآورد.

 در نتیجه این اقدام میزان مرگ و میر سلول‌های مغز کاهش یافته، رگ‌های خونی فعال شده و برخی از اتصالات مغزی دوباره شروع به فعالیت کردند. محققان توانستند سیناپس‌های فعالی را در مغز این خوک‌ها بیابند. هم‌چنین واکنش مغز آن‌ها به داروها کاملا عادی بود.

به گزارش ایسنا میزان اکسیژن مصرفی مغز  نیز با اکسیژن مصرفی مغز جانور در حالت عادی برابری می‌کرد. نکته قابل توجه این است که تمام این وقایع ۱۰ ساعت پس از مرگ جانور در مغز آن روی داد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.