اختلال سوء هاضمه را با زخم معده اشتباه نگیرید
یک متخصص گوارش و کبد گفت: متاسفانه برخی مردم با احساس معده درد به سراغ مصرف خودسرانه دارو میروند که این کار برای بیماران مشکلاتی ایجاد میکند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، همایون هاشمی درباره مشکل سوء هاضمه و راههای درمان آن اظهار کرد: اختلال سوء هاضمه نه تنها در کشور ما بلکه در همه دنیا یکی از شایعترین مشکلات گوارشی محسوب میشود و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم را درگیر میکند.
این متخصص گوارش و کبد ادامه داد: اختلال سوء هاضمه اغلب با نشانههایی مثل نفخ، سوزش سر معده یا حتی ریفلاکس معده همراه است؛ افرادی که از دخانیات یا مشروبات الکلی استفاده میکنند یا کسانی که از غذاهای نا مناسب و چرب تغذیه میکنند اغلب با نشانههای مذکور رو به رو هستند، گاهی این علائم آزار دهنده هستند.
هاشمی گفت: افراد چاق و دارای تغذیه نامناسب بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به سوء هاضمه قرار دارند، در برخی موارد ابتلا به بیماری زخم معده هم میتواند به صورت سوء هاضمه و درد معده نمود پیدا کند زیرا علائمی مشابه موارد ذکر شده دارد.
وی افزود: عادت و رفتار نامناسبی در بین هم وطنانمان شیوع پیدا کرده است، به این صورت که آنها با ایجاد حس درد در معده بلافاصله به سراغ مصرف قرصهای رانیتیدین، امپرازول و غیره میروند؛ استفاده از این داروها در مرحله اول منجر به بهبودی سطحی و رفع علائم میشود اما باید توجه داشته باشید که بیمار باید میزان مجاز این داروها را در زمان مناسب استفاده کند. به طور کلی استفاده از این داروها عوارض چندانی به همراه ندارد اما برای کنترل مقدار دارو بهتر است به پزشک مراجعه شود.
این متخصص گوارش و کبد تاکید کرد: پیش از هر چیزی بهتر است با انتخاب شیوه مناسب زندگی از بروز این اختلال جلوگیری کنید، عواملی از جمله مصرف دخانیات مثل سیگار و قلیان، استفاده از مشروبات الکلی، تغذیه نامناسب و استفاده از غذاهای چرب و فست فودها، استفاده مداوم از نوشابههای گازدار وغیره میتوانند باعث بروز اختلالات سیستم گوارش شوند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان هاشمی در پایان اضافه کرد: در موارد خفیف این بیماری با کنترل رژیم غذایی و عوامل تشدید کننده آن میتوان اختلالات سوء هاضمه را کنترل کرد، اما در موارد حادتر نیاز به اقدامات درمانی مثل استفاده از دارو است؛ در مواردی که زخم معده منجر به ایجاد اختلال سوء هاضمه میشود باید ابتدا زخم معده را درمان و سپس مشکلات گوارشی را برطرف کرد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید