تاثیر ویروس HPV در ابتلا به بیماری قلبی یا سکته
مطالعات نشان میدهد بین ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و بیماری قلبی-عروقی ارتباط وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، HPV شایعترین عفونت انتقال یافته از طریق تماس جنسی است. مطالعات اخیر نشان داده اند بیش از ۱۵۰ رشته HPV وجود دارد که برخی از آنها عامل سرطانهایی نظیر گردنه رحم، اندام تناسلی مردان، مقعد و پشت گلو هستند.
محققان کلینیک کلیولند اوهایو آمریکا در مطالعه خود دریافتند زنان کرهای آلوده به رشتههای پر ریسک HPV در مقایسه با زنان فاقد این ویروس، ۲۲ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به بیماری قلبی یا سکته مواجه هستند.
دکتر کریستین جلیس، کاردیولوژیست، در این باره میگوید: احتمالا HPV موجب بروز التهاب مزمن در بدن میشود که میتواند در تصلب شریان نقش داشته باشد.
وی در ادامه میافزاید: اما ممکن است برخی از فاکتورهای اجتماعی دیگر که افراد را مستعد ابتلاء به تصلب شریان و همچنین HPV میکنند نیز در این زمینه نقش داشته باشند. اما در حال حاضر ما اطلاعات دقیقی در این زمینه در اختیار نداریم.
محققان اذعان میکنند ارتباط بین HPV و ریسک بیماری قلبی-عروقی به زنان محدود نمیشود.
ویروس HPV به قدری شایع است که تقریباً ۸۰ درصد جمعیت در طول زندگی مبتلا به آن میشوند. اکثر این عفونتها به خودی خود از بین میروند، اما آنهایی که از بین نمیروند میتوانند منجر به برخی انواع سرطانها شوند.
به گزارش مهر واکسنهای HPV که از سال ۲۰۰۶ برای زنان و از سال ۲۰۰۹ برای مردان قابل دسترس شدهاند شیوهای مؤثر برای کاهش بروز HPV و پیشگیری از عفونتها و عوامل پیش سرطانی هستند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید