استفاده از پپتیدهای مصنوعی، درمانی پایدار و موثر برای بیماری آلزایمر
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، یکی از مهمترین دلایل بروز آلزایمر، تجمع پلاک‌های پروتئین آمیلوئید در مغز است.

مطالعات جدید نشان می‌دهد آنچه هنگام بروز آلزایمر رخ می دهد، قبل از تشکیل پلاک است و زمانی است که پروتئین‌ها شروع به تشکیل الیگومر (oligomer) می‌دهند. الیگومرهای آمیلوئید در طول یک دهه قبل از تشکیل پلاک شکل می‌گیرند و به بروز اختلال شناختی مرتبط با آلزایمر منجر می‌شوند. محققان این الیگومرهای را مولفه‌های سمی اصلی عامل آلزایمر و تخریب سلول‌های عصبی می‌دانند. 

محققان برای حل این مشکل موفق به ساخت پپتیدهای مصنوعی شده‌اند که غیر سمی هستند و می‌توانند شکل‌گیری الیگومرهای آمیلوئیدی را مهار کنند. الیگومرهای بتا آمیلوئید قبل از تشکیل پلاک، ساختارهایی به نام صفحه‌های آلفا تشکیل می‌دهند. 

محققان با استفاده از پپتیدهای مصنوعی موفق به تولید صفحات آلفا شده‌اند. این صفحات هرگونه آسیب ناشی از الیگومرهای سمی آمیلوئید را خنثی و از تجمع آن جلوگیری می‌کند. نتایج این آزمایش‌ها در سلول‌های انسانی و مدل‌های حیوانی موفقیت آمیز گزارش شده و محققان بر این باورند که می‌تواند به یک درمان پایدار و موثر برای مقابله با آلزایمر تبدیل شود.

بر اساس آمار مرکز بین المللی آلزایمر، اکنون 46.8 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال 2050 میلادی، به 131.5 میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه می‌رسد.

به گزارش ایرنا نتایج این مطالعه در نشریه PNAS منتشر شده است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.