مهمترین علت مرگ و میر در کشور ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به مناسبت هفته سلامت با اشاره به شعار هفته سلامت مبنی بر مراقبت های اولیه بهداشتی راهی به سوی پوشش همگانی سلامت، گفت: در نظام مراقبت های بهداشتی، توجه به اصلاح سبک تغذیه و مراقبت های تغذیه ای، یکی از اجزای اصلی این مراقبت ها است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا عبداللهی ضمن بیان این مطلب، افزود: بعد از برنامه تحول سلامت، برای ارائه خدمات و مراقبت های تغذیه ای دستورالعمل و سیاست ها به نحوی تدوین و تعریف شد که همه اقشار جامعه در تمام مناطق کشور از خدمات و مراقبت های تغذیه ای به صورت رایگان بهره مند شوند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به حضور فعال کارشناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت، گفت: ارائه خدماتی مثل آموزش، مشاوره های تغذیه ای، تنظیم رژیم غذایی و ارائه برنامه غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و قلبی و عروقی به صورت رایگان از فعالیت های این کارشناسان در مراکز جامع خدمات سلامت است.
عبداللهی گفت: مهمترین علت مرگ و میر در کشور را ابتلا به بیماری های غیر واگیر بیان کرد و گفت: عدم رعایت الگوی غذایی و سبک زندگی مناسب، مهمترین عامل ابتلا به بیماری های دیابت، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی است و به همین علت از طریق نظام مراقبت های بهداشتی و با بکارگیری کارشناسان تغذیه و آموزش های مناسب تغذیه ای می توانیم از ابتلا به بیماری های غیر واگیر پیشگیری کنیم.
وی با اشاره به مصرف زیاد قند و شکر، چربی، نمک و فست فود، افزود: نوشیدنی های شیرین مثل نوشابه، سرخ کردن غذا و مصرف نمک و مصرف کم میوه، سبزی و حبوبات و لبنیات عوامل خطر تغذیه ای هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: در برنامه خودمراقبتی تغذیه ای، بسته هایی تدوین و تهیه شده و تیم هایی وجود دارد که با استفاده از رسانه های جمعی، کارکنان و کارشناسان تغذیه بهداشتی، توصیه های تغذیه ای به اقشار جامعه داده می شود.
به گزارش وبدا عبداللهی در پایان بر ضرورت کاهش مصرف نمک تاکید کرد و گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت روزانه کمتر از ۵ گرم نمک باید مصرف شود و در ایران این میزان، حدود ۱۰ گرم است و مصرف نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالا است که به دنبال افزایش فشار خون، ابتلا به سکته های قلبی و مغزی و برخی سرطان ها مثل سرطان معده را خواهیم داشت.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به حضور فعال کارشناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت، گفت: ارائه خدماتی مثل آموزش، مشاوره های تغذیه ای، تنظیم رژیم غذایی و ارائه برنامه غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و قلبی و عروقی به صورت رایگان از فعالیت های این کارشناسان در مراکز جامع خدمات سلامت است.
عبداللهی گفت: مهمترین علت مرگ و میر در کشور را ابتلا به بیماری های غیر واگیر بیان کرد و گفت: عدم رعایت الگوی غذایی و سبک زندگی مناسب، مهمترین عامل ابتلا به بیماری های دیابت، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی است و به همین علت از طریق نظام مراقبت های بهداشتی و با بکارگیری کارشناسان تغذیه و آموزش های مناسب تغذیه ای می توانیم از ابتلا به بیماری های غیر واگیر پیشگیری کنیم.
وی با اشاره به مصرف زیاد قند و شکر، چربی، نمک و فست فود، افزود: نوشیدنی های شیرین مثل نوشابه، سرخ کردن غذا و مصرف نمک و مصرف کم میوه، سبزی و حبوبات و لبنیات عوامل خطر تغذیه ای هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: در برنامه خودمراقبتی تغذیه ای، بسته هایی تدوین و تهیه شده و تیم هایی وجود دارد که با استفاده از رسانه های جمعی، کارکنان و کارشناسان تغذیه بهداشتی، توصیه های تغذیه ای به اقشار جامعه داده می شود.
به گزارش وبدا عبداللهی در پایان بر ضرورت کاهش مصرف نمک تاکید کرد و گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت روزانه کمتر از ۵ گرم نمک باید مصرف شود و در ایران این میزان، حدود ۱۰ گرم است و مصرف نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالا است که به دنبال افزایش فشار خون، ابتلا به سکته های قلبی و مغزی و برخی سرطان ها مثل سرطان معده را خواهیم داشت.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید