ضرورت تقویت رشته مردمشناسی پزشکی با هدف درک مردم از بیماری و سلامت
یک متخصص سلامت عمومی با تاکید بر اینکه مسئولان سلامت کشور باید با شناخت بیشتر نیاز مردم، به زبان گفتوگوی مشترک با آنها دست یابند، گفت: در این رابطه تقویت رشته مردم شناسی پزشکی با هدف درک بیشتر نیاز مردم و از سوی دیگر ارتقای سطح آگاهیها نسبت به درک مردم از بیماری و سلامت، جزو ضرورتهاست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حوریه شمشیری میلانی با بیان اینکه مساله مهم و ضروری پیشگیری و ارتقای سلامت افراد جامعه باید در اولویت امور باشد، گفت: متأسفانه برخی بیماران توصیههای پزشکی را نادیده گرفته و بعضاً از داروها و توصیههای غیرپزشکی و غیر استاندارد استفاده میکنند که این مساله میتواند تبعات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. امروزه، سبک زندگی که پایه در باورها و نگرشهای مردم دارد، علت اکثریت بیماریها است.
این متخصص سلامت عمومی ادامه داد: پزشکان باید از مطبها و بیمارستانها خارج شده و در بطن جامعه حضور داشته باشند، این مساله به شناسایی عوامل و فاکتورهای مؤثر در ارتقای سلامت جامعه و همچنین کاهش آمار مراجعه بیماران به مطب پزشکان و بیمارستانها کمک زیادی میکند.
وی افزود: متأسفانه بین رشتههای پزشکی و جامعه شناسی دیوار و فاصله بلندی وجود دارد، وجود رابطهای منسجم بین این دو رشته به اصلاح رفتار افراد و همچنین ارتقای سطح سواد سلامت جامعه کمک زیادی میکند.
شمشیری میلانی با تاکید بر اهمیت تقویت رشته مردم شناسی، اظهار کرد: بیش از سه سال است که در همایشهای مختلف حوزه پزشکی بر روی پنل مردم شناسی تاکید میکنم؛ چراکه در این صورت بستر همکاری پزشکان با انسان شناسان گسترش داده میشود.
این پزشک متخصص زنان و زایمان با تاکید بر اهمیت توجه شهرواندان به مساله سلامت و ارتقای سطح سواد سلامت در سطح جامعه، تصریح کرد: مردم نباید منتظر بیمار شدن بوده و بعد به پزشک مراجعه کنند، بلکه باید سالانه و در بازههای زمانی مشخص برای چکاپ و معاینه به پزشکان مراجعه کنند، در صورتیکه این فرهنگ در جامعه رواج پیدا کند، بسیاری از مشکلات حوزه سلامت کشور مرتفع خواهد شد.
به گزارش ایسنا وی در پایان با تاکید بر نقش رسانهها در اطلاع رسانی به عموم مردم، خاطرنشان کرد: هدف ارتقای فرهنگ و سواد سلامت جامعه با همکاری مشترک تمامی متخصصین، جامعه شناسان، مردم شناسان و متخصصان علوم تربیتی در کنار رسانهها محقق میشود. بدیهی است این آگاهی بخشی باید با دید سلامتنگری باشد و اطلاعات مناسب را در اختیار مردم قرار دهد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید