تقریباً ۳۸ درصد از بیماران بستری شده در بیمارستانها دچار سوءتغذیه هستند
مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با اشاره به آمار سوء تغذیه در بیمارستانها گفت: بر اساس مطالعات انجام گرفته در سطوح و بیمارستانهای مختلف، تقریباً ۳۸ درصد از بیماران بستری شده در بیمارستانها دچار سوءتغذیه متوسط تا شدید و نیازمند حمایتهای تغذیهای اورژانسی هستند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، غلامرضا فارسانی با اشاره به وضعیت تغذیهای بیماران در سطح کشور اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام گرفته در سطوح و بیمارستانهای مختلف، تقریباً ۳۸ درصد از بیماران بستری شده در بیمارستانها دچار سوءتغذیه متوسط تا شدید و نیازمند حمایتهای تغذیهای اورژانسی هستند.
مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: وضعیت بیمارانی که از سوء تغذیه رنج میبرند در بخشهای مراقبتهای ویژه نامناسبتر است، ۵۳ درصد بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه دچار سوءتغذیه متوسط تا شدید بوده و این آمار، آماری قابل استناد و بهطور کلی قابل تعمیم است.
فارسانی با تاکید بر انجام ارزیابی دقیق و فعالیتهای وزارت بهداشت در این حوزه، افزود: نتایج تحقیقات انجام شده در بیمارستانهای کل کشور به زودی استخراج میشود.
وی با اشاره به وضعیت تغذیهای کودکان در بخش مراقبتهای ویژه (PICU) گفت: وضعیت تغذیهای کودکان در این بخشها به مراتب نامناسبتر بوده و میتوان گفت حدود ۶۳ درصد این کودکان نیز از سوءتغذیه متوسط تا شدید رنج میبرند. در بخشهایی مانند بخش سرطان، سوختگی، شیمی درمانی، دیالیز و همودیالیز نیز نگرانی در خصوص سوء تغذیه وجود دارد.
مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با تاکید بر نقش حمایتهای تغذیهای در دستیابی به کفایت تغذیهای گفت: کفایت تغذیهای به تأمین ۸۰ درصد نیازهای تغذیهای و انرژی فرد اشاره دارد و مطالعه مذکور نشان داد که حدود ۷۳ درصد بیماران در بخش مراقبتهای ویژه عدم کفایت پروتئین و ۶۴ درصد عدم کفایت انرژی دارند. وضعیت از این نظر در بخش مراقبتهای ویژه کودکان به مراتب بدتر و نزدیک به ۹۰ درصد است.
فارسانی گفت: وضعیت موجود، مسئولیت کارشناسان تغذیه را سنگینتر میکند، باید به تکمیل حمایتهای تغذیهای در بیمارستانها بیشتر توجه شود.
وی افزود: میانگین سنی بیماران بستری در بیمارستانهای کشور بسیار پایینتر از سایر کشورها است، با توجه به این که جامعه ما به سوی سالمندی پیش میرود، مطمئناً در آینده با وضعیت بدتری روبرو خواهیم بود و برای مقابله با این مشکل، باید از اکنون اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم.
مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت تصریح کرد: عدم آگاهی تیم درمان از نقش تغذیه در ارتقای سلامت بیمار میتواند یکی از موانع احتمالی ارائه خدمات تغذیهای مناسب به بیماران باشد، برای رفع این نقایص لازم است هماهنگی بیشتری صورت گیرد؛ چرا که عدم هماهنگی باعث افزایش هزینههای طول درمان و دارو و افزایش طول بستری در بیمارستان میشود.
به گزارش ایسنا فارسانی در پایان با اشاره به سیاستهای وزارت بهداشت در راستای حمایتهای تغذیهای از بیماران، متذکر شد: هماهنگی لازم با معاونت درمان به ویژه واحد نظارت و اعتباربخشی در خصوص تدوین استانداردهای مربوطه برای ارائه خدمات تغذیهای، به روزرسانی شناسنامههای تغذیهای برای ارتقای وضعیت تغذیه بالینی و پیشگیری از تبعات ناشی از سوء تغذیه از جمله اقدامات و برنامههای وزارت بهداشت در این زمینه است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید