مصرف نمک بیش از حد استاندارد جهانی در ایرانیان عمدهترین دلیل ابتلا به فشارخون بالا است
یک فوق تخصص قلب و عروق گفت: حدود ۵۹ درصد زنان و ۳۶ درصد مردان در گروه سنی ۴۵ تا ۶۵ سال به فشار خون بالا مبتلا هستند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا جغتایی روز دوشنبه در آستانه روز جهانی فشارخون "27 اردیبهشت" افزود: بر اساس گزارش های موجود، مصرف نمک بیش از حد استاندارد جهانی در میان ایرانیان عمده ترین دلیل ابتلا به فشارخون بالا است بطوری که 51 درصد مردم همیشه و 26 درصد گاهی اوقات از نمک در حین خوردن غذا استفاده می کنند.
این فوق تخصص قلب و عروق ادامه داد: در کشورهای صنعتی بیشترین نمک "حدود 75 درصد" از طریق مصرف غذاهای آماده مصرف می شود، گفت: در کشور ما بخش عمده نمک مصرفی از طریق افزودن نمک به غذاهای خانگی بوده و لازم است، برنامه ریزی بر روی کاهش مصرف نمک باید با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.
وی افزود: فشارخون بالا در واقع همان نیروی خون است که بر رگها وارد میشود، قلب خون را به درون رگها پمپ میکند و به این ترتیب خون در تمام بدن حمل می شود.
جغتایی فشار خون بالا را یکی از مشکلات بهداشتی عنوان کرد و گفت: این بیماری سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می شود و فشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی خواهد شد.
این فوق تخصص قلب و عروق تاکید کرد: خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری های غیرواگیر مانند دیابت افزایش می یابد در حالی که فشار خون بالا قابل پیشگیری و درمان است و می توان با کنترل این بیماری مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داد.
وی تصریح کرد: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند باید برای کنترل این بیماری مصرف نمک را کاهش داده، فعالیت بدنی منظم داشته و دخانیات مصرف نکنند، همچنین باید روزانه از مواد غذایی موجود از جمله نان و غلات، میوهها، سبزیجات، شیر و لبنیات و پروتئینها به مقدار توصیه شده از سوی پزشک مربوطه مصرف کنند.
به گزارش ایرنا جغتایی در پایان اضافه کرد: توصیه می شود افراد مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه میشوند را محدود کرده و غذاهایی با حداقل چربی ترانس و اشباع را برای مصرف انتخاب و از غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب، کیک ها، کلوچه ها و شیرینی خامه ای که چربی بالا دارند، پرهیز کنند.
این فوق تخصص قلب و عروق ادامه داد: در کشورهای صنعتی بیشترین نمک "حدود 75 درصد" از طریق مصرف غذاهای آماده مصرف می شود، گفت: در کشور ما بخش عمده نمک مصرفی از طریق افزودن نمک به غذاهای خانگی بوده و لازم است، برنامه ریزی بر روی کاهش مصرف نمک باید با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.
وی افزود: فشارخون بالا در واقع همان نیروی خون است که بر رگها وارد میشود، قلب خون را به درون رگها پمپ میکند و به این ترتیب خون در تمام بدن حمل می شود.
جغتایی فشار خون بالا را یکی از مشکلات بهداشتی عنوان کرد و گفت: این بیماری سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می شود و فشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی خواهد شد.
این فوق تخصص قلب و عروق تاکید کرد: خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری های غیرواگیر مانند دیابت افزایش می یابد در حالی که فشار خون بالا قابل پیشگیری و درمان است و می توان با کنترل این بیماری مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داد.
وی تصریح کرد: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند باید برای کنترل این بیماری مصرف نمک را کاهش داده، فعالیت بدنی منظم داشته و دخانیات مصرف نکنند، همچنین باید روزانه از مواد غذایی موجود از جمله نان و غلات، میوهها، سبزیجات، شیر و لبنیات و پروتئینها به مقدار توصیه شده از سوی پزشک مربوطه مصرف کنند.
به گزارش ایرنا جغتایی در پایان اضافه کرد: توصیه می شود افراد مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه میشوند را محدود کرده و غذاهایی با حداقل چربی ترانس و اشباع را برای مصرف انتخاب و از غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب، کیک ها، کلوچه ها و شیرینی خامه ای که چربی بالا دارند، پرهیز کنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید