آسپرین ۳۰ درصد احتمال ابتلاء به سرطان معده را کاهش میدهد
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: نتایج مطالعاتی نشان داده که آسپرین از سرطان معده، مری و روده بزرگ جلوگیری میکند و ۳۰ درصد احتمال ابتلاء به سرطان معده را کم میکند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا ملکزاده گفت: نتایج مطالعاتی نشان داده که آسپرین از سرطان معده، مری و روده بزرگ جلوگیری میکند و ۳۰ درصد احتمال ابتلاء به سرطان معده را کم میکند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ادامه داد: به همین علت مطالعهای را پنج سال است در اردبیل شروع کردیم و قرار است این مطالعه روی ۱۸ هزار نفر انجام شود. این مطالعه به مدت ۱۰ سال طول خواهد کشید و تاکنون ۱۵ هزار نفر وارد این طرح مطالعاتی شدهاند و سه هزار نفر دیگر هم در ادامه به آن خواهند پیوست.
وی افزود: اگر نتایج قطعی این مطالعه نشان دهد مرگ و میر بر اثر مصرف آسپرین کم میشود، میتوان آن را برای سایر مردم هم توصیه کرد.
ملکزاده نمک مصرفی را مشکل جدی سلامت در ایران اعلام کرد و گفت: اکنون میزان مصرف نمک ایرانیها بیش از دو برابر حد مجاز بینالمللی است که باید اصلاح شود و به حد مجاز برسد. مصرف بیش از اندازه نمک، علاوه بر ابتلا به فشارخون، سبب ابتلای افراد به سرطان معده میشود.
رئیس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از مصرف غذاهای شور، برشته و سوخته پرهیز کنید، مصرف طولانیمدت اینگونه غذاها، میتواند افراد را مستعد ابتلاء سرطان کند.
وی چاقی، اضافه وزن و کمتحرکی را از مواردی اعلام کرد که افراد را مستعد ابتلاء به سرطان روده بزرگ میکند، گفت: باید سعی کنیم وزن خودمان را متعادل نگه داریم و همچنین ورزش کنیم تا مانع ابتلا به سرطان شویم.
ملکزاده ادامه داد: برخلاف شایعات، تریاک هیچ نفعی برای سلامتی افراد ندارد، تریاک سرطان مری را ۲.۵ برابر، سرطان ریه را ۲ برابر، سرطانهای معده و لوزالمعده را ۳ برابر، سرطان مثانه را ۴ برابر و سرطان حنجره را ۲ برابر افزایش میدهد و نقش اساسی در ابتلاء به سرطان دستگاه گوارش دارد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: تریاک ماده خطرناکی است و هیچ نفعی برای سلامتی ندارد و هم احتمال سکتههای قلبی و مغزی و هم مرگ و میر ناشی از دیابت را افزایش میدهد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان اضافه کرد: در ۸۰ درصد موارد سرطان مری قابل پیشگیری است، نرخ سرطان مری در سالهای ۱۳۷۰، ۱۰۰ نفر در یکصدهزار نفر بود که این رقم به ۲۰ نفر به ازای یکصد هزار نفر رسیده که این کاهش چشمگیر حاصل رعایت برخی موارد مانند رعایت بهداشت، استفاده از آب بهداشتی و مصرف تغذیه مناسب است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید