آخرین آمار ابتلا به تب کریمه کنگو و علائم این بیماری
رئیس اداره بیماری منتقل حیوان از انسان وزارت بهداشت گفت: در سال ۷۸ اولین مورد از تب کنگو در ایران شناسایی شد و از آن به بعد نظام مراقبت از این بیماری راه اندازی شده است، تاکنون در طی این ۲۰ سال ۱۹۳ نفر در اثر ابتلا به این بیماری فوت کردهاند و از اول سال تا کنون ۱۲ مورد از این بیماری شناسایی شدهاند که ۲ نفر از آنها فوت کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهزاد امیری درباره بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: تب کریمه کنگو در ۳۰ کشور به صورت آندمیک وجود دارد و تخمین زده میشود سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ هزار مورد در جهان به تب کنگو مبتلا میشوند و ۵۰۰ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست میدهند؛ تب خونریزی دهنده مهمترین علائم تب کریمه کنگو است.
رئیس اداره بیماری منتقل حیوان از انسان وزارت بهداشت از آخرین آمار ابتلا به تب کنگو خبر داد و گفت: در سال ۷۸ اولین مورد از تب کنگو در ایران شناسایی شد و از آن به بعد نظام مراقبت از این بیماری راه اندازی شده است، تاکنون در طی این ۲۰ سال ۱۹۳ نفر در اثر ابتلا به این بیماری فوت کردهاند و از اول سال تا کنون ۱۲ مورد از این بیماری شناسایی شدهاند که ۲ نفر از آنها فوت کردهاند.
وی افزود: شروع فصل گرما خطر ابتلا به تب کریمه کنگو را افزایش میدهد، حدود ۸۰ درصد از بیماران در ابتدا علائمی ندارند یا ممکن است علائمی عادی مانند سرما خوردگی داشته باشند، تب و لرز، تب عضلانی، درد چشم، علائم گوارشی، پر خونی و اسهال از علائم اولیه تب کریمه کنگو محسوب میشوند و علائم بیماری ممکن است به مرور زمان و در طی چند روز عود کند.
امیری گفت: عامل این بیماری یک ویروس است و این ویروس از طریق گزش کنه منتقل میشود، از راههای دیگر انتقال ویروس تب کریمه کنگو میتوان به انتقال بیماری از فرد آلوده به ویروس به فرد دیگری اشاره کرد و اگر فرد مبتلا به بیماری بهداشت را رعایت نکند، بیماری به فرد دیگری منتقل خواهد شد.
رئیس اداره بیماری منتقل حیوان از انسان وزارت بهداشت تصریح کرد: بیشتر مشاغلی که کارشان با دام است در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند و زمانی که فرد به پزشک مراجعه میکند حتما باید به پزشک اعلام کند که مورد گزش کنه قرار گرفته است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان اضافه کرد: کنه اصولا تا پایان عمر خود این ویروس را به همراه دارد و میتواند این ویروس را به تخم خود آن را منتقل کند؛ اما با توجه به شروع فصل احتمال تماس بیشتر وجود دارد، آنچه حائز اهمیت بوده قرنطینه دام مبتلا به ویروس است و اگر دام را به مدت ۱۰ روز قرنطینه کنیم این ویروس از بین میرود.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید