متاسفانه افزایش ۱۰ درصدی مالیات بر دخانیات اجرا نمیشود
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با اشاره به روز جهانی بدون دخانیات که در ۱۰ خرداد است، تاکید کرد: بیاییم به اجرای قوانین کنترل و مبارزه با استعمال مواد دخانی بیشتر پایبند باشیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا مسجدی با اشاره به روز جهانی بدون دخانیات گفت: بیاییم به اجرای قوانین کنترل و مبارزه با استعمال مواد دخانی طبق قانون مصوب کشور بیشتر از قبل پایبند باشیم و در جهت کاهش مصرف دخانیات حرکت کنیم.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با اشاره به تصمیم هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۹۶ مبنی بر توقف تولید و واردات تنباکوی معسل گفت: تصمیم یاد شده به دولت یازدهم و تنظیم نامهای از سوی معاون وزیر بهداشت وقت و پیگیریهای سازمان مردم نهاد "جمعیت" به مجموعه نظارت بر دخانیات کشور مربوط میشود که طی آن خواستار توقف تولید و واردات تنباکوی معسل شده بود، که تا کنون این امر محقق نشده و همچنان روند واردات و تولید آن ادامه دارد.
مسجدی گفت: بیش از ۱۰ کارخانه در زمینه تولید تنباکوی معسل به گفته انجمن کالاهای دخانی در کشور فعالند و سالیانه بیش از ۱۰ هزار تن از آن وارد کشور میشود که ارزش آن ۱,۶۰۰ میلیارد ریال است.
وی افزود: هر وقت بحث اجرای قانون در میان است سریع پای افزایش قاچاق به میان میآید، طبق قانون کنترل دخانیات مصوب ۱۳۸۵ متأسفانه هر ساله افزایش ۱۰ درصدی مالیات بر دخانیات اجرا نمیشود چرا که مخالفان بر روی افزایش قاچاق سیگار موج سواری میکنند. طبق مطالعات انجام شده در سطح بینالملل این دو مسئله ربطی به هم ندارد. حال که بحث ممنوعیت واردات و تولید تنباکوی معسل نیز به میان میآید مجدد بر روی همین موج حرکت میکنند، چرا که سودهای کلان این صنعت به سلامت عموم مردم بیشتر می چربد.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران تصریح کرد: صنعتی که بیش از ۹۰ درصد نیاز داخلی کشور را در بحث دخانیات تأمین میکند و از فروش تنباکوهای معسل و رشد قارچ گونه قلیانسراها سودهای کلانی را به جیب میزند، چگونه میشود آن را کنترل کرد وقتی قانون نیز در مقابل آن ناکارآمد است.
به گزارش مهر، مسجدی در پایان اضافه کرد: روز جهانی بدون دخانیات را فقط به عنوان یک روز بخصوص در نظر نگیریم و در جهت کاهش و کنترل استعمال دخانیات جدی تر از گذشته باشیم. در این مسیر ما همکاری مجلس و وزارت صمت و سایر بخشها را جهت کاهش هزینههای سلامت و جامعهای عاری از دخانیات طلب میکنیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید