لزوم فرهنگسازی در خصوص توجه به نشانگرهای رنگی بستهبندی محصولات غذایی
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: در کشور ما، فقط ۵ درصد افراد جامعه خرید محصولات غذایی را با توجه به نشانگرهای رنگی الصاق شده بر روی بسته بندی محصولات غذایی، انجام می دهند. در این زمینه فرهنگ سازی نشده و اطلاع رسانی های کافی صورت نگرفته است و هنوز این برچسب های رنگی، بر خرید مردم نفوذ کافی نداشته است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، کیانوش جهانپور در نشست خبری که با حضور محمد اسماعیل اکبری، مشاور عالی وزیر بهداشت با موضوع بسیج ملی کنترل فشار خون برگزار شد، درخصوص برچسب های نشانگر رنگی بر روی بسته بندی محصولات غذایی، اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار مثبتی که در کشور ما عملیاتی شد، درج برچسب های نشانگر رنگی بر روی بسته بندی محصولات غذایی است.
وی افزود: ایران، اولین کشوری است که در آن، تقریبا بر روی تمامی فرآورده های غذایی بسته بندی شده، برچسب های رنگی نشانگر تغذیه ای درج می شود. این موضوع به صورت اجباری در صنعت غذایی پیگیری شده و بر روی تمامی محصولات غذایی بسته بندی شده، این نشانگر الصاق می شود. سایر کشورها که این اقدام را انجام داده اند، پوشش کاملی نداشته و این امر به صورت کامل محقق نشده است.
وی افزود: ایران، اولین کشوری است که در آن، تقریبا بر روی تمامی فرآورده های غذایی بسته بندی شده، برچسب های رنگی نشانگر تغذیه ای درج می شود. این موضوع به صورت اجباری در صنعت غذایی پیگیری شده و بر روی تمامی محصولات غذایی بسته بندی شده، این نشانگر الصاق می شود. سایر کشورها که این اقدام را انجام داده اند، پوشش کاملی نداشته و این امر به صورت کامل محقق نشده است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: در این نشانگرهای رنگی تغذیه ای، میزان مصرفی چهار ماده نمک، چربی، چربی ترانس و قندهای ساده، در تمامی محصولات وارداتی و تولید داخل، مشاهده می شود. اما در کشور ما، فقط 5 درصد افراد جامعه از این موضوع مطلع بوده و خرید محصولات غذایی را با توجه به نشانگرهای رنگی الصاق شده بر روی بسته بندی محصولات غذایی، انجام می دهند. در این زمینه فرهنگ سازی نشده و اطلاع رسانی کافی نیز صورت نگرفته است و هنوز این برچسب های رنگی، بر خرید مردم نفوذ کافی نداشته است.
به گزارش وبدا جهانپور در پایان اضافه کرد: در این نشانگرها، به صورت دقیق، نشان داده شده است که در یک واحد مصرفی از محصول، چه میزان، قند، نمک، چربی و چربی ترانس، استفاده شده است. در این نشانگر، از سه رنگ زرد و سبز و قرمز استفاده شده است. رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن میزان دریافتی از هر کدام از چهار مواد ذکر شده بوده و رنگ زرد حد متوسط و رنگ سبز، حد ضعیف را نشان می دهد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید