رتبه اول ایران در زمینه سلامت خون در بین کشورهای منطقه
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در سالهای اخیر با توجه به پیشرفتهای سازمان انتقال خون ایران در رسیدن به استانداردهای مطلوب بین المللی در زمینه سلامت خون، ایران اختلاف خود را با کشورهای منطقه به حد چشمگیری افزایش داده است و میتوان اذعان کرد که ایران رتبه اول را در این زمینه در میان کشورهای منطقه دارد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بشیر حاجی بیگی افزود: در سالهای اخیر با توجه به پیشرفتهای سازمان انتقال خون ایران در رسیدن به استانداردهای مطلوب بین المللی در زمینه سلامت خون، ایران اختلاف خود را با کشورهای منطقه به حد چشمگیری افزایش داده است و میتوان اذعان کرد که ایران رتبه اول را در این زمینه در میان کشورهای منطقه دارد.
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: میزان شیوع عفونتهای منتقله از طریق خون در میان اهداکنندگان در ایران در سال ۲۰۱۸ در مورد "اچ ای وی" ۳ صدم درصد، هپاتیت "بی" ۴ صدم درصد و هپاتیت "سی" نیز حدود ۱۴ صدم درصداست و ازاین جهت ایران در رده کشورهایی با درآمد بالا قرار دارد.
وی افزود: امروزه یکی از مهمترین نیازهای مراکز بهداشتی درمانی جهان و بسیاری از سانحه دیده گان، مادران درآستانه زایمان، نوزادان نارس مبتلا به زردی و مبتلایان به بیماریهای ژنتیک خونی "بیماران خاص" خون و فرآوردههای خون ی سالم است.
حاجیبیگی گفت: در کشورهای در حال توسعه مرگ حین زایمان سومین علت منجر به مرگ در زنان ۱۵ تا ۴۴ است که ۲۷،۱ درصد موارد مرگ ناشی از خونریزی حین زایمان است و روزانه بیش از ۸۰۰ زن در اثر عوارض ناشی از حاملگی جان خود را از دست میدهند که از این میزان ۹۹ درصد مربوط به کشورهای در حال توسعه است.
سخنگوی سازمان انتقال خون تصریح کرد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۵، بیش از ۱۷۷ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد خون اهدا شده است. که ۴۲ درصد آن در کشورهای با درآمد بالاست که ۱۶ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است، تأمین شده است. بر این اساس ۸۴ درصد جمعیت جهان که شامل کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته است، فقط به ۵۸ درصد عرضه خون جهانی دسترسی دارند.
وی اظهار کرد: میزان اهدای خون به ازای هزارنفر جمعیت در کشورهای با درآمد بالا ۳۲،۶ در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا ۱۵،۱ و در کشورهای با درآمد پایین ۸،۱ به ازای هر هزار نفر جمعیت است و متوسط نرخ اهدای خون در کشورهای عضو مدیترانه شرقی ۱۴،۹ است. در حالی که این میزان در ایران در حال حاضر ۲۷ نفر به ازای هزار نفر جمعیت است.
به گزارش ایرنا حاجی بیگی در پایان اضافه کرد: هنوز ۶۶ کشور در جهان کمتر از ۱۰ اهدا به ازای هر هزار نفر جمعیت را دارند، ایران در سال ۹۷ توانست ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد خون را از طریق اهدای داوطلبانه و بدون چشم داشت تأمین کند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید