راهاندازی سیستم استاندارد مراقبت از خون و فراوردههای خونی
رئیس اداره امور آزمایشگاه های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از راه اندازی سیستم استاندارد مراقبت از خون و فرآورده های خونی در بیمارستان های تابعه این دانشگاه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید محمدرضا یثربی، با اشاره به تولیت سازمان انتقال خون در تامین نیاز مراکز درمانی به خون و فرآورده های خونی، گفت: با همکاری سازمان انتقال خون و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشکلات و نواقص سیستم هموویژولانس که با هدف مراقبت از خون و فرآورده های آن در بیمارستان های دانشگاه مستقر بوده است، در حال کاهش است.
رئیس اداره امور آزمایشگاه های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در سال ۹۷ از ۱۷ بیمارستان دولتی ۱۵ بیمارستان و از ۵۹ بیمارستان خصوصی ۵۳ بیمارستان توانستند سیستم همویژولانس را به صورت استاندارد در بیمارستان های خود مستقر کنند.
وی افزود: با اجرای برنامه های آموزشی، پیگیری بخشنامه ها و ابلاغ دستورالعمل ها و تشکیل جلسات هماهنگی با اعضا کمیته همویژولانس و مدیران بیمارستان ها، توانستیم درصد برگشت توزیع فرآورده ها را در بیمارستان های دولتی از ۵ درصد در سال ۹۶ به ۲,۶ درصد در سال ۹۷ و درخواست گلبول قرمز شسته شده را در بیمارستان های دولتی از۱۶۹۴ واحد در سال ۹۶ به ۱۳۳۱ واحد در سال ۹۷ کاهش دهیم.
یثربی با مثبت ارزیابی کردن مدیریت مصرف در بیمارستان های دانشگاه، افزود: بیشترین میزان کاهش در برگشت فرآورده مربوط به بیمارستان سوم شعبان دماوند، بیشترین میزان کاهش درخواست گلبول قرمز شسته شده مربوط به بیمارستان طرفه، بیشترین کاهش درخواست پکسل مربوط به بیمارستان مدرس، بیشترین میزان کاهش درخواست فرآورده اشعه دیده مربوط به بیمارستان طالقانی و بیشترین امتیاز کسب شده از مقایسه امتیاز فرم عوارض ناخواسته احتمالی بعد از تزریق خون و فرآورده خونی، مربوط به بیمارستان مسیح دانشوری است.
رئیس اداره امور آزمایشگاه های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مدیریت مصرف خون تقاضا شده برای هر جراحی، تشکیل جلسات برنامه ریزی شده با سازمان انتقال خون، تعیین بیمارستان های مرجع بانک خون برای بیمارستان های کم مصرف و مدیریت مصرف خون در شهرستان های تابعه دانشگاه را از جمله اقداماتی عنوان کرد که در سال جاری با جدیت در حال پیگیری است تا بتوان روند مصرف را به حد استانداردهای لازم رساند.
به گزارش مهر وی در پایان ضمن تشکر از زحمات و تلاش های اعضای کمیته هموویژولانس و مدیران بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یادآور شد: در سال جاری به همت همکاران فعال در حوزه امور آزمایشگاهی، سیستم هموویژولانس در بیمارستان های تحت پوشش با استانداردهای لازم استقرار می یابد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید