ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را سازمانی زیر نظر رئیس جمهور باید تعیین کند
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: امیدواریم دولت به این موضوع ورود پیدا کند که تعیین ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی در اختیار یک سازمان نباشد؛ در این زمینه سازمان سنجش و وزارت علوم میتواند اقدامات مناسبی داشته باشند. در این صورت دیگر پزشکان نمیتوانند مانع از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای پزشکی شوند. تعیین ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی نباید در انحصار وزارت بهداشت و درمان باشد، پیشنهاد تغییراتی را در قوانین و آییننامههای مربوط به پذیرش رشتهها را دادهایم. هدف، ایجاد یک سازمان مستقل بدون وابستگی به وزارت بهداشت و علوم است. این سازمان زیر نظر رئیس جمهور فعالیت خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، جبار کوچکی نژاد که پیشتر هم با برخی اظهانظرهای جنجالی حاشیهساز شده و در جلسه مشترک مدیران رستورانها و سفره خانههای سنتی که در اعتراض به مصوبه ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی تشکیل شد، قول پیگیری و حمایت از حقوق عرضهکنندگان قلیان در سطح استانی و ملی را داده بود، این بار به برخی از موضوعات تخصصی نظام سلامت نظیر نحوه تعیین ظرفیت رشتههای پزشکی و فعالیت خصوصی پزشکان شاغل در بیمارستانهای دولتی در اوقات آزاد، پرداخت.
این عضو جبهه پایداری در مصاحبهای با خبرگزاری فارس، ضمن انتقاد به عملکرد وزارت بهداشت در زمینه توزیع پزشکان در کشور، گفت: در زمینه سرانه پزشک، وزارت بهداشت به وظایف قانونی خود عمل نکرده است؛ کمبود پزشک در شهرستانهای مختلف، صفهای طولانی مطبها نشان دهنده عملکرد ضعیف وزارت بهداشت است.
کوچکی نژاد در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: علاوه بر مشکلات ناشی از کمبود پزشک، متأسفانه مشاهده میشود که برخی پزشکان شاغل در بخش دولتی برخلاف قانون همزمان در بخش خصوصی نیز فعالیت میکنند. علت بیتوجهی به این موضوع، تعارض منافع رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی است که برخی از آنها نیز در بخش خصوصی فعالیت دارند و نمیتوانند جلودار سایر پزشکان شوند.
وی درباره لزوم افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی اظهار داشت: امیدواریم دولت به این موضوع ورود پیدا کند و تعیین ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی در اختیار یک سازمان نباشد؛ در این زمینه سازمان سنجش و وزارت علوم میتواند اقدامات مناسبی داشته باشند. در این صورت دیگر پزشکان نمیتوانند مانع از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای پزشکی شوند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: تعیین ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی نباید در انحصار وزارت بهداشت و درمان باشد، پیشنهاد تغییراتی را در قوانین و آییننامههای مربوط به پذیرش رشتهها را دادهایم. هدف، ایجاد یک سازمان مستقل بدون وابستگی به وزارت بهداشت و علوم است. این سازمان زیر نظر رئیس جمهور فعالیت خواهد کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان اضافه کرد: در حال حاضر تعیین ظرفیت رشتههای پزشکی برخلاف سایر رشتهها، توسط وزارت بهداشت و پزشکان تعیین میشود. در واقع منافع پزشکان باعث ایجاد بازار انحصاری جهت رسیدن به منافع بیشتر شده که مانع از بالا بردن ظرفیت رشتههای پزشکی شده است.
پایان پیام/
4 نظر
ناشناس
۲۸ تیر ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۸
این واقعا معنایی جز انحصار و منفعت طلبی نداره که سرانه تعداد پزشک ما از سوریه جنگ زده کمتر باشه و ضمنا نسبت تعداد متخصصها که همه جای دنیا 60 تا 70 درصد پزشکها رو تشکیل میدن، کاملا برعکس باشه. نه تنها برای پزشکی، بلکه برای همه رشته ها باید با توجه به نیاز چند سال آینده کشور و شاخصهای بین المللی ظرفیت رو تعیین کرد. نه وزارت بهداشت و نه وزارت علوم سازمان مناسبی برای این کار نیستن. سازمان هایی مثل برنامه و بودجه که نقش برنامه ریزی دارن باید این کار رو انجام بدن. قانون به وضوح در این مورد ضعف جدی داره.
ناشناس
۷ تیر ۱۳۹۸ - ۰۴:۱۵
برادر بزرگوار الان هم تعداد پزشکان مازاد بر نیاز کشور است لطفا به جای صرف هزینه برای ایجاد ارگان تصمیم گیرنده جدید امکانات رفاهی بیشتر در مناطق محروم وکم برخوردار و دستمزد مناسب برای پزشکان شاغل در مناطق دور دست فراهم کنید تا انگیزه حضور پیدا کنند وتوزیع مناسب پزشک در کل کشور میسر شود
رضا بحرانی - پزشک عمومی
۷ تیر ۱۳۹۸ - ۰۳:۲۴
جناب کوچکی نژاد لطفا اول چاه رو بکنید و بعدا اقدام به دزدیدن منار کنید! ظرفیت پزشکی را با چه چیزی مقایسه میکنید? برای افزایش آن زیرساخت مهیاست? با کدام فضای آموزشی?! با کدام بیمارستان?! با کدام کادر هیات علمی?! پزشکی با علوم انسانی تفاوت دارد. نظر کمیسیون و بهداشت مجلس را خواسته اید?! نکند نظرات خارج از تخصص جنابتان تبلیغات پیش از موعد انتخابات بعدی است?!
ناشناس
۷ تیر ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۶
به نظر من وقتي تعداد زياد ميشه كيفيت كار پايين مياد. مثل اتفاقاتي كه اين چند سال اخير افتاده. عوض اينكه همينجور پزشك بيسواد بار بيارن تعداد رو كمتر كنن و آموزش خوب بدن