طرح شبکهای اداره بیمارستانها، بیخانمانی فراتر از دربدری
طرح تخصص، همواره با چالشهای متعددی برای متخصصان همراه بوده است. چالشهایی که تاکنون نه پاسخی منطقی برای آن یافت شده و نه راهکاری برای حل موضوع...
پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)؛
طرح تخصص، همواره با چالشهای متعددی برای متخصصان همراه بوده است. چالشهایی که تاکنون نه پاسخی منطقی برای آن یافت شده و نه راهکاری برای حل موضوع
طرح تخصص، همواره با چالشهای متعددی برای متخصصان همراه بوده است. چالشهایی که تاکنون نه پاسخی منطقی برای آن یافت شده و نه راهکاری برای حل موضوع
- تعهد عام اجباری هنگام ورود به دوره دستیاری
- فرستادن متخصصین به مناطق دورافتاده و اکثرا بدون توجیه عملیاتی
- مشکلات و مصائب طی مسیر بین محل زندگی و طرح
- دوری از خانه و خانواده
- درآمد غیرمکفی برای گذران معیش
- تاخیر در پرداختها
- کمبود و نبود امکانات اولیه زندگی در محل خدمت
- کمبود و نبود امکانات برای خدمترسانی کامل در مقصد
- عدم تامین جانی پزشکان در محل خدمت
- نبود حمایتهای اداری، اجتماعی و حقوقی
اینها و بسیاری دیگر از مشکلات لاینحل طرح بوده و هست.
کم نبودند همکارانی که در مسیر رسیدن به محل خدمت جان باختهاند.
کم نبودند همکارانی که به واسطه مشکلات دوری از خانه و خانواده دچار آسیبهای جدی جسمی و روحی شدهاند.
بسیار دیدهایم همکارانی که مورد تعرض کلامی و فیزیکی از جانب غیر کادر درمان واقع شدهاند و سیستم متولی درمان منطقه نه تنها حمایتشان نکرده، که برخورد سلبی را نیز در مورد ایشان اتخاذ کرده است.
علیرغم بیپاسخ و راهکار ماندن آنچه گفته شد، در روزهای اخیر شاهد خبری بودیم از طرح اداره شبکهای بیمارستانهای کشور. طرحی که در آن قرار است امورات اداری بیمارستانهای کوچک تا حد امکان به بیمارستانهای مادر بزرگتر سپرده شود و در این میان خدمات پزشکی هم شامل این موضوع خواهد شد.
«دکتر کلانتری، مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت: پزشکان هم در این بیمارستانها به صورت یکسان و مشترک اقدام کرده و پزشکان بیمارستان بزرگ موظفند بیمارستان کوچک را هم پوشش دهند.»
این بدان معناست که پزشک طرحی غیر از کار در مرکز اولیه باید مراکز اقماری را هم پوشش دهد به این ترتیب به دربدری قبل یک بیخانمانی هم اضافه خواهد شد. پزشک متخصص یا در شهر اولیه مشغول خدمت است یا بین راه شهر اولیه و اقماریست و یا در بیمارستان اقماری مشغول خدمترسانی خواهد بود. نهایتا تمام مشکلات و فشارهای قبلی حل نشده، تشدید خواهد شد.
چه کسی مسئول این افزایش فشار و استرس بر جامعه پزشکان طرحی خواهد بود؟
چه مزایایی برای پزشکانی که در این طرح شبکهای قرار میگیرند در نظر گرفته خواهد شد؟
مسئولیت عواقب و آسیبهای مضاعف وارده بر پزشکان طرح در اداره شبکهای بیمارستانها با کدام نهاد است؟
اینها سوالاتی است که لازم است مسئولین قبل از حفر چاهی جدید برای متخصصین طرحی، جوابی قانعکننده برای آن داشته باشند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
ناشناس
۱۰ تیر ۱۳۹۸ - ۰۳:۱۰
هدر دادن سرمایه های ملی و انسانی یعنی همین که در هر شهر و ده کوره ای یک بیمارستان با کلی هزینه ساخته بشه و کلی پرسنل و پزشک را علاف آن کنند در حالی که کل سیستم دانشگاه از تامین حداقلی داروها و تجهیزات اولیه و پیش پا افتاده و اساسی بیمارستان اصلی مرکز استان عاجز است .این وسط فقط یک عده از دردانه های ویژه خوار مشغول پورسانت گرفتن از ساخت و ساز و خرید های خرد و کلان و چریدن از سفره ی بیت المال هستند . باید از وزیر پرسید که آیا خبر دارد در این زد و بند ها چقدر حق و حقوق از بیماران و پرسنل و شرکت ها و پیمانکاران طرف قرار داد ضایع میشود؟؟ اگر قصد اصلاح باشد اولین قدم باید قطع دست متعدیان به اموال مردم در تصمیمات غیر قانونی و پر از تضاد روسا و معاونین فاسد دانشگاهها باشد .