تاثیر پیشگیری از فشار خون بالا از دوران کودکی بیشتر است
نایب رییس کمیته ملی بیماریهای غیر واگیر با تاکید بر اهمیت کنترل فشار خون بالا، آن را نتیجه فرآیندی دانست که از اوایل زندگی شروع میشود، لذا نقش تغذیه در دوران کودکی و نوجوانی را در پیشگیری از فشار خون بالا در دوران بعدی زندگی موثر دانست و افزود: تاثیر پیشگیری از فشار خون بالا که از دوران کودکی آغاز میشود بسیار بیشتر است چون تغییر عادات ایجاد کننده زمینهساز فشار خون بالا که با افزایش سن شکل گرفتهاند بسیار دشوار خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، باقر لاریجانی با تاکید بر اهمیت کنترل فشار خون بالا، آن را نتیجه فرآیندی دانست که از اوایل زندگی شروع میشود، لذا نقش تغذیه در دوران کودکی و نوجوانی را در پیشگیری از فشار خون بالا در دوران بعدی زندگی موثر دانست و افزود: تاثیر پیشگیری از فشار خون بالا که از دوران کودکی آغاز میشود بسیار بیشتر است چون تغییر عادات ایجاد کننده زمینهساز فشار خون بالا که با افزایش سن شکل گرفتهاند بسیار دشوار خواهد بود.
نایب رییس کمیته ملی بیماریهای غیر واگیر ادامه داد: تلاش در جهت پيشگيري و يا اصلاح عوامل خطرساز مانند چاقي، فعاليت بدني كم، افزايش مصرف نمك و عادات غذايي مضر در كاهش فشار خون بالا و يا پيشگيري از آن در سطح جامعه بسيار موثر است.
وی افزود: محور برنامه پيشگيري اوليه از افزايش فشار خون و ارتقای شیوههای زندگي بهداشتي، به عنوان یک راهكار اساسي در مبارزه عليه فشار خون بالاست و آشنایی با عوامل خطرساز در سطح فردی و علل و نحوه برخورد با بیماری فشار خون در سطح جامعه امری ضروری است.
لاریجانی با اشاره به عواملی مانند کمتحرکی، مصرف زیاد الکل، چاقی، دیابت، اختلال در چربی خون، مصرف دخانیات، آسیب در اعضای هدف مانند کلیه، چشم و نوروپاتی، سن و سابقه فردی بیماری قلبی - عروقی زودرس و همچنین جنسیت از آنها با عنوان عوامل خطرسازی یاد کرد که در هنگام کنترل فشار خون بالا، توجه زیادی را میطلبد.
معاون وزیر بهداشت گفت: علاوه بر چاقی که پیامد تغذیه نامناسب و کم تحرکی است، فراموش کردن مصرف داروهای کنترل فشار خون، سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیه، پارگی شریان اصلی بدن "آئورت" تداخل بین داروهای مصرفی و تشنج و فشار خون بالا در دوران بارداری از دلایل افزایش فشارخون بالاست.
به گزارش وبدا وی در پایان اضافه کرد: مصرف سدیم میتواند تاثیر منفی بر افزایش فشار خون داشته باشد و تلاشهای درمانی برای کاهش فشار خون را خنثی کند، لذا لازم است از مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم همچون مواد غذایی فرآوری یا کنسرو شده خودداری شود.
نایب رییس کمیته ملی بیماریهای غیر واگیر ادامه داد: تلاش در جهت پيشگيري و يا اصلاح عوامل خطرساز مانند چاقي، فعاليت بدني كم، افزايش مصرف نمك و عادات غذايي مضر در كاهش فشار خون بالا و يا پيشگيري از آن در سطح جامعه بسيار موثر است.
وی افزود: محور برنامه پيشگيري اوليه از افزايش فشار خون و ارتقای شیوههای زندگي بهداشتي، به عنوان یک راهكار اساسي در مبارزه عليه فشار خون بالاست و آشنایی با عوامل خطرساز در سطح فردی و علل و نحوه برخورد با بیماری فشار خون در سطح جامعه امری ضروری است.
لاریجانی با اشاره به عواملی مانند کمتحرکی، مصرف زیاد الکل، چاقی، دیابت، اختلال در چربی خون، مصرف دخانیات، آسیب در اعضای هدف مانند کلیه، چشم و نوروپاتی، سن و سابقه فردی بیماری قلبی - عروقی زودرس و همچنین جنسیت از آنها با عنوان عوامل خطرسازی یاد کرد که در هنگام کنترل فشار خون بالا، توجه زیادی را میطلبد.
معاون وزیر بهداشت گفت: علاوه بر چاقی که پیامد تغذیه نامناسب و کم تحرکی است، فراموش کردن مصرف داروهای کنترل فشار خون، سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیه، پارگی شریان اصلی بدن "آئورت" تداخل بین داروهای مصرفی و تشنج و فشار خون بالا در دوران بارداری از دلایل افزایش فشارخون بالاست.
به گزارش وبدا وی در پایان اضافه کرد: مصرف سدیم میتواند تاثیر منفی بر افزایش فشار خون داشته باشد و تلاشهای درمانی برای کاهش فشار خون را خنثی کند، لذا لازم است از مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم همچون مواد غذایی فرآوری یا کنسرو شده خودداری شود.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید