با هیچیک از کشورهای اطراف در راستای کنترل بیماریهای مشترک هماهنگ نیستیم
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در زمینه کنترل بیماریهای زئونوز، هماهنگیهای داخل کشور دهها برابر سختتر از هماهنگی با کشورهای همسایه است، تاکید کرد: «تقریبا با هیچیک از کشورهای اطراف در راستای کنترل بیماریهای مشترک هماهنگ نیستیم. چراکه این بیماری به مسائل اقتصادی و منافع تجاری میخورد و لذا کشورها این بیماریها را پنهان میکنند و گزارش نمیکنند. اگر هم گزارش کنند، زمانی این کار را انجام میدهند که یک همهگیری بزرگ رخ داده و قابل پنهان کردن نیست.»
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدمهدی گویا ضمن انتقاد از عدم وجود هماهنگی بین دستگاههای مختلف در راستای کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام، گفت: «اگرچه هماهنگیهایی بین وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان دامپزشکی در سطح کشوری و استانی وجود دارد، اما این هماهنگیها پاسخگوی کنترل این بیماریها تا به امروز نبوده است.»
وی ادامه داد: «هماهنگیهایی تحت عنوان وانهلث بین سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی وجود دارد، اما ما از هدف وانهلث فاصله زیادی داریم.»
گویا در ادامه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان را از پرچالشترین بیماریهای واگیر در کشور معرفی کرد و گفت: «هیچ بیماری دیگری به سختی این بیماریها کنترل نمیشود. لذا حتی برداشتن یک قدم در این راستا، ارزش زیادی دارد.»
وی ضمن اشاره به عوامل مختلفی که کنار هم قرار میگیرند و باعث طغیان بیماریهای مشترک میشوند، تصریح کرد: «اگر میخواهیم با موفقیت در مسیر کنترل این بیماریها قدم برداریم، چارهای نداریم جز اینکه هماهنگ حرکت کنیم.»
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: «وقتی صحبت از اقدامات کنترلی میشود، کشورها مدعی میشوند که این اقدامات بسیار خوب، مدرن و مجهز است اما وقتی نگاه میکنیم میبینیم که از همه طرف این بیماریها وارد کشور میشوند و البته بالعکس.»
وی با تاکیدبر اینکه فعالیتهای کنترلی بدون هماهنگیهای بینالمللی امکانپذیر نخواهند بود، خاطرنشان کرد: «وقتی به داخل کشور نگاه میکنیم، جدای از وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست، چندین ارگان دیگر نیز باید کمک کنند و دست این ۳ سازمان را بگیرند تا بتوان یک کار اساسی کرد.»
گویا ضمن اشاره به ورود بیماری تب کریمه از مرزهای کشورهای همسایه و به شکل قاچاق دام آلوده، گفت: «مگر میشود این بیماریها را بدون کمک وزارت کشور و نیروی انتظامی کنترل کرد؟»
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه موارد حیوان گزیدگی در مورد هاری افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: «سال گذشته ۲۰۷ هزار نفر دچار حیوان گزیدگی شدند که کنترل آن کار سادهای نیست. با توجه به هزینههای این معضل، لازم است که ستادی وجود داشته باشد و حیوانات ولگرد جمعآوری شوند. کمااینکه این مهم از حیطه وظیفه سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و محیط زست خارج است و فرمانداریها، استانداریها و شهرداریها باید پای کار بیایند.»
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به بیماری تب مالت اشاره کرد و گفت: «با نگاهی به وضعیت لبنیات در کشور میتوان نتیجه گرفت که کمترین حمایت از لبنیات پاستوریزه میشود. در صورتی که در همه جای دنیا، وقتی جامعه به سمت مدرنیته حرکت میکند، بیشترین حمایت از لبنیات پاستوریزه صورت میگیرد. چطور میتوان انتظار داشت که بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان به سادگی کنترل شود؟»
وی در پایان گفت: «مردم تصور نکنند که لبنیات غیر پاستوریزه بهتر از لبنیات پاستوریزه است. مردم باید گوشتی را بخرند که مهر سلامت دامپزشکی روی آن است، نه گوشتی که کنار خیابان ذبح شود.»
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید