شرایط انتقال دانشجویان پزشکی خارج از کشور به دانشگاه‌های داخل
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، باقر لاریجانی درباره وضعیت دانشجویان علوم پزشکی که در خارج از ایران تحصیل می‌کنند، اظهار داشت: بخشی از دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های دیگری که مورد تأیید وازرت بهداشت نیستند، تحصیل می‌کنند و معدل آنها بسیار پایین است؛ بنابراین نمی‌توانند وارد حوزه آموزش پزشکی ایران شوند و ضوابط ارزیابی کشور از ورود این افراد به سیستم آموزشی ایران جلوگیری می‌کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: حدود ۱۰ هزار دانشجوی حوزه علوم پزشکی در خارج از کشور داریم که عمده آنها در مقطع دکترا تحصیل می‌کنند و هفت هزار نفر از آنها در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: در حال حاضر پرونده ۲ هزار نفر از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از ایران در دست بررسی است و فکر می‌کنیم بتوان با روند تدریجی معقولی این افراد را وارد کشور کرد. البته از طرف دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دارند که باید ظرفیت پذیرش این دانشجویان را داشته باشند.

لاریجانی گفت: وزارت بهداشت پس از بررسی پرونده این دانشجویان که تا قبل از ژانویه ۲۰۱۹ برای تحصیل به خارج از کشور رفتند، به آنها اعلام می‌کند که آیا می‌توانند برای ادامه تحصیل وارد کشور شوند یا خیر.

معاون وزیر بهداشت در پایان درباره آمایش سرزمینی در آموزش پزشکی بیان کرد: یکی از حوزه‌هایی که آمایش سرزمینی در آن با جدیت پیگیری می‌شود، آموزش پزشکی است و تنها حوزه‌ای است که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را نیز دارد. در واقع وزارت بهداشت در زمینه آمایش سرزمینی بسیار فعال است و در آموزش پزشکی بر اساس آمایش حرکت می‌کنیم.

به گزارش ایرنا بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی، بومی گزینی از چند سال گذشته در حال اجراست و ۳۰ درصد دانشجویان در حوزه‌های پزشکی عمومی، دندان پزشکی و داروسازی به صورت بومی هستند. در مناطق مختلف کشور با دانش آموخته شدن این افراد، نیازهای بومی کاهش پیدا می‌کند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.