مازاد ظرفیت پزشکی مشکل آفرین خواهد بود
رییس کل سازمان نظام پزشکی در واکنش به طرح دو فوریتی مجلس برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، گفت: افزایش بیرویه ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی اگر هماهنگ با ارتقای زیرساختهای لازم نباشد، باعث کاهش جدی در کیفیت سواد سلامت و سطح علمی و عملی فارغالتحصیلان پزشکی میشود و آسیب آن نیز قطعا به مردم میرسد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا ظفرقندی درباره مباحث مرتبط با ظرفیت پزشکی کشور، گفت: مسایل ظرفیت پزشکی بحثی بسیار کارشناسی و فنی است و همانطور که کمبود ظرفیت پزشکی، کشور را با مشکلاتی مواجه میکند، مازاد ظرفیت نیز همین طور بوده و مشکل آفرین خواهد بود. به همین دلیل اعتقاد داریم باید در فرآیندی علمی و کارشناسی، ظرفیتها تثبیت و درباره آن اقدام شود.
رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به اقدام مجلس برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، ادامه داد: آنچه که اکنون به عنوان طرحی دو فوریتی در مجلس مطرح است؛ بر اساس اطلاعی که من دارم حتی رییس کمیسیون بهداشت مجلس - دکتر نوبخت، از طرح این موضوع اطلاع نداشتند و این موضوع در کمیسیونهای مربوطه یعنی کمیسیون بهداشت و درمان و همچنین کمیسیون آموزش عالی نیز مطرح نشده است. بنابراین قاعده طرحی که در مجلس مطرح میشود آن است که کارشناسی و بررسی ابعاد فنی و علمی شود. بنابراین اشکال اول این طرح آن است که به اذعان روسای کمیسیونهای مربوطه، ابعاد کارشناسی آن انجام نشده است.
وی افزود: مبحث دیگر آن است که افزایش ظرفیت در حوزه پزشکی به زیرساختهایی نیاز دارد؛ یعنی به این صورت نیست که تنها کلاسی تئوری باشد و بگوییم از امروز به جای ۱۰۰ نفر، ۲۰۰ نفر بیایند سر کلاس؛ بلکه به تعداد اساتید، تختهای آموزشی بیمارستانها، تجهیزات آموزشی بیمارستانها، آزمایشگاهها و ... مرتبط است.
ظفرقندی گفت: دانشجوی پزشکی در دو سال اول تحصیلش در دانشکده پزشکی دروس تئوری را میگذارند و چهار تا پنج سال بعد را در بیمارستان و در بالین بیمارستان فعالیت میکند و باید در بخشها و اتاق عملها حضور داشته باشد. بنابراین طبیعتا زیرساختها برای آموزش دانشجوی پزشکی بسیار مهم است. آنچه که ما اکنون نگران آن هستیم و در همین راستا هم نامهای رابه مجلس ارسال کردم، کاهش افت کیفیت در آموزش پزشکی و فارغالتحصیلان پزشکی است.
رییس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: بر همین اساس حرف ما این است که افزایش بیرویه ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی اگر هماهنگ با ارتقای زیرساختهای لازم نباشد، تزاحم جدی و کاهش جدی در کیفیت سواد سلامت و سطح علمی و عملی فارغالتحصیلان پزشکی ایجاد میکند و آسیب آن نیز قطعا به مردم میرسد.
به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: در فضایی که استانداردهای لازم در آموزش پزشکی رعایت نشود، کسی که متضرر میشود، مردم هستند و این چیزی است که باید آن را پیش بینی کنیم و به همین دلیل هم با افزایش بیرویه ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی مخالفیم. به همین ترتیب طی مکاتبهای با مسوولان ذیربط و رییس مجلس شورای اسلامی، رسما اعلام مخالفت کردیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید