داروی ریباویرین ۸۸.۹ درصد در درمان بیماری تب کریمه کنگو موثر است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مسعود مردانی با بیان اینکه از اولین تشخیص ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در کشور بیش از ۲۰ سال می‌گذرد، اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو که مردم از آن به عنوان تب کنگو یاد می‌کنند، بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که راه‌های اصلی انتقال آن عبارت است از تماس با دام زنده و گزش کنه آلوده، تماس با خون یا بافت انسان آلوده و تماس با خون یا بافت حیوان آلوده.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  ادامه داد: این بیماری دارای چهار فاز دوره کمون، فاز پره هموراژیک و فاز هموراژیک و دوره نقاهت است، زمانی که انسان با یک مورد مشکوک تماس داشته باشد که عمدتا حیوانات هستند، پس از یک دوره ۷ تا ۱۲ روزه، بیماری با تب، سردرد، تهوع، استفراغ و علائمی شبیه آنفلوانزا خودش را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به تفاوت علائم این بیماری با آنفلوانزا خاطرنشان کرد: شیوع آنفلوانزا در فصل پاییز و زمستان است؛ درحالی که تب کنگو در فصل بهار و تابستان شیوع بیشتری دارد. همچنین ایجاد ضایعات روی پوست، خونریزی ارگان‌های مختلف بدن از جمله لثه، واژن، دستگاه تناسلی و معده برخی دیگر از علایم این بیماری است.

مردانی گفت: دوره کمون بیماری ۳ تا ۷ روزه است، پس از آن بیمار وارد مرحله پره هموراژیک با علایم آنفلوانزا می‌شود. در فاز سوم "هموراژیک" که بین ۲ تا ۳ روز طول می‌کشد بیمار دچار خونریزی‌های مکرر می‌شود که ممکن است بهبود یافته و یا فوت کند. مرحله آخر یا فاز نقاهت بیماری نیز بین ۱۰ روز تا ۳ هفته طول می‌کشد و بیمار رو به بهبود می‌رود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی مشاغل در معرض خطر، گفت: افراد دارای شغل قصابی، افراد شاغل در کارخانه‌های تهیه مواد غذایی پروتئینی و بسته بندی گوشت و دامپزشکان که در معرض خطر قرار دارند، توصیه می‌شود از دستکش، لباس محافظت کننده و عینک برای جلوگیری از پریدن خون در چشم، استفاده کنند.

وی به پرسنل درمانی و بهداشتی توصیه کرد: هنگام تماس و مواجهه با بیماران مبتلا به این بیماری حتما نکات بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک، دستکش و گان استفاده کنند، داروی ریباویرین ۸۸.۹ درصد در درمان این نوع بیماری موثر است و تحقیقات نشان داده که میزان مرگ و میر بیماران را  ۱.۷ برابر کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا مردانی در پایان ذبح آزاد دام را خطرناک برشمرد و تاکید کرد: گوشت دام زنده حتما باید ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود تا خطر بیماری‌زایی آن از بین رفته و سپس در فریز قرار گیرد؛ چراکه فریز سریع باعث حفظ ویروس می‌شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.