وزارت بهداشت مکلف است به عموم جامعه در عرصه طب ایرانی آگاهی‌رسانی کند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، چند سالی است که وزارت بهداشتی‌ها همواره از دامی می‌گویند که برخی زیر سایه نام طب ایرانی، دین و طب اسلامی برای سلامت مردم پهن کرده‌اند و حتی با بدیهی‌ترین مسائل پزشکی مانند تزریق واکسن مخالفت می‌کنند که با این کار آن‌ها، برخی از مردم علاوه‌ بر از دست دادن مال‌شان، جان خود را نیز از دست می‌دهند.

متاسفانه برخی از بیماران هم حتی کسانی که از بیماری‌های سخت و صعب‌العلاج رنج می‌برند، حرف این مدعیانِ درمان را قبول کرده و روند درمانی‌شان را نیمه‌کاره رها می‌کنند؛ بی‌خبر از اینکه برخی از این افراد بدون اینکه مدارج علمی طب سنتی یا طب رایج و احتمالا علوم دینی را طی کرده باشند، بدون بهره از هرگونه دانش شناخت بدن و قواعد حاکم بر آن و خواص گیاهان دارویی و مداخلات دارویی آن‌ها با داروهای شیمیایی، صرفا با استنباط شخصی از روایات طبی که در مورد اکثر آن‌ها بررسی‌های لازم از نظر اعتبار و دلالت و ... توسط علمای حدیث انجام نشده، به ساخت دارو می‌پردازند و در این مسیر به نام دین، انواع بیماران قلبی، سرطانی و ... را از کلیه درمان‌های ثابت شده محروم می‌کنند.

در همین راستا علیرضا عسگری مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت با اشاره به محکومیت دو تن از سوی دادسرای ویژه روحانیت که به نام طب ایرانی و سنتی در امر درمان مردم دخالت می‌کردند، گفت: افراد و موسساتی که در حوزه طب ایرانی به درمان مردم مبادرت می‌کنند، مکلفند مجوزهای قانونی لازم را از طریق وزارت بهداشت دریافت کنند. بر همین اساس آیین‌نامه‌های تاسیس و اشتغال در هر سطح در این حوزه هم از سوی وزارت بهداشت تبیین شده است.

وی افزود: باید توجه کرد که یکی از وظایف مهم نظارتی وزارت بهداشت، صیانت از سلامت مردم و جلوگیری از هر گونه دخالت غیرمجاز و خطرآفرین برای مردم است. در این راستا یکی از افرادی که به طور وسیع در سطح کشور و بدون داشتن تحصیلات و مهارت‌های لازم و تایید شده از سوی وزارت بهداشت و البته بدون دریافت مجوزهای لازم، اقدام به مداخله در امور درمان کرده بود که برابر گزارش‌های معاونت طب سنتی وزارت بهداشت منجر به بروز مشکلات چشمگیری در حوزه درمان شده بود، با پیگیری‌های وزارت بهداشت و همکاری و کمک قوه قضاییه و به‌ویژه دادگاه ویژه روحانیت رای محکومیت قطعی برای این فرد صادر شد.

مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس این رای قطعی حوزه درمان کشور مکلف به پیگیری و تعطیلی کلیه بخش‌های مرتبط با این فرد شده است، هوشیاری مردم در انتخاب شیوه‌های درمانی صحیح و شناخت از تهدیدهای سلامت در این حوزه، می‌تواند ضامن قابل‌ قبولی برای تامین سلامت مردم باشد. وزارت بهداشت هم مکلف است به عموم جامعه در عرصه طب ایرانی آگاهی رسانی کند.  

عسگری گفت: بسیاری از کسانی‌که مسیر درمان‌های معقول پزشکی را به دلیل توصیه‌های نابجای افراد غیرمتخصص رها کرده‌اند، همه از این سیستم به طور جدی متضرر شده‌اند و بر همین اساس وظیفه ذاتی وزارت بهداشت جلوگیری از آسیب بیماران است که خوشبختانه در این پرونده منجر به حصول نتیجه شد.

وی ضمن تشکر از قوه قضاییه برای همراهی در رسیدگی به این پرونده، اظهار کرد: در عین حال از همه رسانه‌هایی که در این عرصه به وزارت بهداشت کمک می‌کنند نیز تشکر می‌کنیم.

مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت  تاکید کرد: وزارت بهداشت با طب ایرانی سنتی مخالف نیست، وزارت بهداشت با اشکال غیرمسئولانه، غیر علمی و بدون مستند و شواهد لازم که منجر به ارائه درمان غلط یا اختلال در مسیر درمانِ درست می‌شود، مخالف است. بنابراین با هرکسی که در این زمینه تخلفی که منجر به صدور آراء محکومیت از مراجع ذی‌صلاح شود، برخورد خواهد کرد.

به گزارش ایسنا عسگری در پایان اضافه کرد: وی تاکید کرد: بنابراین وزارت بهداشت با طب ایرانی نه‌تنها مخالف نیست، بلکه موافق اشکال سازنده و مبتنی بر شواهد علمی آن است.




پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.