نحوه ادامه تحصیل و خدمت سربازی دانشجویان تعهدی مناطق محروم
دانشجویان تعهدی مناطق محروم به صورت آگاهانه رشته پزشکی با تعهد خدمت را انتخاب کردهاند و تعهدات را با رضایت کامل پذیرفتهاند و در حال حاضر از نظر حقوقی، شرعی و اخلاقی سرباز زدن از انجام تعهدات صحیح نیست و امکان تغییر این قانون وجود ندارد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، وزارت بهداشت در خصوص موضوع کاهش مدت خدمت و کاهش محدودیت ادامه تحصیل مقطع پزشکی عمومی پاسخ داد.
متن این پاسخ به شرح زیر است:
این گروه دانشجویان در زمان انتخاب رشته و امضای تعهد خود به صورت آگاهانه رشته پزشکی با تعهد خدمت را انتخاب کردهاند و تعهدات را با رضایت کامل پذیرفتهاند و در حال حاضر از نظر حقوقی، شرعی و اخلاقی سرباز زدن از انجام تعهدات صحیح نیست و امکان تغییر این قانون وجود ندارد.
این افراد با رتبههای بالاتر در کنار دانشجویانی با نمرات بهتر در رشته پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی گزینش شدهاند، رتبههای این عزیزان غالبا در حدنصاب قبولی در رشتههای پزشکی روزانه نبوده است و این فرصت به آنها داده شده که مشروط به گذراندن تعهدی ۳ برابر مدت تحصیل در کنار سایر دانشجویان در رشتههای گروه پزشکی تحصیل کنند.
اینکه افراد پس از عبور از سد کنکور و قبولی در رشتههای پزشکی و امضا و پذیرفتن تعهدات، اکنون به این موضوع اعتراض کنند به هیچوجه پذیرفتنی نیست، دوره خدمت سربازی این افراد در صورتی که مدت زمان خدمت سربازی را نگذرانده باشند در قالب انجام تعهد و طرحهایی نظیر پیامآور، محاسبه میشود.
براساس تعهدات، این افراد مجاز هستند پس از گذراندن مقطعی از تعهدات، در صورت تمایل نسبت به ادامه تحصیل اقدام کنند، در مورد داوطلبینی که در حال حاضر در معرض انتخاب رشته هستند، یادآوری مجدد این تعهدات ضروری است و در نظر داشته باشند پذیرفته شدن در این کد رشته ها مستلزم ایفای تعهدات و افتخار خدمت در مناطق مشخص شده است. فارس
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
3 نظر
ناشناس
۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۶
ما به خدمت به مردم مناطق محروم افتخار میکنیم . بحث درباره ی تصویبات جاهلانه و خارج از قانون ؛ عرف و شرع است .که حق ادامه تحصیل را سلب میکنند.
متخصص جراحی عمومی
۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۲
این تعهدات بایستی دو طرفه باشه نه سیستم برده داری نوین هرچی وزارت بهداشت گفت انجام بشه حق و حقوق شخص پایمال بشه بعد اسمش هم باشه تعهد چون تعهد دادی اسیر و برده باشی باید در تعهد گفته شود کارانه یک سال بعد داده میشه حق ببمار شدن نداری بعد 12 سال میندازنت بیرون و در قبل باقی عمرت هیچکس پاسخگو نخواهد بود حق تاسیس مطب و کار کردن خصوصی نداری و....
علیرضا
۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۹
متاسفانه در کشور ما عادت شده که تعهدی را میپذیرند با این فکر که حالا کی اجرا شده است ، متاسفانه جای افرای با رتبه بالاتر را این عزیزان میگیرند و موقع عمل به تعهد سرباز میزنند ، سال گذشته اولین دوره تعهد 12 ساله تخصص فارغ التحصیل شدند و برخی از ان ها از انجام تعهد طفره میروند به این امید که تعهد تغییر یابد ،مانند تعهد سهمیه زنان که بسیاری از ان ها به تعهد خود عمل نکردند و در مراکز استان مشغول به کار شدند و با بررسی پرداخت ها و بیمه کاملا مشخص است.