چرخه توزیع کارپول در بازار کشور شفاف نیست
مدیرعامل کارخانجات داروپخش گفت: در حال حاضر شرکتهای داخلی توان تولید کارپول با استانداردهای بالا را دارند، اما به دلیل شفاف نبودن چرخه توزیع کارپول، قسمت عمده این تجهیزات دندانپزشکی سر از بازار آزاد در میآورد به همین دلیل سامانه توزیع آنلاین با هدف ردیابی کارپول توزیع شده، راهاندازی شده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در برههای از زمان ماده حیاتی کارپول که در دندانپزشکی کاربرد زیادی دارد به دلیل برخی مسائل در کشور دچار کمبود شدید شد و همین مسئله افزایش سرسام آور قیمت آن در بازارهای کشور را به دنبال داشت.
متأسفانه به دلیل برخی بیبرنامهگیها کارپول دولتی سر از بازار آزاد و با قیمتی چند برابر قیمت مصوب خود درآورده است؛ به تازگی سامانهای برای ردیابی و ایجاد شفافیت برای توزیع کارپول در بین دندانپزشکان و بر اساس سهمیه راهاندازی شد و در همین زمینه طی چند روز گذشته سامانه توزیع آنلاین هم رونمایی شده است.
وحید محلاتی مدیرعامل کارخانجات داروپخش در این خصوص اظهار کرد: دندانپزشکان مصرفکنندگان اصلی تجهیزات دندانپزشکی و به خصوص کارپول هستند و این دارو برای درمان دندانهای مردم بسیار موثر است.
وی افزود: در حال حاضر شرکتهای داخلی توان تولید کارپول با استانداردهای بالا را دارند، اما به دلیل شفاف نبودن چرخه توزیع کارپول، قسمت عمده این تجهیزات دندانپزشکی سر از بازار آزاد در میآورد به همین دلیل سامانه توزیع آنلاین با هدف ردیابی کارپول توزیع شده، راهاندازی شده است، دندانپزشکان با ثبتنام در سامانه توزیع آنلاین که برای اولین بار در کشور انجام شده است، میتوانند سهمیه خود را در محل کار خود دریافت کنند و این سامانه واسطهها را به منظور توزیع کارپول حذف میکند.
محلاتی با اشاره به افزایش قیمت کارپول گفت: افزایش قیمت کارپول بیشتر به دلیل قیمت تمام شده تولید این ماده حیاتی است و تولید کارپول با ارز دولتی تأمین میشود و اگر مبنای ارز تغییری پیدا کند، قیمت محصولات نیز مانند کارپول افزایش پیدا میکند، در حال حاضر قیمت کارپول یک چهارم دورانی است که این ماده حیاتی دچار کمبود بحرانی در بازار شده بود و با قیمت مصوب کارپول به دست همکاران دندانپزشک میرسد.
مدیرعامل کارخانجات داروپخش ادامه داد: برای تهیه و تأمین مواد اولیه دارو، ارز دولتی تعلق میگیرد و بحثهایی به تازگی پیش آمده است که دسترسی به ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی سخت است و احتمال دارد که تأمین مواد اولیه با هدف تهیه دارو با ارز نیمایی انجام شود که این اتفاق ممکن است در سال آینده رخ بدهد، اختصاص ارز نیمایی به جای ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای تأمین مواد اولیه دارو، باعث افزایش قیمت این محصول و سایر تولیدات میشود و اکنون مواد اولیه با ارز دولتی و ملزومات مصرفی و دستگاهها با ارز نیمایی خریداری میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان اضافه کرد: اکنون هزینههای ما به قیمت آزاد است، با ارز نیمایی درآمد شرکتها ممکن است افزایش پیدا کند، اما این مسئله تأثیر زیادی در فروش تولیدات ما دارد و ممکن است مشکلات دیگری را بر ما تحمیل کند، ارز دولتی محاسن خوبی میتواند برای حوزه صنعت به همراه داشته باشد و قاعدتا هر چقدر ما به سمت ارز تکنرخی برویم، حواشی کم و احتمال بروز فساد بسیار کاهش پیدا میکند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید