یکی از مهمترین عوامل بروز کبد چرب بیماری دیابت است
یک فوقتخصص گوارش و کبد گفت: یکی از مهمترین عوامل بروز کبد چرب بیماری دیابت است، دیابت یکی از بیماریهای شایع در جهان است. در صورت افزایش قند خون به مقادیر بالا، بیماری دیابت با علائم و نشانههایی چون پر ادراری و دفع ادرار بیش از اندازه در شب، نوشیدن مایعات زیاد برای رفع تشنگی شدید و خستگی مفرط خود را نشان میدهد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید موید علویان درباره ارتباط دیابت با بروز کبد چرب، گفت: لوزالمعده یکی از اعضای مهم بدن محسوب میشود که علاوه بر نقش ترشحی آنزیمها جهت هضم غذا، نقش مهمی هم در زمینه کنترل قند خون ایفا میکند. باید توجه کرد که هورمون انسولین منجر به ورود قند خون به داخل سلولها و سوخت و ساز قند در آنها میشود. در صورت کمبود جدی این هورمون، افراد به بیماری قندی نوع یک مبتلا میشوند که در کودکان و نوجوانان شایعتر است.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: در نوع دو دیابت قندی که در افراد میانسال و بالاتر دیده میشود، سلولهای بدن در اثر چاقی، افزایش وزن، کمتحرکی و یا زمینه ژنتیکی، در مقابل اثر انسولین در وارد کردن قند خون به خود مقاومت نشان میدهند و به همین دلیل با وجود افزایش میزان ترشح انسولین، قند خون افزایش مییابد.
وی افزود: باید توجه کرد در افرادی که زمینه ابتلا به دیابت در خانوادهشان قوی است، در معرض دیابت مخفی هستند. معمولا افرادی که مبتلا به دیابت نهفته هستند، طی بازه زمانی ۱۰ تا ۱۵ ساله به دیابت نوع دوم آشکار مبتلا خواهند شد.
علویان گفت: یکی از مهمترین عوامل بروز کبد چرب بیماری دیابت است، دیابت یکی از بیماریهای شایع در جهان است. در صورت افزایش قند خون به مقادیر بالا، بیماری دیابت با علائم و نشانههایی چون پر ادراری و دفع ادرار بیش از اندازه در شب، نوشیدن مایعات زیاد برای رفع تشنگی شدید و خستگی مفرط خود را نشان میدهد.
به گزارش ایسنا این فوقتخصص گوارش و کبد در پایان اضافه کرد: یکی از عوارض دیابت بروز کبد چرب است، کبد چرب در دیابت نوع یک شایع نیست، اما در نیمی از مبتلایان به دیابت قندی نوع دو دیده میشود، البته باید توجه کرد که با کنترل دیابت میتوان از عوارض آن مانند کبد چرب، پیشگیری کرد. بر این اساس بیماران دیابتی باید وزن بدنشان را در محدوده طبیعی و با توجه به قد و سن حفظ کنند، مصرف حبوبات و میوهجات را افزایش دهند، از گوشت بدون چربی، فرآوردههای لبنی کمچرب یا رژیمی استفاده کنند، مصرف قند، شکر و غذاهای سرشار از مواد قندی را به حداقل کاهش دهند و مصرف مشروبات الکلی را قطع کنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید