توزیع متادون از طریق داروخانهها به تصویب رسید
چند روز پیش سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر از تصویب طرحی خبر داد که طبق آن توزیع متادون و داروهای مخدر از طریق داروخانهها میسر و بهزودی آغاز خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، با انتشار این خبر موجی از موافقتها و مخالفتها با این موضوع در بین کارشناسان حوزه اعتیاد شکل گرفت؛ گروهی با نگرانی این اقدام را باعث افزایش نشت متادون در جامعه و مصرف آن بهعنوان مادهای مخدر و اعتیادآور میدانند و در مقابل کارشناسان دیگری معتقدند با این اتفاق سازوکار منظمتری برای توزیع متادون و داروهای مخدر در بین مراکز ترک اعتیاد شکل خواهد گرفت. البته در این بین گروهی از کارشناسان هم هستند که میگویند توزیع متادون در داروخانهها با روش گذشته که از طریق مراکز دانشگاههای علوم پزشکی و بخشهایی در وزارت بهداشت انجام میشده است، تفاوتی ندارد و بهتر است ستاد مبارزه با موادمخدر به جای موضوعات جزئی اینچنینی به فکر راهکارهای جدیتری برای کاهش مصرف موادمخدر در کشور و عملکرد موفقتر مراکز ترک اعتیاد باشد.
طبق خبرهای منتشر شده در جلسه ۱۳۶ ستاد مبارزه با موادمخدر توزیع متادون از طریق داروخانهها به تصویب رسید و اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اعلام کرد: براساس اقدامات کارشناسی و تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهزودی نحوه توزیع داروی متادون مشخص میشود.
وی درباره توزیع دارو در داروخانهها گفت: با کار علمی و کارشناسی قطعا در این خصوص بهترین تصمیم گرفته میشود و در ستاد مبارزه با موادمخدر کشور نهادهای مؤثر عضو هستند مانند وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان و درخصوص توزیع متادون وزارت بهداشت و درمان به هر جمعبندی برسد اقدامات لازم در این خصوص انجام خواهد شد.
بخشی از کارشناسان حوزه اعتیاد مهمترین نگرانی را که نسبت به توزیع متادون در داروخانهها مطرح میکنند؛ کاهش نظارت بر نحوه توزیع و خطر افزایش تعداد معتادان و همچنین نمایش عمومی پیدا کردن داروهای مخدر است.
البته سعید منتظرالمهدی، سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر در واکنش به اعتراض و نگرانیهای برخی از درمانگران و کارشناسان حوزه اعتیاد گفت: صدای کارشناسان و درمانگران حوزه اعتیاد و انتقادات آنها درباره توزیع متادون از طریق داروخانهها شنیده شده است و اطمینانخاطر میدهیم که جای هیچ نگرانی نیست.
اما در واکنش به اعتراضهای صورتگرفته سعید برومند، رئیس اداره داروخانههای سازمان غذا و دارو بهعنوان متولی اصلی موضوع از مصوبه ستاد درباره توزیع متادون در بین افراد در داروخانهها ابراز بیاطلاعی کرد و گفت: مصوبهای درباره توزیع متادون و داروهای مخدر در داروخانهها به افراد عادی وجود ندارد و حاشیههای ایجاد شده اشتباه است زیرا قرار نیست متادون به افراد معتاد داده شود.
وی اظهار کرد: تا به حال مصوبهای از سوی ستاد مبارزه با موادمخدر که توزیع شربت متادون بهصورت آزاد را تصویب کرده باشد بهدست ما نرسیده است. طرحی که سازمان غذا و دارو اکنون بهصورت پایلوت اجرا میکند توزیع شربت متادون از طریق داروخانهها بین مراکز ترک اعتیاد است.
رئیس اداره داروخانههای سازمان غذا و دارو ادامه داد: هماکنون مراکز ترک اعتیاد شربت متادون را از دانشگاه علوم پزشکی دریافت میکنند. اما قرار است طبق طرح جدید؛ مراکز ترک اعتیاد از این پس داروی مخدر را از طریق داروخانهها دریافت کنند. در این طرح که عملا توسط سازمان غذا و دارو بهصورت پایلوت در شهر قم در حال اجراست مراکز ترک اعتیاد به جای آنکه از معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها شربت متادون دریافت کنند از داروخانههای مشخص دریافت میکنند. این موضوع با مسئله عرضه مستقیم شربت متادون در داروخانهها متفاوت است و سازوکار عرضه این دارو در داروخانه درست مانند سازو کاری است که قبلا در دانشگاههای علوم پزشکی انجام میشد. به این معنا که مراکز ترک اعتیاد مانند روال قبلی موظف هستند پوکه دارو را به داروخانه تحویل دهند.
برومند گفت: جنجالی که در این رابطه بهوجود آمده بیارتباط با آن چیزی است که در حال اجراست، نحوه توزیع متادون در داروخانهها با نحوه توزیع ترامادول بسیار متفاوت است و این دارو همچنان به مراکز ترک اعتیاد تحویل داده میشود و نه به بیماران.
وی افزود: سازمان غذا و دارو درپی آن است که قانون را اجرا کند، ما قانونی داریم که میگوید دارو باید در داروخانهها عرضه شود. در رابطه با داروهای ترک اعتیاد نیز این قانون صدق میکند اما با وجود این در کشور داروهای ترک اعتیاد تحت نظارت مراکز ترک اعتیاد به بیماران عرضه خواهد شد و بهنظر من این رویه درست است. سازمان غذا و دارو بهدنبال آن است که مانند روال قبل عرضه آزاد شربت متادون نداشته باشیم.
رئیس اداره داروخانههای سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: طرحی که در قم بهصورت پایلوت در حال اجراست صرفا برای کنترل بهتر توزیع دارو و سبک کردن بار دانشگاههای علوم پزشکی عملیاتی شده است. هماکنون 800مرکز ترک اعتیاد در اقصی نقاط استان تهران از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داروی ترک اعتیاد دریافت میکنند با این طرح این مراکز میتوانند از نزدیکترین داروخانه زیر مجموعه طرح داروهای مخدر را تهیه کنند.
در این بین برخی از کارشناسان حوزه دارو و درمان معتقدند که توزیع شربت تریاک و متادون در کنار انواع قرصها و داروها در داروخانههای عمومی که هر روز هزاران فرد عادی به آن مراجعه میکنند؛ میتواند اثرات سوء اجتماعی بهدنبال داشته باشد و باعث تابوشکنی و عادی شدن بیشتر موضوع در جامعه شود.
مجتبی غالبی، رئیس کانون سراسری انجمنهای مراکز درمان اعتیاد کشور درباره مصوبه اخیر یکصد و سی و ششمین جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر به همشهری گفته: در جلسه اخیر ستاد مبارزه با موادمخدر 2 دلیل را مطرح کردند که براساس آن از این پس متادون تنها از طریق داروخانهها ارائه شود. اول نشت متادون و دوم نداشتن نیروی کار در معاونت غذا و دارو مطرح شده است اما از آن جایی که سالانه ۲۰۰ میلیارد تومان سود عاید دانشگاههای علوم پزشکی بهدلیل فروش متادون به مراکز میشود اگر ۱۰ درصد آن را برای استخدام نیرو درنظر گیرند قطعاً مشکل کمبود نیروی کار برطرف خواهد شد. همچنین طبق آماری که براساس تحقیقات در کل کشور بهدست آمده یک و نیم درصد کل نشت متادون در مراکز درمان اعتیاد بوده و این در حالی است که سالانه ۱۱ تن متادون خالص در مراکز توزیع میشود و این نشان میدهد که نگرانی نسبت به نشت متادون از مراکز وجود ندارد.
وی تصریح کرد: مصوبه اخیر ستاد مبارزه با موادمخدر با قانون مغایرت داشته و از طرفی نیز خلاف جهت سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش جهت کاهش آسیب اعتیاد است، متادون یک مخدر کمخطر نسبت به تریاک و هروئین که مخدری پرخطر است به شمار میرود و مصوبه اخیر از ستاد مبارزه با موادمخدر این احتمال را که معتادان به سمت مخدرهای پرخطر بروند بیشتر خواهد کرد. این مصوبه بدون اینکه در کمیتههای تخصصی و کمیسیون تلفیق بررسی شود بهصورت ناگهانی در یک جلسه رسمی و نهایی مورد تأیید قرار گرفته و رئیسجمهور نیز آن را امضا کرده است بنابراین بررسیهای لازم در این راستا مورد غفلت قرار گرفت.
سعید صفاتیان کارشناس حوزه اعتیاد در این خصوص گفت: بحث ورود شربت متادون در مراکز درمانی ترک اعتیاد از سال 1382آغاز شد. بعد از اینکه این طرح در کمیته درمان ستاد مبارزه با موادمخدر بارها مورد ارزیابی قرار گرفت، در نهایت این نتیجه کارشناسی بهدست آمد که متادون حتما در اختیار مراکز درمانی قرار گیرد. توزیع شربت متادون از برنامههای کاهش آسیب اعتیاد است. این برنامه در دنیا در حال اجراست. حتی کشورهای اروپایی و آمریکایی که در حوزه درمان اعتیاد با متادون موفق بودهاند، این دارو را از طریق مراکز درمانی توزیع کردهاند.
وی اظهار کرد: آنها معتقدند که درمان دارویی در حالی در حوزه اعتیاد موفق خواهد بود که پکیج درمان دارویی با درمان غیردارویی در کنار هم انجام شود. در واقع هنگامی که یک مرکز درمانی اعتیاد در حال انجام فعالیت برای ترک فرد معتادی است در واقع 80درصد این درمان بهصورت درمان غیردارویی "مشاورهای" و تنها 20درصد آن متکی به درمان از طریق داروست. به این معنا که فرد مصرفکننده وارد مرکز درمانی میشود، مددکار اجتماعی و روانشناسان او را ویزیت میکنند و بعد از آن، فرد با تشخیص پزشک، داروی ترک و مقدار استفاده از آن را دریافت میکند، مصوبهای که در طول دو، سهماه اخیر در ستاد مبارزه با موادمخدر با حضور ریاستجمهور تصویب و ابلاغ شده که متادون برای توزیع روانه داروخانهها شود، نکات بسیار مهمی دارد؛ این مصوبه باید در وهله نخست در کمیتههای تخصصی ستاد مبارزه با موادمخدر تصویب میشد؛ مانند کمیته درمان و... که متأسفانه این اتفاق رخ نداده است.
صفاتیان اضافه کرد: نکته بعدی اینکه این مصوبه با سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه مخصوصا با بند 57 "مبارزه همهجانبه با موادمخدر و روانگردانها در چارچوب سیاستهای کلی ابلاغی و مدیریت مصرف با هدف کاهش 25درصدی اعتیاد تا پایان برنامه" مغایرت دارد چراکه با این رویه، نمیتوان مصرف را مدیریت کرد. همچنین با سیاستهای کلی مبارزه با موادمخدر که سال 85مصوب شده علیالخصوص با بند 6آن ایجاد و گسترش امکانات عمومی تشخیص، درمان، بازتوانی و اتخاذ تدابیر علمی جامع و فراگیر باهدف: 1_ درمان و بازتوانی مصرفکنندگان 2_ کاهش آسیبها 3_ جلوگیری از تغییر الگوی مصرف از مواد کمخطر به مواد پرخطر نیز مغایرت دارد چراکه در درمان و بازتوانی مصرفکنندگان چارهساز نخواهد بود و نمیتواند الگوی مصرف را از مواد پرخطر به مواد کمخطر تغییر دهد.
این کارشناس حوزه اعتیاد تصریح کرد: هماکنون فرد مصرفکننده در مراکز درمانی اعتیاد ابتدا توسط پزشکان ویزیت میشود و سپس با نسخه پزشک اقدام به تهیه دارو میکند؛ بدیهی است که با توزیع متادون در داروخانهها دیگر بیماران تمایلی برای ویزیت شدن توسط پزشک نشان نخواهند داد. این سیکل معیوب درمان، بیماران را مستقیما به سمت داروخانهها روانه میکند و بیآنکه ویزیت شوند خودسرانه در حد دلخواه شربت متادون دریافت و مصرف میکنند.
به گزارش سلامت نیوز وی در پایان اضافه کرد: در مورد ترامادول هم دقیقا همین اتفاق رخ داد؛ این قرص ضددرد وارد داروخانهها شد و متأسفانه تحقیقات نشان میدهد که میزان مصرف آن در معتادان بهشدت افزایش یافته است چراکه افراد به راحتی بدون نسخه ترامادول را میتوانند از داروخانهها دریافت کنند. با این رویه متأسفانه این اتفاق برای شربت متادون هم خواهد افتاد؛ وقتی فرد معتاد بتواند داروی ضدترک را از داروخانهها دریافت کند دیگر سراغ پزشک و روانپزشکان را نمیگیرد. این در حالی است که اصل درمان اعتیاد درمان غیردارویی است. هنگامی که این پروسه را حذف کنیم ماندگاری در درمان که اکنون 15درصد است از این رقم نیز پایینتر خواهد آمد. این باعث میشود تعداد معتادانی که به مرکز درمانی مراجعه میکنند کاهش یابد و با مصرف بیش از اندازه داروی متادون دوباره به سمت مخدرهای سنگین مانند تریاک و هروئین بروند که در آینده نزدیک مشکلساز خواهد شد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
24 نظر
ناشناس
۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۵
داروی متادون رامستقیم به داروخانه بدین بهتر. دیگه فردمعتاد وارد مصرف خودش را بدون تجارت بدون دردسر میگیرد بااین شرایط فقط خیلی ها از کلینیک تا فروش ازاد همش فقط دارن تجارت میکنن بهترین راهکار فروش به صورت آزاد از دلروخانه مثل یه قرص سرماخوردگی هر معتاد به اندازه مصرفش داروشو میگره
موسی افضلی گروه
۱۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰
در ادامه یک کار میگم بکنین. شر همه کنده می شود اولین شخصی که ازش خلاف گرفتین یقشو محکم بچسبید تا آخر پیش برین. محکم بایستیم کی جرات خلاف داره چرا یقه داروخانه رو نمی گیریم چرا یقه نانوا نجار بقال و....نمی گیریم چون مدعی العموم داره کسی منافعش تو این نیست ولی داروخانه درآمدش پایین اومده داروخانه دار ماهیانه ۴۵۰میلیون درآمد خالص داره مرکز حداکثری بگیریم ماهی ۱۲۶میلیون دریافتی داره که یک سوم پول دارو و یک سوم کرایه مالیات و حقوق و لوازم میشه مستند میارم براتون
علی
۱۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۵
قرصهای متادون در مراکز ترک اعتیاد خیلی گران میدن جایی برای شکایت نیست اگر جالی هست برای شکایت اعلام کنید مرسی
علیرضا
۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۷
اگر دولت شرف داشته باشه و به فکر سود سر به فلک کشیده کلینیک های دزد ترک اعتیاد نباشه باید متادون رو نسخه ای کنه اونم با نسخه پزشک ترک اعتیاد یعنی فرد معتاد ماهی یکبار به کلینیک مراجعه میکنه و دکتر کلینیک ترک اعتیاد به عنوان ویزیت یه مبلغی میگیره و بیمار پول دارو را که یک دهم مبلغی میشه که الان کلینیک های دزد دارن از ما میگیرن به داروخانه پرداخت میکنه،والا خسته شدیم نصف کلینیک ها که دیگه طبق تعرفه متادون نمیدونم و دونه ای ۱۰ هزار تومان پول یه قرص ۴۰ متادون میدم ،پریروز تو سایت شرکت مهر بودم کلینیک ها ۱۰۰ عدد متادون را که میشه ۱۰ خشاب میخرن حدود ۱۰۰ هزار و یعنی رو هز بسته سود ۱۰ برابری یعنی هر قرص ۴۰ میفته دانه ای هزار تومان به ما میدن ۱۰ هزار تومان،شکایت هم که میکنی قربون بازرس ها برم همشون از دم تراول و رشوه میگیرن و گزارش دروغ میدن و کلینیک ها هم بدون نظارت خیلی راحت به دزدی خودشون ادامه میدن دیگه اینجوری احتیاجی به نصرخسرو نیست و خود کلینیک ها از ناصر خسرو بدتر هستن و باز اونجا اسمش ناصر خسرو،اگه به فکر بیمار هستین هر چه سریعتر بدین به داروخانه ها پخش دارو های مخدر را
ناشناس
۹ تیر ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۳
سلام والله قیمت های که گفتین خیلی خوبه ما شیشه ۲۵۰ سی سی متادون ۲۵ ۱۵۰ میگرفتیم قرص ۲۰ دونه ای ۵ هزار تومان الان هم که شهریه جدید دوبرابر شد (اهواز)
طاهری
۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۷
خیلی باید مواظب بود این پول با پولهای دیگه خیلی فرق دارد من کسانی رو سراغ دارم که بخاطر مصرف مواد مخدر همین الان اگه بری خونه اش وقتی درب یخچالش رو باز میکنی می بینی یک پارچ آب بیشتر تو یخچال نیست و هزاران مورد دیگه که نه جاش هست نه وقتش حواستون باشه پول خون است
ناشناس
۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۳:۲۵
فقط دکان دستگاه باز شده نون دونی درست شده فقط باید وارد داروخانه بشه داروخانه بانسخه پزشک متخصص یا پزشک ،بسته به نوع بیماری یکی درد سرطانی داره یکی درد سنگ کلیه یکی درد دیسک کمر با هر دردی با تجویز پزشک در اختیار گذاشته باشه علت مخالفت اکثرا بخاطر قطع یا کم شدن سودشان است چون یه عده ای دارن خون این ملت بدبخت میچشن کسی که معتاد شده خدا زدس ونباید پاتو بزاری رو کرکنک و راه نفسش بهترین راه توزیع دارو از طریق داروخانه خصوصا الان که نسخه الکترونیک اومده و سابقه بیمار ثبت میشود
ناشناس
۲۲ تیر ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۳
سلام بنده ازشما مسولین یک سوال دارم که چرا شربت وقرصی که به کلینیک قیمت دولتی میدید چرا حالا که بردیدداروخانه همون قیمت نمیدیدبه معتاد تا همه معتادهای هرویین وشیشه بیان به سمت متادون چون هم اروزنتره وهم تهیه اش راحتره دیگه ایقدر دروغ وفلسفه وقانون الکی برای پرکردن جیب چندتا دلال نریزید اگه واقعا راست میگید شما قیمتی که میدادید کلینیک بدیدمعتاد نه نوبت معتادکه شد میرید قیمت ۳۰برابر دولتی حساب میکنید شما یک ماه امتحان کنیداگه ریشه هرویین وشیشه و....کنده نشدوبازارقاچاق نخوابید بعد بگید ما به فکرجامعه هستیم ،شمافکرجیبتون ومنبع درامدتازه اید خداخوش نمیادیک معتاداگه با ۱۰۰۰۰تومن هرویین سرپا بشه که بتونه کارش بکنه وقتی بخوادبامتادون سرپابشه باید ۵۰۰۰۰تومن بده مگه مرض داره میگه چه کاریه هم بخوام پول بالا وهم زحمت گرفتنش بکشم همون هرویین بی دردسر بایک تلفنی هم ساقی خودش میاره دیگه ناراحت تقلب یا اصلش هم نیستم
جعفرالماسی
۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۷
اقا شماروقسم میدم به اون کسی که میپرستین شهرهمدان اصلا نظارت نمیشه من تادانشکده علوم پزشکی پیش خانم رجبلورفتم گفت رسیدگی میکنیم ولی همچنان دارو ازادفروخته میشه تمام مراکزهمدان دانه ۲۵۰۰قرص۲۰ودانه۱۰۰تومان شربت بازرس بفرستیدمن ازهرکلینیک ۳۰۰تاقرص و۱۰تاشربت بگیرم دانه۲۵۰۰قرص و۱۰۰تومان شربت انصاف نیست به خدا
جعفرالماسی
۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۷
سلام بنده۹سال هست متادون مصرف میکنم بخاطرتزریق قبلابیماری هپاتبت سی گرفتم بعداز۹سال دکترمن میگه داروازادشده ماهی۲۰۰تومان شده ماهی۶۰۰تومان رفتم دانشکده اعتراض کردم خانم رجبلومسئول کلینیکهای همدان که من قرارباشه ماهی۶۰۰هزارتومان بدم خوب همون موادمیکشم جواب من میگه روزی۴۰سی سی شربت خیلی میخوری کمش کن ایشان تخلف کلینیک نگاه نمیکنه به من میگه برات ضررداره اگه ماهی۶۰۰بدم ضررنداره من ازوضعیتم راضی هستم الان ازدکترقهرکردم دارم ازبازارازادتهیه میکنم البته اگه برم هم بهم دیگه باهمون ماهی۶۰۰تومان هم نمیده چرا من رفتم گفتم اینجاماهی۶۰۰ازمن میخوادتازه دکترمیگه اگه این دارورو ازمیدان بخری بایدماهی۱۲۰۰پول بدی به کی بگیم شماروبه خدااین ازادکردن چه صیغه بودهمدان قرص دانه۲۵۰۰تومان شربت شیشه۱۰۰تومان تمام هم یه قیمتی که دانشکده گفته بعدخانم رجبلوچندتاکلینیک روهمدان ساپورت میکنه زالو ایناروکه دیده خجالت کشیده
فرهادبا
۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۸
با سلام من درحال حاظر به خاطر تصادف شدیدی که در زمان سربازی داشتم .میخواستند پای منو از ناحیه مچ پا قطع کنند اما با کمک دگتری که از آلمان برای درس دادن به دانشجویان وهمایشی که بود در بیمارستان ارتش بود وپای منو عمل کرد.نجات پیدا کردم.خیلی سختی کشیدم اما بعد عمل ار درد شدیدی که داشتم بعد به تریاک وشیره معتاد شدم .الان مواد مخدر را کامل ترک کردم اما قیمت شربت متادون ۲۵۰سی سی دارو پخش چنده لطفا کمکم کنید هرکسی مبلغ دقیق این شربت رومیدونه بگه وحوالی دروازه دولت کلینیکی هست ممنون میشم کمکم کنید. این شربتی که میخورم مثل آبه ساعت یک شب مصرف میکنم اما از شدت درد دوباره ساعت دو بلند میشم .خدانگهدار
حمید
۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۸
سلام .الان تو هر خیابون حداقل دوتا مغازه عطاری باز شده که فقط کارشون فروش قرص و شربت متادون تقلبیه .شدن مواد فروش مجوز دار .تو شهرستان که بعید میدونم اصلشون گیر بیاد بیشتر قرصا مگه آشنا گردن کلفتی اونم نه تو عطاری داشته باشی که بتونی اصلش و گیر بیاری .خدایش مصرف مواد سگش شرف داشت به متادون .خیلی ساله من خودم موادو گذاشتم کنار البته خیرسرم با متادون .الان میگم چه غلطی کردم متادونم کاری باهام کرده که نمیتونم بزارمش کنار برگردم به مواد ..متادون از اولشم غلط بود حالا کاریه که شده فقط ناموسن طرح داروخونه رو عملی کنید تا حداقل اصلش بدبخترمون کنه ...
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
سلام ب نظر من واگذار کردن متادون ب داروخانه کار اشتباهی هست کی میره داروخانه میگه اقا دو سی سی شربت بده اصلا ناجوره
حمید
۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۶
باسلام خواهشن کاری کنید که قیمت دولتی مشخص شود زیرنظر مراکز مربوط من نمیتوانم برجی دویست هزارتومان بدم برای هشتاد میل اگر قیمت مناسب نباشد همان مواد بصرفه تر است لطفا رسیدگی کنید قیمت زیاد میگیرند ممنون
ناشناس
۲۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۱
سلام.به نظر بنده میتوان این داروها رو در داروخانه ها توزیع کرد ولی میتوان آن را منوط به این کرد که هر بیماری نزد پزشک دانشگاه علوم پزشکی برود و اول مقدار دوز بیمار مشخص شود و با دریافت نسخه به داروخانه مراجعه کند اگر اینکار صورت بگیرد بهترین کار است چرا که در تمام کلینیک های ترک اعتیاد سواستفاده صورت میگیرد مثلا قیمت داروی متادون رو به چند قیمت متفاوت عرضه میکنند حتی هر میلی داروی شربت متادون رو تا 450 تومن هم میفروشند حتی به صورت خودسرانه قیمتها را در سال جدید افزایش میدهند در صورتی که دولت مصوبه ای برای افزایش قیمت دارو نداشته به هر کسی یه قیمت میدهند حتی از همه اینها بدتر در شربت متادون آب مخلوط کرده و به بیمار میدهند که خود همین موضوع باعث شده کسانی که برای ترک آمده اند منصرف شوند در آخر این داروها میتواند در داروخانه ها توزیع شود اما زیر نظر پزشک دانشگاه علوم پزشکی که مقدار دارو را برای بیمار مشخص کند که با این کار اولا داروخانه ها اجازه فروختن دارو را به غیر از بیمارانی که نسخه ندارند را ندارد دوما به قیمت مصوب دولت عرضه میشود و از همه مهمتر دارو با کیفیت اصلی توزیع میشود.
سعید
۲۶ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۸
هرمطب وکلینیک حداقل یک منشی داره ویک دکتر واجاره مطب وهزینه اینها برعهده مصرف کننده بیچارست چرا نباید دارو مستقیم به مریض داده بشه ودست این دلالان دکتر نشان از جیب مصرف کننده وبیمار کوتاه بشه یعنی قیمت دارو باید با اجاره بها و پول منشی و جیب دلال و دکتر تایین بشه
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۱
چی میگی برادرمن من الان 10 ساله از مرکزی میگیرم که تا حالا دکترش ندیدم فقط ماهی 150 هزار تومان پول میشناسند پولشو بده داروی 2 ماه بگیر برو چونکه آشنا نداریم آدم هم میشناسم وضعیت توپ میره همینقدر دارودولتی میگیره با20هزارتومان مراکز دکون دستگاهی شده برای بعضی ها
محمد
۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۲:۴۷
باسلام خدمت مدیران مسئول توزیع کنندگان شربتهای متادون واپیوم بزرگواران این حقیر حدودا 50 سال است که تریاک وشیره مصرف میکردم ولی باید حدود 12 سالی است که شربت متادون ویا اپیوم مصرف میکنم اولش مجانی بود ولی حالا برای هرشیشه اپیوم ازاد 100000 هزار تومان ومتادون 85000 هزار تومان میگیرند بما که سابقه بلاتر از ده سال داریم 65000 هزار اپیوم ومتادون 56000 هرار تومان میگیرند ونفرات هم زیادند لذا خواهشمندیم بفرمائید قیمت واقعی این شربتها چنداست اکثریت دوباره به تریاک یا قرصهای بد اعتیاد پیدا کردهاند ومیگویند ارزانترند اولا دکترهای مواد مخدر که وضعیت معتاد را نمیداند باید بدست چند نفر از ادمهای درست توزیع شود وبا کلاسهائی کم کم ترک کنند مخصوصا جوانانمان. والله همه جوانان دارند هروئینی یا شیشه ای میشوند خطرناکند بیائید با چند نفر از باسوادان معتاد مشورت کنند تا انشا الله قطع شود
مهدی
۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۱
سلام مدیران محترم وتوزیع کنندگان محترم این حقیر از سال 1383 تا امروز از شربت متادون استفاده میکنم ولی متاسفانه کلیهایم بسیار کم کار شده وبخصوص از نظر یادمان بطور عجیبی فراموشی پیدا کردهام ودر شهر خودمان برای هرشیشه 250 سیسی 25 درصدی مبلغ 60000 تومان پول پرداخت میکنم لذا خواهشمندیم قیمت واقعی متادون واپیون را برایمان بنویسید
محمود
۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۰
خیلی از مصرف کنندگان تریاک بخاطر وجود ناخالصی و سرب راهی بیمارستان میشن خیلی ها جونشون رو از دست میدن خیلی دیگه به سراغ مواد صنعتی میرن چه اشکال داره بجای خرید تریاک از مواد فروش در داروخانه در اختیار معتادین قرار بگیره لااقل هزینه خانوار به جیب فروشنده نمیره
محمد
۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۱
با سلام شخصی که اعتیاد داره با این اوضاع اقتصادی پولی ندارد که بخواهد هزینه این کلینیک های ترک را بپردازد که نمیخواهم افترا بزنم ولی اکثر این مراکز به دنبال سود جویی هستند دولت باید برای این اشخاص مقررات و قیمت منطقی بگذارد تا افراد راحتتر به این مراکز مراجعه کنند
کریم
۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۵
یکی از دوستان خیلی اصرار داشت که پزشک شربت تریاک به اون بده ولی پزشکان صلاح ندونستند همین امر باعث شد این بابا الان مصرف کننده شیشه شده
مهران
۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۳
خواهشا در مورد توزیع تریاک دولتی در داروخانه را اجرایی کنید چون خیلی از مصرف کنندگان بخاطر ناخالصی بیمار میشن. شربت تریاک خیلی بی تاثیره برای همین خیلی به سراغش نمیرند اونی هم که میخواد بده کلینیک بهش نمیده و اون مشکل بوجود میاره،.
حمید
۲۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۷
مگر نظر ما مهمه؟ الان کل دنیا تقریبا با این امر مخالفند ولی من نمیدانم چه اصراری به این امر هست شاید عده ی جامعه ی متادونی میخواهند مثل ترامادول و ریتالین و ....