مسئولان وزارت بهداشت اطلاعی از طرح تاسیس شبکههای آزمایشگاهی ندارند
نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران گفت: حتی مسئولان ارشد وزارت بهداشت نمی دانند که تاسیس شبکه های آزمایشگاهی در کشور، چگونه طرحی است. زیرا، معاون درمان وزارت بهداشت، این طرح را ادغام آزمایشگاه ها دانسته است. در حالی که اصلا، موضوع ادغام مطرح نیست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرید کرمی به توضیحات وزارت بهداشت در ارتباط با آیین نامه تاسیس شبکه های آزمایشگاهی در کشور، واکنش نشان داد و گفت: جوابیه وزارت بهداشت به گلایه های ما از تاسیس شبکه های آزمایشگاهی را می توان با جستجو در شبکه های اجتماعی پیدا کرد.
نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران ادامه داد: سئوال ما از رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، این است که مگر ساختار فعلی آزمایشگاه های پزشکی دستپخت وزارت بهداشت نیست که ۳۰ سال است بر اساس آن، خدمات آزمایشگاهی در کشور ارائه می شود. حالا چرا به یکباره تصمیم می گیرند به سمت تاسیس شبکه های آزمایشگاهی برویم، ما نمی گوییم که تاسیس شبکه های آزمایشگاهی در کشور خوب نیست، ولی اجرای چنین سیاستی، راه دارد که می بایست از همان مسیر حرکت کرد.
وی با اشاره به اظهارات رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت در یک برنامه تلویزیونی گفت: در این برنامه به صراحت عنوان می شود که آزمایشگاه مرجع سلامت برای تاسیس شبکه های آزمایشگاهی در کشور، با شرکت های تجهیزات آزمایشگاهی جلسه داشته است. در حالی که چنین جلسه ای را با اساتید فن و انجمن های مربوطه می بایست برگزار می کردند، با چنین تصمیم گیری، به صراحت می گویم که شرکت های تجهیزات آزمایشگاهی وارد ارائه خدمات خواهند شد و ما باید کارمند این شرکت ها در شبکه های آزمایشگاهی باشیم.
کرمی گفت: در چنین شرایطی، مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی در اختیار شرکت ها خواهد بود و آنها می توانند مدیریت آزمایشگاه ها را از دست ما بگیرند. در حالی که کار این شرکت ها، تامین مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی برای آزمایشگاه های پزشکی است. نه اینکه خودشان وارد بخش ارائه خدمات شوند.
نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران تصریح کرد: موضوع دیگری که دوستان مطرح کرده اند، مقایسه آزمایشگاه های خصوصی و دولتی است که اصلا چنین موضوعی مطرح نیست و دروغ است. زیرا، در بخش دولتی، آزمایشگاه های بهداشتی جایی برای ارائه خدمات ندارند و آزمایشگاه های دولتی فقط در بخش درمان و آموزش، خدمات ارائه می دهند.
وی با انتقاد از تصمیم وزارت بهداشت برای اجاره آزمایشگاه های بخش دولتی، گفت: درصد کمی از این آزمایشگاه ها به افراد متخصص واگذار شده و بقیه را به افرادی اجاره داده اند که شناخته شده نیستند. در حالی که وزارت بهداشت، در بازرسی از آزمایشگاه های بخش خصوصی، سخت گیری زیادی دارد و همه می دانند که کیفیت خدمات در بخش خصوصی بهتر از آزمایشگاه دولتی است، ما بارها و مکرر به وزارت بهداشت اعلام کردیم چنین سیاستی به کیفیت آموزش و خدمات آزمایشگاهی صدمه می زند.
کرمی تاکید کرد: حالا، ما به این باور رسیده ایم که حتی مسئولان ارشد وزارت بهداشت نمی دانند که تاسیس شبکه های آزمایشگاهی در کشور، چگونه طرحی است. زیرا، معاون درمان وزارت بهداشت، این طرح را ادغام آزمایشگاه ها دانسته است. در حالی که اصلا، موضوع ادغام مطرح نیست، بر اساس اظهارات رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت، آزمایشگاه هایی که در طرح تاسیس شبکه های آزمایشگاهی ادغام شوند، پروانه فعالیت موسس آزمایشگاه باطل شده و یک پروانه جدید در دل یک شرکت صادر می شود. یعنی، من که یک عمر مسئول آزمایشگاه بوده ام و خاک آزمایشگاه را خورده ام، حالا باید کارمند شرکت های تجهیزات آزمایشگاهی شوم.
نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران در توجیه ادعای رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت برای کاهش هزینه ها در بخش آزمایشگاهی گفت: سهم آزمایشگاه ها از اقتصاد سلامت کشور، ۵ درصد است. حالا این ۵ درصد چقدر به کاهش هزینه های سلامت کمک می کند که چنین ادعایی مطرح شده است، در حال حاضر انجمن های آزمایشگاهی مشغول اجرای الگوی شبکه ای در کشور هستند و کار در حال انجام است. این الگوی خودجوش را وزارت بهداشت می تواند تقویت کند، نه اینکه با طرح های غیر کارشناسی، باعث بروز مشکل برای جامعه آزمایشگاهیان کشور شود.
وی اظهار کرد: تاسیس شبکه های آزمایشگاهی در کشور منجر به افزایش تعداد آزمایشگاه های تشخیص پزشکی خواهد شد و آنهایی که در شبکه ادغام نشده اند، توان رقابت را برای بقا نخواهند داشت و لاجرم، تبدیل به کارمندان شبکه های آزمایشگاهی خواهند شد که شرکت های تجهیزات آزمایشگاهی، آنها را تاسیس می کنند.
کرمی در خصوص اینکه چرا امکان رقابت با شبکه های آزمایشگاهی وجود نخواهد داشت، گفت: برای اینکه شرکت های تجهیزات آزمایشگاهی که وارد کننده مواد مصرفی و تجهیزات آزمایشگاه ها هستند، ممکن است بخواهند که کیت های مصرفی و سایر ملزومات مورد نیاز آزمایشگاه ها به قیمت بیشتری به ما بدهند و برای شبکه های آزمایشگاهی ارزان تر بدهند. یعنی، با انحصاری که در مواد مصرفی و تجهیزات آزمایشگاهی دارند، نمی توان با آنها رقابت کرد و در نتیجه شاهد ورشکستگی و تعطیلی آزمایشگاه هایی خواهیم بود که در شبکه ها ادغام نشده اند.
به گزارش مهر نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران در پایان به تعطیلی آزمایشگاه ها در شهرهای کوچک کشور اشاره کرد و افزود: تاسیس شبکه های آزمایشگاهی باعث تعطیلی آزمایشگاه ها در شهرهای کوچک خواهد شد که در نتیجه آن، مردم نیز برای دریافت خدمات دچار مشکل خواهند شد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید