ضرورت توسعه برنامه های سلامت محور در حوزه غذا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی، در جلسه شورای عالی راهبردی برنامه جامع سلامت غذای کشور، این جلسه را نمادی از کار گروهی و بین بخشی دانست و گفت: بدون همگرایی میان متولیان حوزه سلامت و امنیت غذا، شاخص های تغذیه سالم ارتقا پیدا نخواهد کرد، ایجاد تعهد نوین سیاسی در سطوح بالای سیاست گذاری کشور اهمیت بالایی دارد، یکی از دستاوردهای توجه بیش از پیش سیاست گذاران به موضوع سلامت و امنیت غذا، افزایش اعتماد ملی به این موضوع حیاتی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: باید مسئولان و متولیان حوزه غذا در حوزه اجرا و سیاست گذاری در ابعاد مختلف به هم پیوستگی دست یابند و موارد اساسی را در بعد قانونی تا حاصل شدن نتیجه مطلوب پیگیری و اجرا کنند، صنعت کشاورزی در حوزه غذا اهمیت زیادی دارد، توجه ناکافی به مدیریت صحیح در حوزه کشاورزی عامل اصلی فاصله زیاد کشور ما با آن چیزی است که در کشورهای توسعه یافته به عنوان کشاورزی هوشمند، سبز و نوین مشاهده می شود.

وی افزود: موضوع کم‌ آبی در کشور غیر قابل اجتناب و چشم‌پوشی است، وجود کشاورزی نامناسب و سنتی، موجب هدر رفتن منابع آب به میزان بسیار زیادی در این بخش می‌شود، تعامل بیشتر سازمان های ذی ربط همانند وزارت نیرو، جهادکشاورزی، وزارت بهداشت و سایر دستگاه های مرتبط راه حل مناسبی برای پیشگیری از هدر رفتن و اتلاف انرژی در کشور است، اطمینان از سلامت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره یکی از اهداف اجرای طرح ارتقاء سلامت است، دسترسی به این مهم نیازمند عزم جدی، ایجاد زیرساخت و تدوین برنامه ای جامع است.

زالی با اشاره به برنامه های روشن و مترقی شورای عالی سلامت کشور، ضرورت حرکتی جهادی برای آموزش همگانی در حوزه غذا را از سوی اعضای این شورا خواستار شد و افزود: اقتصادی شدن کشاورزی، نیازمند تکمیل زنجیره تولید است، ترویج کشاورز خانگی که در کشورهای توسعه یافته جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است میتواند به عنوان یکی از راهکارهای کمک به کاهش آلاینده ها و ارتقا شاخص های اقتصادی در کشور مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش مهر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ایان دانش آموزان را سفیران سلامت خواند و گفت: با توجه به اینکه بخشی عظیمی از ذائقه سازی در مدارس شکل می گیرد باید بتوانیم دانش آموزان و کودکانمان را به شکلی آموزش دهیم که در مدرسه و در نهایت جامعه به عنوان سفیران سلامت فعالیت کنند، عزم جدی و همگانی، برای توسعه برنامه های سلامت محور در حوزه غذا ضروری است، جز اصلاح روند کنونی و توسعه آموزش همگانی راهی برای ارتقا شاخص های سلامت و امنیت غذا وجود ندارد، آمادگی کامل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای ایجاد زیرساخت های کاملا علمی و مدون برای ارتقا سلامت و امنیت مواد غذایی در کشور نیز اهمیت زیادی دارد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.