سوء تغذیه کودکان بیش از ۷۵ درصد در ایران کاهش یافته است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، کیانوش جهانپور با بیان اینکه کودکان زیر پنج سال کشور، هشت میلیون نفر از جمعیت کل کشور را در بر می‌گیرد گفت: براساس نتایج بررسی کشوری تعیین وضعیت تن سنجی، شاخص‌های تغذیه ای و رشد و تکامل، و برخی نشانگرهای ارزشیابی خدمات نظام بهداشتی در کودکان زیر 5 سال کشور در سال 1396 شیوع کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری در کودکان زیر پنج سال کشور به ترتیب 4.3، 4.8 و 4.3 درصد است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: طی دو دهه اخیر 76 درصد کاهش در کوتاه قدی ، 74 درصد کاهش در کم وزنی و 43 درصد کاهش در لاغری کودکان زیر پنج سال مشاهده می‌شود که بیانگر ارتقای وضع تغذیه کودکان زیر پنج سال کشور است. در طی این دو دهه، مداخلات متعددی از جمله آموزشی و حمایت تغذیه ای انجام شده است. یکی از برنامه‌های کشوری در راستای بهبود وضع تغذیه کودکان زیر پنج سال ، برنامه حمایت تغذیه‌ای از کودکان مبتلا به سوء تغذیه است که از سال 1380 در حال اجراست.

وی افزود: در این برنامه کودکان مبتلا به سوء تغذیه خانوارهای نیازمند از طریق سیستم بهداشتی کشور شناسایی شده و در صورتی که فقر علت اصلی سوء تغذیه آنان باشد به کمیته امداد امام خمینی (ره) معرفی می‌شوند. کمیته امداد در صورت تایید فقر خانوار اقلام سبد غذایی تعریف شده توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت را به صورت ماهانه در اختیار خانوار کودک قرار می‌دهد.

جهانپور گفت: آموزش، پایش رشد و مشاوره تغذیه توسط کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت از دیگر اقدامات اجرایی این برنامه است. پایش و ارزشیابی برنامه بیانگر بهبودی وضع تغذیه در بیش از 50 درصد کودکان است. در سال 1398 تعداد 170788 کودک واجد شرایط دریافت سبد غذایی شناسایی شدند که به دلیل محدودیت بودجه  96972 کودک سبد غذایی دریافت کردند و 73806 کودک پشت نوبت هستند، در دو دهه اخیر سوء تغذیه کودکان بیش از ۷۵ درصد در ایران کاهش یافته؛ این اقدام بارها مورد تقدیر فائو و مجامع بین المللی قرار گرفته است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تصریح کرد: ایران در منطقه آسیای غربی و جنوبی و شرق مدیترانه از نظر سوء تغذیه کودکان در همه سالهای اخیر جزو دو یا سه کشور برتر منطقه است و البته برنامه ها و اقدامات گسترده ای در این خصوص کماکان ادامه دارد که وضعیت تغذیه کودکان در ایران را طی سالیان آتی ارتقا داده و پیش بینی میشود بزودی جایگاه نخست در منطقه خاورمیانه از آن ایران خواهد بود.

به گزارش فارس وی در پایان تاکید کرد: کوتاه قدی تغذیه‌ای در ایران در سال‌ها 89 و 90 حدود ۶/۸ درصد تخمین زده می‌شد، در حالی‌که امروز با اقدامات و مداخلات دولت و نظام سلامت این عدد به ۴/۸ درصد رسیده است ، به این معنا که سی درصد کاهش تنها در سوء تغذیه مزمن حاصل تلاش‌های دولت یازدهم و دوازدهم تا امروز بوده است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.