در یک ماه فشار خون بیش از ۳۰ میلیون جمعیت سنجش و ثبت شد
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: در یک ماه فشار خون بیش از ۳۰ میلیون جمعیت سنجش و ثبت شد، تعداد زیادی از دانشگاهها بعد از بسیج ملی کنترل فشار خون این طرح را رها نکردند و ۷۵ درصد از مراجعهکنندگان را تحت مراقبت قرار دادهاند که انتظار میرود سایر دانشگاهها نیز چنین عمل کنند و تا پایان امسال حداقل یک بار از این افراد مراقبت انجام دهند، بر اساس ارزیابیها بیش از ۶۰ درصد آگاهی بخشی برای شرکت کنندگان درباره مخاطرات فشار خون انجام شده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی با بیان این مطلب در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: کار بسیار بزرگی در بسیج ملی کنترل فشار خون در عرض یک ماه طی سال جاری صورت گرفت که بار اصلی آن بر دوش معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی بود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: در یک ماه فشار خون بیش از ۳۰ میلیون جمعیت سنجش و ثبت شد. باید این سرمایه عظیم که نشان از اعتماد مردم به نظام سلامت کشور است را پاس بداریم و قدر آن را بدانیم، تعداد زیادی از دانشگاهها بعد از بسیج ملی کنترل فشار خون این طرح را رها نکردند و ۷۵ درصد از مراجعهکنندگان را تحت مراقبت قرار دادهاند که انتظار میرود سایر دانشگاهها نیز چنین عمل کنند و تا پایان امسال حداقل یک بار از این افراد مراقبت انجام دهند، بر اساس ارزیابیها بیش از ۶۰ درصد آگاهی بخشی برای شرکت کنندگان درباره مخاطرات فشار خون انجام شده است.
وی در خصوص اهمیت توجه به بیماریهای واگیر افزود: حوزه بیماریهای واگیر بسیار راهبردی است و باید بهصورت مداوم و پیگیر مورد رصد و توجه معاونان بهداشت دانشگاهها باشد، ظرف مدت سه ماه کشور آمریکا ۱۸۰۰ فوتی بر اثر آنفلوآنزا داشت. در نیمه اول سال ۲۰۱۹ میلادی نیز ۶۵۰ هزار مورد سرخک در اروپا رخ داد ولی ایران موفق شد گواهینامه حذف سرخک را دریافت کند که این دستاورد بزرگ را باید حفظ کرد، ایران تا سال ۲۰۲۰ میلادی تعهد حذف مالاریا داده است که با کوشش و تلاش فعالان عرصه بهداشت کشور عملیاتی خواهد شد.
رئیسی گفت: در بحث بهداشت دهان و دندان دانش آموزان گروه هدف خوشبختانه به رقم میانگین ۶۲ تا ۶۵ درصد عاری از پوسیدگی رسیدهایم. ۳۵ درصد باقیمانده نیز باید با برنامهریزی حاصل شود. استانها و شهرستانهای خراسان رضوی، کرمان، زنجان، اردبیل، شیراز و کاشان در این زمینه پیشتاز هستند، تا پایان سال قرار است جشن مدارس عاری از پوسیدگی را در یکی از استانهای پیشرو با حضور وزرای بهداشت و وزیر آموزش و پرورش برگزار کنیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص طرح "هر خانه یک پایگاه سلامت" گفت: تاکنون در نظام سلامت سه سطح داشتیم ولی این طرح در سطح پایه قرار دارد یعنی یک مرحله عقبتر آمدهایم تا با تربیت سفیران سلامت خانوار بتوانیم سلامت را در جامعه و خانوادهها بیشتر توسعه دهیم، پس از سطح پایه، سطح یک خانههای بهداشت، سطح دو کلینیکها، سطح سه بیمارستانها و سطح چهار مراکز فوق تخصصی قرار دارند، این طرح هماکنون در قزوین، سمنان و کاشان در حال اجرای آزمایشی است که باید معایب آن را پایش کنید.
وی اظهار کرد: در کل کشور ۳۲۰۰ واحد دندانپزشکی داریم که تجهیز شدهاند ولی در شیفت عصر فعال نیستند. از طرفی ۲۲ درصد هزینه از جیب مردم در بخش دندانپزشکی صرف می شود بنابراین میتوان این مراکز را برای کمک به مردم و اشتغالزایی دندانپزشکان و تکنسینهای دندانپزشکی در اختیار فارغ التحصیلان این رشته قرار داد تا هم آنها منتفع شوند و هم هزینههای مردم کاهش یابد.
رئیسی از اقدامات خوبی که در زمینه تجمیع آزمایشگاهها از جمله در استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل انجام شده است به نیکی یاد کرد و در خصوص اجرای برنامه پزشک خانواده شهری گفت: در بخش روستا هم اکنون ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش این برنامه هستند. برای اجرای کامل این طرح در شهرها نیاز به ۱۰ تا ۱۱ هزار پزشک داریم که بتوانیم ۵۵ میلیون جمعیت شهری را تحت پوشش پزشک خانواده قرار دهیم.
به گزارش ایسنا معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان اعتبار لازم برای اجرای این برنامه در شهرها را ۵۲۰۰ تا ۵۴۰۰ میلیارد تومان دانست و گفت: امسال در کل حوزهها دچار کمبود منابع شدیم ولی امیدواریم با اقدامات صورت گرفته گشایش حاصل شود، سطح یک که مربوط به حوزه بهداشت است برای اجرای برنامه پزشک خانواده آماده است، با رفع اشکالات و هماهنگی با سطوح ۲ و۳ و به کارگیری بخش خصوصی و اجرای نظام ارجاع امیدواریم برنامه شهری پزشک خانواده در کشور اجرایی شود.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید