تمهید وزارت بهداشت برای جلوگیری از بروز بیماریهای واگیر در مناطق سیلزده
مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، با تشریح تمهیدات وزارت بهداشت در خصوص جلوگیری از بروز بیماریهای واگیر در مناطق سیلزده، گفت: تیمهای بهداشت محیط، سلامت در بلایا و گروه بیماریهای واگیر به این استانها اعزام شدهاند و تا کنون موردی از اپیدمی بیماریهای واگیر در این مناطق نداشتهایم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد اسماعیل مطلق درخصوص اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت برای کاهش آثار مخرب سیل در استانهای کرمان، سیستانوبلوچستان و هرمزگان، گفت: از روز جمعه ۲۰ دی ماه و به دنبال اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر شدت گرفتن بارشها در هفته آتی، ما نکات مورد توجه خود را به دانشگاههای علومپزشکی ابلاغ کردیم. نکاتی مانند آمادگی کامل مراکز اورژانس پیشبیمارستانی، مراکز بهداشتی و درمانی با توجه به اصل عدم غافلگیری، توجه به باز بودن مسیر دسترسی به مراکز درمانی، مراقبت از تجهیزات و بخشهای آسیبپذیر مراکز بهداشتی که عموما در طبقات زیرین ساختمانها قرار دارند و.... همگی پیش از بحرانی شدن شرایط به مراکزمان ابلاغ شده بود.
وی در خصوص آخرین وضعیت سیل و آبگرفتگی در استان سیستان و بلوچستان افزود: طبق آخرین آمار ارائه شده به ما در صبح روز ۲۲ دی ماه، شهرستانهای متاثر از سیل در این استان، ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، سراوان، سرباز، کنارک، میرجاوه و نیک شهر است. در مجموع تا روز مورد اشاره، از شهرستانهای یادشده هشت نفر مصدوم شدند که به بیمارستان منتقل شده و تحت درمان قرار گرفتهاند؛ همچنین ۱۲ خانم باردار به مراکز مراقبتی و یا مراکز زایمان منتقل شدهاند و مشکل خاصی در این زمینه گزارش نشده است و تنها یک مرد حدود ۲۵ تا ۲۸ ساله در شهرستان سرباز فوت کرده است.
مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت ادامه داد: تیمهای بهداشت محیط، بلایا و گروه بیماریهای واگیر به تمام شهرستانها اعزام شدهاند. یکی از کارهایی که این تیمها انجام دادهاند، توزیع کلر بوده است البته؛ در نقاطی که خطر ورود فاضلاب به آب شرب وجود داشته است و یا به تشخیص تیم بهداشتی لازم بوده است، میزان کلر آب دو برابر شده است.
مطلق در خصوص شرایط جوی استان کرمان گفت: از آنجایی که مردم به دلیل اطلاعرسانیها آمادگی کافی داشتند، مشکل خاصی در این استان پیش نیامده است تاجایی که هیچ مصدوم و کشتهای از این استان گزارش نشده است. تا صبح روز یکشنبه ۲۲ دی ماه راه ارتباطی ۴ روستا قطع بوده است اما هلالاحمر و اورژانس با تمام توان خود در حال امدادرسانی به مردم هستند.
وی در خصوص فراگیری خدمات وزارت بهداشت در سیل استان هرمزگان تاکید کرد: در شهرستان جاسک در استان هرمزگان، راه ارتباطی شش روستا قطع شده است، اما خوشبختانه ارتباط با بهورز در خانه بهداشت برقرار است. ۳ خانه بهداشت و ۲ مرکز بهداشتی درمانی نیز دچار آب گرفتگی شدهاند که خوشبختانه خسارت جدی به بار نداشته است. همچنین هیچ گزارشی از بروز مشکل برای گروههای پرخطر مانند زنان باردار، کودکان و سالمندان دریافت نکردهایم.
مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت در خصوص تمهیدات وزارت بهداشت برای جلوگیری از بروز بیماریهای واگیر در مناطق سیلزده خاطر نشان کرد: تاکنون یک مورد بیماری اپیدمی گزارش نشده است؛ چراکه از قبل تمهیدات لازم اندیشیده شده و هشدارهای کافی به مردم داده شده است. معمولا هر فصلی با توجه به نوع آب و هوای خاص خود، بیماری خاص خود را دارد. خوشبختانه موج اول آنفلوآنزا در کشور فروکش کرده است و اگر به دلیل برودت هوا و فراهم شدن سایر شرایط، بستر برای بروز موج بعدی این بیماری فراهم شود باز هم انتظار مشاهده آنفلوآنزا با شدتی که در ماههای گذشته شاهد بودیم را نداریم؛ چراکه سطح ایمنی بدن افراد افزایش یافته و طبق بررسیهای اپیدمیولوژی وقوع شرایط مشابه با ماههای گذشته دور از انتظار است، اما بعید نیست.
به گزارش ایسنا مطلق در پایان اضافه کرد: بیشتر نگرانی ما هنگام وقوع سیل بیماریهای دستگاه گوارشی است بررسی ۱۴ بیماری سندرومیک و مراقبت از این نوع بیماریها، بخشی از انجام وظایف ما است که در حال حاضر نگرانی خاصی برای بروز بیماریهای سندرومیک نداشتهایم. مراقبتهای سندرومیک تشدید شده مانع از بروز بیماریهای سندرومیک نام برده میشود، افزایش حجمبارشها میتواند منجر به تخریب لانه مارها و سایر حیوانات گزنده شده و آنها را به میان مردم هدایت کند، بر لزوم ارائه آموزشهای لازم درخصوص برخورد با این موارد تاکید کرد و افزود: پس از آموزشهای لازم، واکسن و داروهای کافی از طریق ما به مراکز بهداشتی توزیع میشود تا مشکلی برای کمبود دارو نداشته باشیم. در حال حاضر نیز برای استانهای سیلزده بررسیهای کافی صورت گرفته است. از طرفی تجربه سیل ابتدای سال جاری توانست باعث آگاهی بیشتر مردم و مسئولین باشد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید