اجازه دهیم خانواده قربانیان سقوط هواپیما سوگواری کنند
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مرگ ۷۰ نفر در کرمان و جان باختن ۱۵۰ ایرانی در سقوط هواپیمای اوکراین، قلب همه را آزرده، باید اجازه دهیم خانواده قربانیان سوگواری کنند و جامعه ایران میزبان مراسم آنان باشند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی گفت: حادثه ای که برای هواپیمای اوکراینی در ایران رخ داد دل همه را به درد آورد و قلب ها تحت فشار قرار گرفت، از طرفی جنایتی که آمریکا در مورد سردار سلیمانی انجام داد همه را متاثر کرد و بعد از آن البته حضور حماسی مردم در کل کشور اگر نگوییم بی نظیر، کم نظیر بود، توانست همدلی و همبستگی بالایی بین مردم کشور و شیعیان جهان ایجاد کند و به رغم اینکه غم بزرگی بود اما شوری که در مردم ایجاد کرد جامعه را به آرامش رساند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: بعد از آن حادثه کرمان را در مراسم تشییع پیکر سردار شهید سیلمانی داشتیم که حدود ۷۰ نفر هم در این حادثه جان باختند، واقعا در آنجا هم اگر مدیریت بهتری داشتیم شاید این اتفاق نمی افتاد و با کمال تأسف شیرینی که وجود داشت، تلخ شد. بعد از آن کشور ما از آمریکای جنایتکار و رئیس جمهوری نامتعادل آن انتقام گرفت.
وی افزود: اما بعد از آن حادثه ای که برای هواپیمای مسافری اوکراین اتفاق افتاد از چند جنبه بسیار تلخ و دردناک بود زیرا روزانه و سالانه عده زیادی از مردم با هواپیما سفر می کند و در بین آنان نگرانی ایجاد کرد. در سالهای گذشته مشکلاتی در پرواز هواپیمای توپولوف داشتیم و هر از چندگاهی یکی از آنها سقوط می کرد و مردم خیلی نگران بودند بعد که این هواپیماها جمع شدند سالها بود که حوادث سقوط هواپیما را کم داشتیم اما این حادثه صرف نظر از هر علتی به خودی خود در بین مردم ترس و نگرانی ایجاد می کند زیرا در صورت بروز چنین حوادثی هیچ راه امیدی برای سرنشینان هواپیما وجود ندارد.
رئیسی گفت: بیش از ۱۵۰ نخبه کشور در این پرواز بودند و بعد از سرنگونی این هواپیما کم کم مشخص شد که چه نخبه هایی در این هواپیما بودند و واقعا از بین رفتن این افراد جای تاسف دارد. اتفاق تلخی بود و متاسفانه خبری که بعدا شنیده شد که یک خطای انسانی رخ داده، درد و تلخی این حادثه را بیشتر کرد. نمی توان گفت هیچ جا خطایی رخ نمی دهد، حادثه همیشه وجود دارد، در حوزه پزشکی هم خطای پزشکی داریم و ممکن است موجب مرگ انسانها شود، خطای رانندگی هم داریم که یکباره ۴۰ نفر ته دره می روند.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: از نظر بهداشت روان باید قبول کنیم که سوگ مراحلی دارد. اول حالت خشم و انکار وجود دارد و همه افرادی که متاثر هستند باید خود را تخلیه کنند تا به آرامش برسند. مسئولان رده بالای کشور باید به خانواده قربانیان سر بزنند و با آنها همدردی کنند، اکنون علاوه بر اینکه بیش از ۱۷۰ خانواده عزادار هستند، دانشجویان کشور هم عزادار هستند. باید اجازه دهیم علاوه بر خانواده قربانیان دانشجویان هم دور هم جمع شوند، عزاداری کنند و یاد دانشجویان از دست رفته را گرامی بدارند خیلی مهم است که این اتفاق بیافتد. چهرهای فرهنگی و هیات علمی هم باید در این مراسم شرکت کنند.
وی اظهار کرد: بعد از آن هم نیاز است تیم های روانشناسی و روانپزشکی در کنار خانواده قربانیان قرار بگیرند و به این افراد کمک کنند. حتی به صورت جداگانه برای خانواده های این افراد مراسم برگزار شود و مردم و جامعه میزیان این خانواده ها باشند بالاخره این افراد شهدای جامعه هستند، باید از آنان قدردانی کنیم و بتوانیم تاحدی تلخی این حادثه را کم کنیم گر چه جبران برخی ضربات روحی بسیار سخت است. البته اینکه یکی از فرمانده سپاه مسئولیت را پذیرفت اقدام خوبی بود و تا حدودی می تواند قدم اول برای ایجاد آرامش محسوب شود، ما یک کشور در معرض خطر هستیم. پایگاههای نظامی اطراف ایران وجود دارد و آمریکای جنایتکار همچنان تهدید می کند و این حادثه مهم با تهدیدهای آمریکا بی ربط نبود.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید